Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запушен слъзен канал

• 855
  • 2
  •   1
Отговори
От няколко месеца имам сълзене на лявото око, понякога по-силно, понякога по-слабо. При преглед при офталмолог се установяви, че имам частично запушен слъзен канал. Лечението беше с капки Макситрол, промивки с физиологичен разтвор, масажи, физиотерапия. Имаше временно подобрение, но проблема със сълзенето си остана. Знам, че другия вариант е операция, но не ми се иска.
Дали има някакво друго ефикасно лечение, примерно с лазер, и при кой офталмолог в София да отида?

# 1
Съжалявам, че пиша пак, но наистина ли няма друг с подобен очен проблем да сподели какво му е помогнало и облекчило това състояние?

# 2
Преди 7-8 години имах такъв проблем. не знам как точно се казва с медицински термин процедурата, която ми извършиха тогава, но лекарката ми сложи някакви специални капки, след това с една мноооого тънка игличка направи промивка на самия слъзен канал докато стане проходим, и след това слагах още няколко дни капки у дома. Малко беше неприятно като усещане, не болезнено, ами самото бъркане с тази тънка игла в каналчето на окото (ъъъ слъзния канал имам предвид Laughing), но имаше мигновен ефект. Преди това се мъчих с капки, нагревки, физиотерапия предписана от друг лекар и не ми минаваше.

Общи условия

Активация на акаунт