Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 988
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Когато майка отиде да се диспансеризира отново от диспансера направиха проверка на резултата от блокчетата.При нея ХЕР също беше отрицателен,но го изпратиха в Плевен за Киш.Много е трудно в началото,защото незнаеш къде да идеш и какво да правиш,но нещата лека полека се нареждат.Успех Елифанта.

# 421
Забравих да напиша,че и ki67също изследваха от диспансера.

# 422
  • Плевен
Забравих да напиша,че и ki67също изследваха от диспансера.
За какво е той, само за него не знам нищо...Чакам да стане 8,30 и да звъня по план....
Звънях в болницата, за да проверя излязло ли е решението на онкокомисията, излязло е, случайно и доцентката беше там, разясни ми, че е нужно още едно излследване в Медицинска Академия, ще имам лъчетерапия и хормони, нищо не каза за химиотерапия...Утре сме при нея, днес просто мъжа ми няма как да излезе в отпуск, вече е на другия край на България...Днес ще прозвънявам за резултати и часове и утре в 8,00 сме там, да взема блокчетата и да действам. Сега ще попрочета за кое изследване точно иде реч, ако знаете пишете, за да не се лутам в нета...

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 08:43 от elifanta

# 423
Здравейте!Ако имате  нужда от  съвет относно вашето лечение ви п ращам ви линк където може да зададете въпроси до края на месец октомври  ,сайта е  американски и отговаря лекар онколог/ за РМЖ 4 Стадий /  докрая на месец октомври.
https://www.inspire.com/Cancer-Inspire/journal/ask-the-expert-br … page=last#replies

# 424
  • София
Не считам, че "elifanta" се мотае. Объркана е просто, така както всяка една от нас е била в това състояние. Тя ни е объркана цялата здравна система. Мисля, че от много съвети, ще объркаме момичето още повече. Мила  "elifanta" всичко постепенно ще се нареди. Знам, че тук в България трудно  можеш да планираш цялото лечение ден по ден. Например лъчетерапията в онкото в София е обикновенно с продължителност 25 дни, но всъщност няма никаква гаранция за приключването и на 25-ия ден, тъй като апарата не винаги е в работен режим всеки ден и се налага по някога да се прекъсне дори с дни докато трае ремонта. Това го казвам от личен опит -  слава богу при мен се случи за един ден. За ХЕР-а също ми се наложи да чакам продължително време, и там при проф. Христова /по мое време беше доцент, ако това изобщо има значение/ имаше някакъв проблем, който забави резултатите. Отидох да се запиша за лъчетерапия, но уви нямаше възможност за по-рано от  три месеца. А бях питала като теб този и онзи и ми бяха казали, че лъчето трябва да се направи по най-бързия начин и то преди химията. Отидох при проф. Куртева и тя ми каза, че няма такова нещо. Почнах химиотерапия, направих една, прекъснах я, направих лъчето и след това продължих с химиите. И тогава бях решила повече да не питам и да не чета, а само да слушам моя си доктор. Така е вече девет годдини. Та, исках да кажа, че ще минеш през препятствия  които не можеш да предвидиш предварително. Но това да не те обезсърчава, намери си твоя доктор и следвай това което ти казва. Най - важното си направила - операцията. Ще ти се подредят и другите части от лечението. Господ да е с теб мила!  

# 425
Ели,майка отиде в диспансера с решение на онкокомисия и резултати от изследване.Те веднага й казаха,че пращат в Плевен за Киш и ki67.Мисля,че при нея беше на кантар дали да прави химиотерапия.Отиди в диспансера,най-добре ще ти обеснят.Марги е права,довери се на лекарите,защото иначе се стига до пълно побъркване.ki67 определя агресивността на рака,но и аз точно не разбрах как.

# 426
  • Плевен
Благодаря ви! Не се мотая, утре съм там. Обадих се на доц.Светла Христова, утре мога да ги занеса пробите, за да се направи изследването КИШ, предполагам и другото може, беше остра, но като и обясних защо питам, омекна. Каза, че КИШ-а е 180лв, някъде четох, че е безплатен, но ще питам утре лекуващия лекар...Аз също съм да се слуша лекаря, но Гаранина не проявява интерес, трябва аз да взема мерки, тя нейното го е свършила вече...Звъня в Плевен, но никой не вдига, ще продължавам и днес, и утре. Не мисля, че е лошо да се изследвам и там, особено ако е безплатно, мога и ХЕР-а да дам да ми видят. За Тимчева от утре наобед мога да запиша час за следващия месец, ще се пробвам за второ мнение. Иначе с резултатите мога да се диспансеризирам в Плевенското онко и да подкарвам лечение...Притеснява ме, че ми каза, че няма да имам химио, как ги решават без всички резултати, странна работа newsm78

# 427
Kenga , моят рак е много сходен с твоя, имам двойна мастектомия, правих химио и съм на хормонална, но 5г. след това отново имам рецидив на почти същото място. Казват ми, че е трябвало да правя лъче, а аз не съм, затова сега ще ми го назначат. Сега си мисля, че химиото не е убило гадината тогава и ако ми предложат пак, няма да приема.

# 428
  • Варна
Привет, скъпи дами и господа!

Избутахме епизод номер 5 и съм повече от обнадеждена и надъхана. Както се бях стреснала как хемоглобин се топи, не знам си какво се топи, не знам си кое не мърда, Асат, Алат стремглаво се вдигат и познайте какво? Спряха ми червената гадория, ся съм на някаква гадория, но с други странични ефекти и съм вече абсолютно в норма. Нито ме върнаха, нито с рецепта и съвети ме пратиха към вкъщи. "Карай си я все така както си знаеш, ае ще се видим следващия път за последно и на изпроводяк може и за кръводарител да те ползваме. Grinning

Изумена съм направо, 1000 пъти ги преглеждах всичките епикризи, които ми дават от терапия а терапия и не вярвам на очите си. Само за сравнение ще ви препиша едни стойности, които едва ли някой ден ще осъзная как са се случили.
Курс 3-ти: хемоглобин 102 като при курс първи стартирах от 140, Асат/Алат 83/78
Курс 4-ти: точно 21 дни по-късно: хемоглобин 118, Асат/Алат 33/39

За курс 5-ти щом не ме върнаха и си ми пратиха по живо по здраво с усмивка значи ептен добре ми се е представила кръвчицата в лабораторията.

И наистина се чувствам много по-добре. Като зайчето от рекламата на Дюрасел съм, даже още по-жизнена - като един истински зле възпитан джак ръсел териер. Както ми се лежеше и спеше постоянно преди месец и нещо, сега не мога да се свъртя на едно място.

А да... забравих и за кръвното да се похваля, пак го заковах с абсолютна точност на 80/125, а беше паднало в най-немощния ми период до граници, които шашнаха дори онколожката ми, която е виждала какво ли не.

# 429
  • В царството на игрите:)
Kenga , моят рак е много сходен с твоя, имам двойна мастектомия, правих химио и съм на хормонална, но 5г. след това отново имам рецидив на почти същото място. Казват ми, че е трябвало да правя лъче, а аз не съм, затова сега ще ми го назначат. Сега си мисля, че химиото не е убило гадината тогава и ако ми предложат пак, няма да приема.
armyhousewife, ти много добре знаеш, че ако разчитахме само на химията щяхме да си живеем спокойно и да си свиркаме, но често въпреки нея, болестта се връща. Гаранции няма ooooh!
Аз също не съм правила лъче, но тогава също бяха категорични, да не правя, а взех три независими мнения.Мисълта ми е, да не смяташ, че е грешка, че си направила химия тогава, защото пък не знаем без нея какво би се случило и дали сега нещата нямаше да са по - сложни. Рецидивите не са най - лошото, което може да ни се случи...Дай Боже всичко занапред да ти е наред! Hug Praynig

# 430
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, имам нужда от малко административна информация.

В края на ноември ми предстои ходене на ТЕЛК. Срокът на пенсията ми е до 1 ноември (което вероятно значи, че няма да получа нищо следващия месец), изтича ми и валидността на инвалидния стикер. За стикера знам къде, какво се подава, но какво се случва с пенсията? Трябва да ходя пак до НОИ, да представя новото решение ли? Нещо друго трябва ли да нося там?

Честно казано това, че от ТЕЛК ми издадоха решението само за една година, беше най-тъпото нещо, което можаха да направят. Сякаш сега съм 100% здрава, и трябва да ходя да им се доказвам. Нещо ще говоря, като отида в края на ноември, да го направят поне за две години, ебаси. Всяка година ходене по мъките!

Благодаря ви! Flowers Hibiscus

# 431
Момичета, имам нужда от малко административна информация.
В края на ноември ми предстои ходене на ТЕЛК. Срокът на пенсията ми е до 1 ноември (което вероятно значи, че няма да получа нищо следващия месец), изтича ми и валидността на инвалидния стикер. За стикера знам къде, какво се подава, но какво се случва с пенсията? Трябва да ходя пак до НОИ, да представя новото решение ли? Нещо друго трябва ли да нося там?
Честно казано това, че от ТЕЛК ми издадоха решението само за една година, беше най-тъпото нещо, което можаха да направят. Сякаш сега съм 100% здрава, и трябва да ходя да им се доказвам. Нещо ще говоря, като отида в края на ноември, да го направят поне за две години, ебаси. Всяка година ходене по мъките!
Благодаря ви! Flowers Hibiscus
Не си ли получила писмо с новата дата? Ако не си отиди там където си се явила първия път, за да си го потърсиш. Първият път ТЕЛКа е за една година,защото това е годината на лечението и трябва да се види общото състояние. Сега няма да е за една година. Та, като се явиш на ТЕЛК, изчакваш 1 месец и отиваш на "И. Макариополски" да го завериш и си го запазваш в една папка Mr. Green Останалите екземпляри отиват служебно в НОИ и ти изплащат всички пенцийки, които са ти задържали до излизането но новото решение. Получваш и писмо от НОИ с новото решение за сумата. От теб не се иска нищо повече, така, че няма никаква мъка. Grinning Просто понякога писмата се губят, бавят и т.н., но после всичко си тръгва по старому. Споко Peace

# 432
  • Ænima/Albuquerque
Не, не, Милмич, дойде писмото, на 29-ти ноември ми е датата. Мисълта ми беше, за пенсията трябва ли да ходя пак нещо да подавам? За стикера, и винетката трябва, нали така?

И искаш да кажеш, че в края на ноември си взимам решението, в края на декември го заверявам (не го заверявам, щото никой не работи от средата на декември до средата на януари в тая държава), и изпускам срока за винетката? И баш по празниците ли ще ми спрат пенсията? Да им е*а мамата, може ли?

Първият път ТЕЛКа е за една година,защото това е годината на лечението и трябва да се види общото състояние. Сега няма да е за една година.

Всъщност не. ТЕЛКа ми го издадоха два месеца след като приключих с химията и лъчето. Точно бях започнала хормонотерапията.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 23:48 от Sarcasm™

# 433
 Sarcasm™, първо искам да ти напомня, че това са бели кахъри, скъпа!!! Не го забравяй! Hug
Второ, когато си вземеш ТЕЛКа на 29-ти ще трябва да минат поне 20 дни, за да го завериш и службата по заверките работи като всяка друга служба и не е до средата на декември, така, че не се притеснявай. В момента, в който го завериш ще отидеш в социални да го подадеш за винетка, която така или иначе е от февруари. За пенсията няма да ходиш и да правиш нищо, така, че и това отпада Mr. Green
Дали си в  годината на лечението или след това, първото  решение по принцип е за година.
Мисля, че нямаш проблем, мило момиче! Дишай, дишай и си мисли колко е прекрасно да имаш административни, а не здравословни проблеми Mr. Green Hug Peace

# 434
  • Плевен
Да ви дам отчет от днешния ден- взех си епикризата от "Доверие" , взех си и блокчето (само едно ми дадоха Laughing), В нея, о, инзненада!- пише , че съм HER 2++, а по телефона ми каза отрицателен...По стадиране рТ1с, рNO,pMx, HER2++, ER IS(0)+PS (0)=TS (0),  PR IS (1+) + PS (3+) = TS (4) умерено позитивен
Насочиха ме за изследване на Киш, СА 15-30, костна сциентография,това като препоръки.
Направих, взех блокчетата и ги занесох в Сити Клиник, там ги взеха, за да направят изследванията, в сряда ще са готови, както и тогава имам записан час за Д-р Николов, който е там. Говориха, че д-р Дудов се занимава с такива като нас, да дадете мнение...Казаха и , че лъчетерапията там е ок да се направи, говоря като уреди и специалисти. След изследванията, т.е. резултатите комисията щяла да прецени дали да има и химиотерапия, иначе остава лъчето и хормонотерапията.
Моите изводи дотук: Гаранина изобщо не е гледала дали имам документи, на 20,10,17 е излязло решението на комисията, явно само оперативно гледа нещата  Stop
За болничните казаха, че от Сити клиник ще ми се издават болничните, ако има дупки, ще се запълват от личния лекар.
Искат направление номер 3 за сряда, и толкова. За сумата за изследванията няма да споменавам, една сушилня втора ръка замина hahaha

Общи условия

Активация на акаунт