Хормонални изследвания - 7

• 87 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Момичета, след спонтанен аборт май месец имам изтичане на секрет от едната гърда в незначително количество ,но го има.Та въпросът ми е следният, днес си пуснах пролактин 369.20 mklU/ml при реф.стойности 102-496  . Дали е в норма и ако да от къде ще идва този проблем с този секрет от гърдата.Четвъртък  сутрин съм при личната да видя къде ще ме прати,но дотогава ако някоя от вас е имала такъв проблем ще помоля да сподели.

# 286
  • София
Момичета, след спонтанен аборт май месец имам изтичане на секрет от едната гърда в незначително количество ,но го има.Та въпросът ми е следният, днес си пуснах пролактин 369.20 mklU/ml при реф.стойности 102-496  . Дали е в норма и ако да от къде ще идва този проблем с този секрет от гърдата.Четвъртък  сутрин съм при личната да видя къде ще ме прати,но дотогава ако някоя от вас е имала такъв проблем ще помоля да сподели.
Малко е висок, но едва ли това е проблема.
Ако постоянно проверяваш дали изтича "нещо", масажираш и стимулираш гърдата да се образува този секрет. Трябва да не го правиш - никога.
Ако имаш друг дискомфорт, консултирай се с мамолог.

# 287
Здравей Денис.
   Скоро смятам да посетя  няколко клиники за инвитро, за да се уточним какви парички трябва да си приготвя, и да си избера и в коя ще го правя.
   И помолих моя приятелка да се обади да запази часове за консултация тъй като ще идва с мене, и да ги запази в удобно за нея време.
    Обаче са и казали че трябва да им занеса и актуален Е2, за да са сигурни на кой хал съм, предполагам във връзка със стимулацията която ще се избере.
    Та въпросът ми е , със сигурност ли става въпрос за Е2, да не би нещо да не е разбрала правилно  newsm78

# 288
  • София
Здравей Денис.
   Скоро смятам да посетя  няколко клиники за инвитро, за да се уточним какви парички трябва да си приготвя, и да си избера и в коя ще го правя.
   И помолих моя приятелка да се обади да запази часове за консултация тъй като ще идва с мене, и да ги запази в удобно за нея време.
    Обаче са и казали че трябва да им занеса и актуален Е2, за да са сигурни на кой хал съм, предполагам във връзка със стимулацията която ще се избере.
    Та въпросът ми е , със сигурност ли става въпрос за Е2, да не би нещо да не е разбрала правилно  newsm78
Не е разбрала правилно. Най-вероятно е ФСХ.
Направете справка по тел. Peace

# 289
ЗДРАВЕЙТЕ.
ИМАМ ВЪПРОС И СЕ НАДЯВАМ ДА СПОДЕЛИТЕ ВАШИТЕ ОПИТИ С МЕН.АЗ СЪМ С ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ И ТОЗИ МЕСЕЦ ЩЯХМЕ ДА ЗАПОЧВАМЕ СТИМУЛАЦИЯ,НО СЕ ОКАЗА ЧЕ ПРОГЕСТЕРОНЪТ МИ Е ВИСОК И ГО ОТЛОЖИХМЕ И СЪОТВЕТНО МИ БЕШЕ ИЗПИСАНО ДА ПИЯ ПРЕДНИЗОЛОН.НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ПРОГЕСТЕРОНА СЪС САМАТА СТИМУЛАЦИЯ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 290
Благодаря ти Денис, ще проверя пак  Peace

# 291
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ.
ИМАМ ВЪПРОС И СЕ НАДЯВАМ ДА СПОДЕЛИТЕ ВАШИТЕ ОПИТИ С МЕН.АЗ СЪМ С ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ И ТОЗИ МЕСЕЦ ЩЯХМЕ ДА ЗАПОЧВАМЕ СТИМУЛАЦИЯ,НО СЕ ОКАЗА ЧЕ ПРОГЕСТЕРОНЪТ МИ Е ВИСОК И ГО ОТЛОЖИХМЕ И СЪОТВЕТНО МИ БЕШЕ ИЗПИСАНО ДА ПИЯ ПРЕДНИЗОЛОН.НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ПРОГЕСТЕРОНА СЪС САМАТА СТИМУЛАЦИЯ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Използването на големи букви във форумите, означава че крещиш/викаш/караш се.
Не че ми пречи, просто да знаеш Wink Peace

Ако на 3 ден от МЦ, прогестеронът е висок, това означава, че има проблем с МЛ.
Нивата на Прогестерона са индикатор за МЛ - нейното развитие, нарастване и пролиферация / преобразуване/.
Когато Прогестеронът е висок - това показва, че МЛ се подготвя по-рано от необходимото и когато трябва да е най-рецептивна , т.е подходяща за имплантация, тя ще е престаряла.
Добре е да е под 1,5 ng/ml, на 3 ден от МЦ.

Провери нивата на 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ - може да имаш високи нива на андрогените и проблем с НбЖ.

# 292
Много полезна информация. Ще взема и аз да си го изследвам.  Peace

# 293
Здравейте! Мога ли да помоля за коментар относно изследването ми на прогестерон? Правено е на 22-ри ден от МЦ.Работим за бебе и не зная дали резултатът е задоволителен?
Резултат 42.62nmol/L  реф.стойности - 5.82 - 75.9

# 294
  • София
Здравейте! Мога ли да помоля за коментар относно изследването ми на прогестерон? Правено е на 22-ри ден от МЦ.Работим за бебе и не зная дали резултатът е задоволителен?
Резултат 42.62nmol/L  реф.стойности - 5.82 - 75.9
Този хормон, се изследва на 7 ден след О. и ако не е спазено това условие, не е показателен.
Или, ако си го изследвала на 7 ден след О. , показва че е имало О., но е нисък.
Ако не е изследван на 7 ден след О. - показва само, че е имало О.
Ако МЦ е 29 дни - нивата му се приемат за обективни и е нисък.

# 295
ЗДРАВЕЙТЕ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Използването на големи букви във форумите, означава че крещиш/викаш/караш се.
Не че ми пречи, просто да знаеш Wink Peace

Ако на 3 ден от МЦ, прогестеронът е висок, това означава, че има проблем с МЛ.
Нивата на Прогестерона са индикатор за МЛ - нейното развитие, нарастване и пролиферация / преобразуване/.
Когато Прогестеронът е висок - това показва, че МЛ се подготвя по-рано от необходимото и когато трябва да е най-рецептивна , т.е подходяща за имплантация, тя ще е престаряла.
Добре е да е под 1,5 ng/ml, на 3 ден от МЦ.

Провери нивата на 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ - може да имаш високи нива на андрогените и проблем с НбЖ.

Благодаря ти за отговора.
Просто не знаех,че има нещо общо със стимулацията,мислех че е важен само за трансфера.Ще се надявам да се нормализира с преднизолона

# 296
Здравей, Денис. Преди срещата с лекаря, се сетих да те попитам нещо и се надявам да ме извиниш, ако въпросът ми е твърде глупав. Възможно ли е да има налична инсулинова резистентност, без да е налице поликистоза? В случая единствените симптоми са близо до горна граница FSH  и оскъден цикъл. Предстои да направя хормони на надбъбр. жлеза, всичко останало + яйчниковия резерв е в норма - ти също потвърди (припомням ти, за да се сетиш, без да търсиш в хронологията). Благодаря ти.

# 297
  • София
Здравей, Денис. Преди срещата с лекаря, се сетих да те попитам нещо и се надявам да ме извиниш, ако въпросът ми е твърде глупав. Възможно ли е да има налична инсулинова резистентност, без да е налице поликистоза? В случая единствените симптоми са близо до горна граница FSH  и оскъден цикъл. Предстои да направя хормони на надбъбр. жлеза, всичко останало + яйчниковия резерв е в норма - ти също потвърди (припомням ти, за да се сетиш, без да търсиш в хронологията). Благодаря ти.
Да, възможно е - аз съм с ИР и никога не съм имала ПКЯ, а напълно нормален МЦ, с нормална О. и ЛФ 13-14 дни.
Изследвай всички хормони, все отнякъде ще се "покаже" проблема.
И не се притеснявай - всичко се коригира. Peace

# 298
Денис, моля те да коментираш изследванията.
17.10.2016 г. на 3-ти ден
АМХ  0,86 ng/ml           1 - 6.80
12.11.2016 г. на 3-ден
Инхибин Б    47 ng/ml    15 - 120

09.04.2017 г. на 3-ти ден
АМХ  0,816 ng/ml           1 - 6.80
Инхибин Б    73 рg/ml    40 - 200

06.01.2018 г. на 2-ри ден
АМХ  1,5 ng/ml           0,1 - 6.30
Инхибин Б    0,026 рg/ml    10 - 270

Възможно ли е Инхибин-ът толкова да падне и какво може да се направи? Възможно ли е да има лабораторна грешка /тая надежда разбира се/?

# 299
HugHugЗдравей Денис,
в темата за добавки и витамини ме посътветва подробно какви добавки е необходимо да пия за предстоящ трансфер с донорски яйцеклетки. Днес пуснах контролно някои изследвания, които следя често.Ето и резултатите:
Фолиева киселина 13,84 ng/ml( 3,89-26,8)
витамин Б 12    494,3 pg/ml (197-771)
Глюкоза - 4,57 mmol (4.10-5.90)
Желязо - 12,5 mmol/l  (8.9-37.9)
ЖСК/ TIBS -56 mmol/l  (38.5-85.9)
UIBC - 43.5 Това не го знам за какво е, няма референтни стойности;
Витамин Д  (25OH )-32.6 ng/ml (30-50)
TSH - 2.53 mIU/L  (0.27-4.20)
ПКК
WBC 8.9  (3.5-10.5)
RBC 4.08 (4.2-5.4)
HGB 131g/L  (120-165)
Htc 0.38 L/L  (0.34-0.45)
MCV 91.9 fl (82-98)
MCH 32.1 pg (25.7-32.2)
MCHC 349  g/L(322-365)
PLT 278 mIU/L  (140-490)

Фолиевата киселина винаги досега ми е била 20, дори много често и > 20. Приемам Неофилик Мета по едно на ден.
Витамин В 12 ме изненада с по-висока стойност, досега винаги съм стигала до такива стойности само след добавки и то ударни дози. А сега без нищо от дълго време, просто наблягам повече на месото.Според теб трябва ли да пия витамини от Б групата за да се повиши още преди трансфер?
Инсулин не пуснах, защото в предишните ми изследвания след прием на Глюкофаж без да имам ИР, беше паднал около 2 и не счетох за нужно.
Желязо и ЖСК досега не съм пускала, нямам представа добре ли е или е в долна граница и е хубаво да се повиши. Наскоро боледувах от инфекция на дихателните пътища ,приемах антибиотик и други. все още не съм се оправила напълно и предполагам че имунитета ми се е сринал.
Витамин Д винаги ми е бил нисък и когато е около 20 ng или под много ме болят всички стави, кости и пр..така да се каже усещам кога е ок. Тази стойност ми беше и през лятото, повече не успявам да го вдигна, от месеци наред пия Вигантол по 4 капки дневно ,но доколкото разбирам това е поддържаща доза и трябва преди трансфер да е по-висок.Установих че таблетките при мен не действат, трябва да е течен. Сега смятам да пия по 7-8 капки дневно и да го следя , но според мен се променя много бавно нагоре. Питала съм и д-р Начев, според него 20-до 30 капки седмично са ок, но при мен не се повлиява очевидно.
И накрая прословутото TSH.. Пия Л-тироксин може би вече от три години, отдавна беше влезнало в стойности за забременяване между 1 и 2 и сега неприятна изненада.. последните пъти ми е било 1.2 ; 1.6 и т.н..,личния лекар вече ми отказва направления, много често съм го пускала.Незнам на какво се дължи, може ли да е от това че е зимен сезон, че боледувах наскоро от гърло или нещо инцидентно. Притесних се..
За ПКК, единственото което виждам че не е в граници са еритроцитите, дали е възможно и това да е от инфекцията и отслабения имунитет?

В този случай дано са ми полезни добавките,които коментирахме заедно, Денис.
Ще чакам да пишеш.
Благодаря от сърце! Hug

Общи условия

Активация на акаунт