Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 872
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Относно това споразумение развих теория, че мамчето на Джейни е използвало ситуацията да пробута щерката на Краля на Севера, като удря джакпота - от пленници в завоюван замък стават роднини на Роб, урежда дъщери, синове и изобщо цялото си котило. Естествено е играла ва банк, щото кой да знае, че Роб е такъв честен и достоен, но да кажем, че го е преценила или просто е поела риска - и да не се беше оженил щеше да се чувства задължен. От друга страна, за да е агнето цяло и вълка сит, пуска едно писмо до Тивин, за да го успокои, че все пак играе в неговия отбор.
Мисълта ми е, че майката на Джейни сама е решила и уредила всичко, а Тивин просто обира позитивите от ситуацията - раздор между Старк и Фрей. Майстери има навсякъде, нищо чудно да й е пратил нещичко един вид "зелена светлина, ще ти уредя челядта с изгодни бракове, давай в същия дух".
В Пир за врани ли беше или в следващата, когато майчето говори с Джайм и коментира Червената сватба, че не е знаела, че така ще стане и единият й син е загинал там. Та едва ли е имало активна кореспонденция между двамата, но една бележцила и по странстващ глумец може да се прати.
Също майчето на Джейни не е от старите аристократични родове, а е търговка (не че има нещо лошо), но си гледа интересите и изгодата на семейството без много-много да се тръшка за "цветето" на Джейни. Далеч съм от мисълта, че и някоя супер аристократична мама нямаше да постъпи по същия начин де. Въпрос на практичност.
Сори за дългия пост.

# 661
Така звучи по-логично. Тивин е умен, но чак до такава степен да ръководи събитията е прекалено

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 20:55 от Cecitu

# 662
  • Варна
Да попитам как Берик пали меча си? Преди схватката с Хрътката, Берик прокарва острието през дланта си, порязва се, потича му кръв и меча се запалва. Някой трик на бога на светлината ли е или някаква кървава магия...

Не, при Берик няма трикове. Всичко е магия.

Скоро приключих с „ Пир за врани”. Едно нещо ми направи впечатление, не знам дали е обсъждано предуи.
Лейди Уестърлинг казва на Джайм, че е спазила споразумението си с Тивин и се е погрижила Джейни да не забременее от Роб Старк. Та се чудя откога е това споразумение, дали Тивин няма нещо общо със сключването на този брак ( ако не бъркам Роб се жени защото преспива с Джейни) за да развали съюза на Старк с Фрей.
Обсъждали сме го.. Laughing /то кое ли не сме Rolling Eyes/
Да, да вкарат Джейни в леглото на Роб и той да наруши договорката си с Фрей е план на Тивин.
Дори допускаме, че щерката на Маги Жабата е дала някакъв любовен елексир на Роб.

# 663
Много ми е интересна тази магия от кой тип е и как я придобива Берик.
Тивин урежда брака, майката на Джейни подпомага. Няколко пъти преди убийството на Роб се споменава как Уестърлинг от време уно са верни на Ланистър. Другото, което подсказва това, че след като Тивин заема мястото на ръка на краля и Тирион не се примирява със ситуацията на няколко пъти натъртва, че баща му стои и пише писма, вместо да тръгне и да се изправи срещу Роб, северняците и Фрей. Така че всичко е мастър план на Тивин. Само това, че Кат пусна Джейми му дойде изневиделица и голяма аванта.

# 664
Брей този  Тивин бил голям стратег, признавам го. Церсей толкова се опитва да действа като баща си,а на горката хич не и се получава.
Интересно ми е какво би станало ако Роб не беше постъпил толкова глупаво.Сигурно щеше да се върне на север, да си спасява замъка и май каузата му пак се оказва изгубена.
Тъй като не мога да прочета всички теми, искам да попитам, когато Аря е с Берик, се среща с една пророчица, която и казва че вижда девица която убива великан в замък от лед. Каква е вашата теория?

# 665
Брей този  Тивин бил голям стратег, признавам го. Церсей толкова се опитва да действа като баща си,а на горката хич не и се получава.
Интересно ми е какво би станало ако Роб не беше постъпил толкова глупаво.Сигурно щеше да се върне на север, да си спасява замъка и май каузата му пак се оказва изгубена.
Тъй като не мога да прочета всички теми, искам да попитам, когато Аря е с Берик, се среща с една пророчица, която и казва че вижда девица която убива великан в замък от лед. Каква е вашата теория?

Кат му каза да не праща Грейджой при баща си, а пратеник и ако я беше послушал, няма да трябва трябва да си спасява замъка. Старките ги изкарват почтени и отдадени на чест до глупост. Чак да се чудиш толкова векове, как са оцелели.

# 666
  • Варна
Кат му каза да не праща Грейджой при баща си, а пратеник и ако я беше послушал, няма да трябва трябва да си спасява замъка. Старките ги изкарват почтени и отдадени на чест до глупост. Чак да се чудиш толкова векове, как са оцелели.

Oooo, не Старките, а Нед и Роб Старк.
Останалите съвсем не са толкова праволинейни. Например Брандън (брата на Нед) обезчестява Барбри, ама хич не се чувства длъжен да се ожени за нея. Рикард Старк плете някакви планове и както ги нарича Барбри има Южняшки амбиции.
На Лияна хич не и пука да хукне след женен мъж и да зареже годеник.

Най-популярната теория (която и аз поддържам) е, че това е Санса, която убива Кутрето в Зимен хребет (или друг замък посред зима)

Много ми е интересна тази магия от кой тип е и как я придобива Берик.
Магията най-вероятно е свързана със Старите богове и горските чеда. - Лагерът на Братството е в пещера под корените на язово дърво - очевидна препратка към пещерата на БР зад Вала. И Берик и БР са с по едно око.
Личната ми теория е, че магията е направена от Бран, след като я овладява за да може Берик да "съживи" майка му.

# 667
В постъпката на Роб, нямаше чест, само глупост. Доколкото помня Тавин е обещал повод на Фрей за да развалят съюза със Старките, със сигурност е имал още няколко скрити коза в ръкавите си. Фрей можеха и да не са чак толкова "обидени " от ситуацията, но пък така заявиха лоялността си по недвусмислен начин. Подобно на Тавин при убийството на децата на Регар.

? Защо му е на Бран да съживява майка си в зомби?

# 668
На мен ми се струва малко изсмукано от пръстите. Не само в Дорн все пак виреят лимони - имаме Волантис, Лис и други южни Свободни градове. Може Денерис да не си спомня добре, все пак е била малка.
Племенник-леля е достатъчно "Люк Скайуокър" преживяване, дори ми идва множко на мен Simple Smile
А не може ли да е имал предвид Тирион-Денерис.

# 669
Хексе, като стана дума.... точно сцените в пещерата препрочитах тези дни и ми наби в очите как Аря вижда скрити хора в корените на дърветата и един толкова бил скрит, че й се струва чак сраснат с тях. Възможно ли е да има други като Блъдрейвън?
И Берик няма ли да му дойде малко в повече - Стари богове, Бог на светлината ( изключвам идеята тук Бран да е всички богове в едно).
Ако Санса стигне до ЗХ, дали все още ще е девица?... Хм... А Кутрето защо да е великан?
Уинди- лично аз  не те разбрах какво имаш предвид.

# 670
.... точно сцените в пещерата препрочитах тези дни и ми наби в очите как Аря вижда скрити хора в корените на дърветата и един толкова бил скрит, че й се струва чак сраснат с тях. Възможно ли е да има други като Блъдрейвън?

Това не си го спомням. В коя книга е, че да чета докато се прибирам от работа?

# 671
Вихър от мечове. По средата някъде- точно Аря влиза в пещерата, където в момента се укрива Берик. Нямам време и аз сега да ровя за цитати в читанката.

# 672
Да, прочетох го. Става дума за място подобно на нова отвъд вала, но хората в него са обикновенни, от дружината, освен духа- джудже. Явно някога е било обитавано от чедата,заща не да е имало нясай като КГ.Но по това време,
едва ли.

# 673
Девицата защо да не е Аря? То девици други останаха ли? Като изключим, че Санса в книгата била още девица, то не я виждам да убие някой.

# 674
Девицата защо да не е Аря? То девици други останаха ли? Като изключим, че Санса в книгата била още девица, то не я виждам да убие някой.
Цитат
Сънувах една девица на пир с пурпурни змии в косата й, отрова капеше от зъбите им. А сетне сънувах пак тая девица, как закла един див гигант в замък, съграден от сняг.

Санса е девицата с пурпурните змии в косите - отровата за Джофри.Съответно пак Санса е девицата,която ще ликвидира Кутрето.Не е нужно тя да е физическият убиец.Джофри и Кутрето убиха Нед Старк,без да са го  докосвали.

Санса и Джон ще възстановят Зимен хребет.Видяхме го вече в сериала.В книгите сцената,в която тя строи Зимен хребет от сняг е пълна с метафори за това,което ще се случи.Някъде беше споменато,че в мислите й Зимен хребет сега е само камък и сняг.Snow&Stone - Джон SNOW и Алайн STONE

Общи условия

Активация на акаунт