Хормонални изследвания - 7

• 87 128
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
АМХ 2,01 ng/ml (0,07 - 7,35) говори ли за намаляваща функция на яйчниците или е добра стойност?

# 361
Мисля че при стойности под 2 имаше  повод за притеснение. При теб за момента е добре, но показва че не трябва много да отлагаш нещата. Имай предвид че АМХ се влияе от доста неща. Сам по себе си не може да се приеме за абсолютен показател.
    ФСХ-то как е? Възрастта също е от значение.

# 362
  • София
Привет отново, припомням:
Скрит текст:
TSH (4ти ден) – 2.480 mIU/l (0.300 – 4.200)
TSH (16ти ден)– 1.100 mIU/l (0.300 – 4.200)
FT 3 – 4,41 pmol/l (3.20 – 6.80)
FT 4 – 13.39 pmol/l (12.00 – 22.00)
Anti Tg (TAT) – 12.51 IU/ml <115
Anti TPO (MAT) – 13.50 IU/ml <34
DHEA-S – 11.65 µmol/l (3.20 – 10.00)
4 Androstenedione – nmol/l (2.620 – 25.00)
Testosterone – 3.25 nmol/l (0.22 - 2.90)   
Глюкоза – 5,22 mmol/l (3,30 – 6,10)
Insulin – 9.64 MU/l (2.60 - 25.00)
Според д-р. Начев нямам проблем, не е необходимо да пия лекарства, няма хипо функция, андрогените също, нито ИР (изчисли НОМА индекса, въпреки че се застрахова, че не съм правила обременяването с глюкоза, TSH е в норма за забременяване (до 2.5 според него)...Имам му доверие, просто ме притесни факта, че не знам вече какво да изследвам за причина за ПКЯ... Каза, че са гранични стойности, но не е нищо притеснително. Имате ли предложения или да си мисля, че е от стрес и да продължавам да следя Т. и графики за овулация... Не се сещам за други хормони, които да влияят на пкя...

# 363
  • София
Здравейте,
Дали можете да дадете мнение за ОГТТ и ИРИ, докато се чака за мнение от ендокринолог?

# 364
Здравейте! Имам два въпроса. Защо в различни лаборатории референтните стойности ( за 20годишна възраст ) на един и същ хормон са различни. В едната е 2,68-11,00 а в друга 3,20-10,00? И може ли някой да ми каже в различните фази(години) на жената, DHES-A в какви стойности трябва да е? Благодаря ви!

# 365
Здравей Денис! Утре искам да си направя изследване на пролактин и тсх. Искам да попитам понеже пия противозачатъчни и от тях въобще не се чувствам добре (депресия, нервност, постоянно смяна на настроението) , но въпреки това док каза да ги продължавам. Имам още 4 хапчета и незнам как ще ги изтърпя. Ще има ли това някакво значение за тези хормони? Доктора ми ги изписа за изравняване на фолекулите преди ин витро процедура. Аз ги изследвах януари и си бяха в норма и двата хормона, но се притеснявам понеже не се чувствам добре да не се повлияват от това! Пшя и л тироксин от 75мг.Благодаря предварително за отговора!

# 366
  • София
Здравейте,
Дали можете да дадете мнение за ОГТТ и ИРИ, докато се чака за мнение от ендокринолог?
 http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x720q90/922/dDc0ls.jpg
 http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x720q90/923/RrPxk5.jpg
Здравей!
Глюкозата е висока, консултирай се с Ендокринолог.

Здравейте! Имам два въпроса. Защо в различни лаборатории референтните стойности ( за 20годишна възраст ) на един и същ хормон са различни. В едната е 2,68-11,00 а в друга 3,20-10,00? И може ли някой да ми каже в различните фази(години) на жената, DHES-A в какви стойности трябва да е? Благодаря ви!
Рефер. граници, в различните лаборатории, са различни, защото се ползват различни реактиви.
ДХЕА е относително постоянна величина / не константа/. Гледат се рефер. граници  и се преценява.

Здравей Денис! Утре искам да си направя изследване на пролактин и тсх. Искам да попитам понеже пия противозачатъчни и от тях въобще не се чувствам добре (депресия, нервност, постоянно смяна на настроението) , но въпреки това док каза да ги продължавам. Имам още 4 хапчета и незнам как ще ги изтърпя. Ще има ли това някакво значение за тези хормони? Доктора ми ги изписа за изравняване на фолекулите преди ин витро процедура. Аз ги изследвах януари и си бяха в норма и двата хормона, но се притеснявам понеже не се чувствам добре да не се повлияват от това! Пшя и л тироксин от 75мг.Благодаря предварително за отговора!
Здравей!
След като приемаш ОК /противозачатъчни / - резултатите няма да са много обективни.
Трябва да изчакаш поне 2-3 месеца, след прекратяване на приема.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 14:38 от denis.

# 367
Благодаря много за бързия отговор Денис!
Аз ги приемам само от един месец тези противозачатъчни ( Ясмин) . Доктора ми каза, че даже сваляли тсх !!! Според теб има ли смисъл да ги пускам щом няма да са обективни. Аз чакам цикъл за започнем ин витро процедурата. Те са много важни за това как да разбира дали са ок....Confused

# 368
  • София
Благодаря много за бързия отговор Денис!
Аз ги приемам само от един месец тези противозачатъчни ( Ясмин) . Доктора ми каза, че даже сваляли тсх !!! Според теб има ли смисъл да ги пускам щом няма да са обективни. Аз чакам цикъл за започнем ин витро процедурата. Те са много важни за това как да разбира дали са ок....Confused
Ако лекарят ги иска, трябва да ги пуснеш. Той ще ги тълкува, като вземе под внимание, че си на ОК.
Ще чакам да пишеш Peace

# 369
Да ще пиша утре задължително! Благодаря ти Денис Hug

# 370
Здравей Денис. Бременна съм в почти 12гс , но от 15-20 дни съм с чувство за задух и недостиг на въздух. ЛЛ каза, че е на нервна почва и да пия 2*1 валериан, но няма никакъв ефект. За това днес пуснах TSH 1.72 ( 0.27-4.20) и FT4 13.46 (12-22). ТСХ винаги съм го поддържала под 2, горе долу около тази стойност, но не знам при бременност какво се приема за нормално. Та добре ли са стойностите или не?
Благодаря предварително!

# 371
  • София
Здравей Денис. Бременна съм в почти 12гс , но от 15-20 дни съм с чувство за задух и недостиг на въздух. ЛЛ каза, че е на нервна почва и да пия 2*1 валериан, но няма никакъв ефект. За това днес пуснах TSH 1.72 ( 0.27-4.20) и FT4 13.46 (12-22). ТСХ винаги съм го поддържала под 2, горе долу около тази стойност, но не знам при бременност какво се приема за нормално. Та добре ли са стойностите или не?
Благодаря предварително!

Консултирай се с Ендокринолог, защото ТСХ е добре, но Т4 е нисък.
Консултирай се и с кардиолог.
Дано да е нещо моментно и да няма нищо притеснително.
Лека и спокойна бременност, до края   Peace

# 372
Здравейте,
Моля за вашето мнение. В началото на април ми изтича срока на Заповедта от Фонда и си мисля ако не успея да стартирам процедура в март да ли не е добре да си пусна със следващия цикъл АМХ, така или иначе той ще е необходим за следващо кандидатстване, а ако направя стимулация и е неуспешна отново ще е необходим. Въпросът ми е според Вас кога стойностите биха били по-добри преди стимулация или след стимулация, защото моите стойности при последното изследване бяха много близки до 1, а от Фонда вече имат изискване да е поне 1.

# 373
  • София
Здравейте,
Моля за вашето мнение. В началото на април ми изтича срока на Заповедта от Фонда и си мисля ако не успея да стартирам процедура в март да ли не е добре да си пусна със следващия цикъл АМХ, така или иначе той ще е необходим за следващо кандидатстване, а ако направя стимулация и е неуспешна отново ще е необходим. Въпросът ми е според Вас кога стойностите биха били по-добри преди стимулация или след стимулация, защото моите стойности при последното изследване бяха много близки до 1, а от Фонда вече имат изискване да е поне 1.
АМХ - преди стимулация Peace

# 374
Здравейте,
да попитам, хормони пуснати на 5 ден ,показателни ли са и има ли смисъл да ги пускам?

Общи условия

Активация на акаунт