Хормонални изследвания - 7

• 87 134
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
АМХ се изследва на 3ти ден. Но ако си била в стимулация изчакай 1-2 нормални МЦ и тогава.
пп. чхг-то ти е остатък от хориомона. Много често в клиниките назначават чхг като трик, непосредствено след тригер , за да симулират някакъв успех.

# 391
АМХ се изследва на 3ти ден. Но ако си била в стимулация изчакай 1-2 нормални МЦ и тогава.
пп. чхг-то ти е остатък от хориомона. Много често в клиниките назначават чхг като трик, непосредствено след тригер , за да симулират някакъв успех.
Много благодаря. Трансфера беше замразен, значи на 3 ти ден на МЦ ще го пусна АМХ.
Точно заради тези симулации и недообясняване и пропускане се чудя дали има смисъл да правя повторен опит в БГ( не че знам как е в чужбина) Но като гледам как не се задълбава в конкретния случай и момичетата минават през кабинета едно след друго като на поточна линия.
А възможно ли е все пак при ЧХГ на 12 ден 44, въобще да не е имало имплантация, а този резултат да е от Хориомон 5000Е поставен на 9ти ден?

# 392
  • София
72ч след хориомона,  чхг 44 категорично е от него. В другата тема ти пуснах графиката на пик и разпад на чхг.
Не е имало имплантация.

# 393
72ч след хориомона,  чхг 44 категорично е от него. В другата тема ти пуснах графиката на пик и разпад на чхг.
Не е имало имплантация.
Благодаря ти huligankata
Реалността и мечтите ни са две твърде различни неща. Трябва да се примиря с неуспеха и да приема фактите такива, каквито са.

# 394
Здравейте,
Денис :-*
Днес ми е 11 ти ден от замразен трансфер на три петдневни ембриончета.ЧХГ от тази сутрин показа 492.9 Все още не мога да повярвам че се случва на мен.
Въпроса ми е към Денис и тези ,които сте по запознати. Заедно с кръвния тест за бременност, пуснах и други хормони и витамини.
Моля Ви за коментар.
Прогестерон 57.1 ng/ml В дена на трансфера ми беше 15.58
ТСХ 3.55 , преди подготовката за ЗЕТ беше 1.97
Фолиева киселина 20 ng/ ml.Приемам Топфолат по две на ден. Тетраметилфолат е.
И витамин Д, който при мен дори и с високи дози не ще да се покачва, а дори пада леко.
От днес е 29.6 ng/ml ,с референтни от 30-50. Преди трансфера беше 30 и малко. Според теб Денис , възможно ли е от Медрола, който пия след трансфера или евентуално от ембриончето, нивата витамина да падат?
Пия по десет капки Вигантол всеки ден.
И накрая витамини от В групата, но с много високи дози в едно хапче, по-високи и от Милгамата дори,, бяха ми изписани от Турция и сега докторката каза да си ги пия. Пия ги от месец. Нивото на Б12 от днес е 835.9 при референтни от 197 до 771. Не е ли малко притеснително? Преди трансфера беше 400 и нещо. Ще чакам коментари, благодаря Ви. Simple Smile

# 395
  • София
Здравейте,
Денис :-*
Днес ми е 11 ти ден от замразен трансфер на три петдневни ембриончета.ЧХГ от тази сутрин показа 492.9 Все още не мога да повярвам че се случва на мен.
Скрит текст:
Въпроса ми е към Денис и тези ,които сте по запознати. Заедно с кръвния тест за бременност, пуснах и други хормони и витамини.
Моля Ви за коментар.
Прогестерон 57.1 ng/ml В дена на трансфера ми беше 15.58
ТСХ 3.55 , преди подготовката за ЗЕТ беше 1.97
Фолиева киселина 20 ng/ ml.Приемам Топфолат по две на ден. Тетраметилфолат е.
И витамин Д, който при мен дори и с високи дози не ще да се покачва, а дори пада леко.
От днес е 29.6 ng/ml ,с референтни от 30-50. Преди трансфера беше 30 и малко. Според теб Денис , възможно ли е от Медрола, който пия след трансфера или евентуално от ембриончето, нивата витамина да падат?
Пия по десет капки Вигантол всеки ден.
И накрая витамини от В групата, но с много високи дози в едно хапче, по-високи и от Милгамата дори,, бяха ми изписани от Турция и сега докторката каза да си ги пия. Пия ги от месец. Нивото на Б12 от днес е 835.9 при референтни от 197 до 771. Не е ли малко притеснително? Преди трансфера беше 400 и нещо. Ще чакам коментари, благодаря Ви. Simple Smile
Здравей и тихичко, Честито! Hug Много се радвам за теб, успя! Peace
Прогестеронът е добре, след седмица го изследвай отново.
За ФК - не си дала рефер. граници, но мисля че е добре.
ТСХ е висок, трябва да го смъкнеш, тези нива може да са опасни. Говори с лекаря.
Вит. Д е нисък, имаш дефицит - най-вероятно ЩЖ създава проблем. Трябва да има 8 часа разлика от приема на вит. Д и Еутирокс /ако приемаш/
За да са обективни резултатите на вит. Д, В12, ФК - трябва да спреш приема за 2 седмици.
За В12, ако не е изпълнено, може това да е причина за по-високите нива.
Високите нива също може да са опасни.
Ще чакам новини Peace

# 396
Здравейте ,на 10 ден от стимулация съм.Днес пуснах Естрадиол ,резултатът ми го дадоха в странни единици  467 mIU/ml.Как да го сметна в nmol/L или pg/ml?

# 397

ТСХ е висок, трябва да го смъкнеш, тези нива може да са опасни. Говори с лекаря.
Вит. Д е нисък, имаш дефицит - най-вероятно ЩЖ създава проблем. Трябва да има 8 часа разлика от приема на вит. Д и Еутирокс /ако приемаш/
За да са обективни резултатите на вит. Д, В12, ФК - трябва да спреш приема за 2 седмици.
Ще чакам новини :peace

Благодаря ти много Денис , хиляди благодарности! :-*
Референтните за фолиевата са от 3,89 до 26,8, съответно моя е 20.
За ТСХ , говорих с д-р Начев понеже досега от близо три години съм на 50 мг Л-тироксин в очакване да се случат нещата и сега ми каза да вдигна дозата на 75 мг,но след 40 дни най-рано да пусна контролно изследване. Според теб няма ли по-бързо да се повлияе и колко всъщност е добре да бъде при бременност.
За витамин Д, докторката каза да го продължавам по десет капки ,както досега и нищо да не променям. Незнам всъщност доколко е важен за развитието на бебето. Засега не приемам никакви пренатални витамини, пияя само Омега 3 на NOW по две на ден след закуска.
Не съм спирала никакви витамини преди изследването , незнам дали е удачно точно сега да се спира фолиевата, за витамин Д е ясно , не го спирам и пак е нисък.., за Б12 досега не е бил толкова висок, сега ще го спра за известно време да видим. На листовката пише че в едно хапче Б12 е 1гр, което е наистина много и вероятно затова толкова се е вдигнал само след 20 дни прием. Дано не попречи на бременността.

# 398
Здравейте,
Днес си взех резултатите от ТСХ и ФТ4, които ми ги назначи АГ-то. Бременна съм в 15 г.с. - нормална бременност. ФТ4 е в граници, но ТСХ излиза 5,29 при горна референтна граница от 4.2. На преглед съм при АГ-то чак другата седмица и тогава ще ми види резултатите. Но се притеснявам да чакам до тогава предвид доста завишената стойност.  Дали е необходимо да отида направо на преглед при ендокринолог и да ми изписва хапчета или да изчакам няколко дни и да мина през АГ-то ми първо?

# 399
Здравейте момичета,

Извинявам се, че така от нищото ще попитам за мнението ви. При такива хормони възможно ли е цитирам -"яйчниците да са много зле, шанса за бременност да е 0 и ако се извади дори 1 яйцеклетка да е цяло чудо". Хормоните са пуснати декември, възможно ли е да са се влошили толкова за 3 месеца? Инвитро щяхме да правим.

# 400
  • София
Смени си лекаря /клиниката. Жените забременяват с доста по-лоши стойности.  Шанс имате,  но не губете време. Потърси също така добър ендокринолог,  трябва да се свали tsh и пролактина.

# 401
 tsh и пролактина са правени на 3ти ден от мц тогава ли трябва? Ако трябва на чист ден може ли тогава реално да не са високи ако се направят в правилния ден?

# 402
  • София
Скрит текст:
Ще чакам новини :peace

Благодаря ти много Денис , хиляди благодарности! :-*
Референтните за фолиевата са от 3,89 до 26,8, съответно моя е 20.
За ТСХ , говорих с д-р Начев понеже досега от близо три години съм на 50 мг Л-тироксин в очакване да се случат нещата и сега ми каза да вдигна дозата на 75 мг,но след 40 дни най-рано да пусна контролно изследване. Според теб няма ли по-бързо да се повлияе и колко всъщност е добре да бъде при бременност.
За витамин Д, докторката каза да го продължавам по десет капки ,както досега и нищо да не променям. Незнам всъщност доколко е важен за развитието на бебето. Засега не приемам никакви пренатални витамини, пияя само Омега 3 на NOW по две на ден след закуска.
Не съм спирала никакви витамини преди изследването , незнам дали е удачно точно сега да се спира фолиевата, за витамин Д е ясно , не го спирам и пак е нисък.., за Б12 досега не е бил толкова висок, сега ще го спра за известно време да видим. На листовката пише че в едно хапче Б12 е 1гр, което е наистина много и вероятно затова толкова се е вдигнал само след 20 дни прием. Дано не попречи на бременността.
ФК е добре.
За ТСХ - след 40 дни контрола е добре, ако много се притесняваш, може да пуснеш изследването след 30 дни.
Не е добре да си с дефицит, този витамин е важен за бебчо и самата бременност. Дано вече да попълниш липсите.
Добре е да приемаш МВ за бременни, те съдържат всички необходими витамини и минерали, за растежа и развитието на бебчо.
Лека и спокойна бременност Hug

Здравейте,
Днес си взех резултатите от ТСХ и ФТ4, които ми ги назначи АГ-то. Бременна съм в 15 г.с. - нормална бременност. ФТ4 е в граници, но ТСХ излиза 5,29 при горна референтна граница от 4.2. На преглед съм при АГ-то чак другата седмица и тогава ще ми види резултатите. Но се притеснявам да чакам до тогава предвид доста завишената стойност.  Дали е необходимо да отида направо на преглед при ендокринолог и да ми изписва хапчета или да изчакам няколко дни и да мина през АГ-то ми първо?
ТСХ е висок, консултирай се с Ендокринолог, трябва да е под 2,5
Лека бременност до края Peace

# 403

Здравейте,
[/quote]

Благодаря, в понеделник ще отида на Ендокринолог направо. Преди година на профилактичен стойностите бяха 1,36. Никога не съм имала проблеми. Явно нещо се е случило по време на бременността.Open Mouth

# 404
  • София
Цитат

Скрит текст:
Здравейте,
Благодаря, в понеделник ще отида на Ендокринолог направо. Преди година на профилактичен стойностите бяха 1,36. Никога не съм имала проблеми. Явно нещо се е случило по време на бременността.Open Mouth
При бременност, ТСХ се повишава и затова трябва да се следи.

Общи условия

Активация на акаунт