Проблем с окото

• 1 358
  • 28
  •   1
Отговори
От няколко седмици имам ечемик на лявото око, на клепача от вътрешния ъгъл, или поне така си мисля, че е ечемик. Стои като едно топче, понякога е по-зачервено, друг път е много спокойно и тъкмо мисля, че ще мине, и отново се възпалява. Имаше леко връхче, което пукнах, и тогава мислех, че ще се оправи, но преди два дни отново се поду и зачерви. Не нося грим, нищо не слагам на окото в момента, за да не го дразня. Пих четири дни антибиотик, който се намираше вкъщи, доксициклин, но не помогна. Имах го остатъчен от розацеята. Имала съм и очна розацея преди, но по друг начин изглежда сякаш. Слагам горещи компреси да стане течно топчето и да се разнесе, но не ми помага. Какво друго мога да направя според вашия опит? Много е неприятно и не минава вече седмици.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 07:54 от Анонимен

# 1
Иди на очен лекар. Има локални антибиотици за очи - капки и гелове за нощта. Ще ти предпише такива, ако е нужно, или нещо друго.

# 2
Има ли нещо, което мога да си взема от аптеката без рецепта, което да помага? Не ми се ходи на лекар, но в краен случай, щом трябва, ще ида.

# 3
Има ли нещо, което мога да си взема от аптеката без рецепта, което да помага? Не ми се ходи на лекар, но в краен случай, щом трябва, ще ида.
Да отидеш на лекар.
То вярно че очите са две, но не лошо да си ги пазим.

# 4
Пазя си ги очите, не ми се струваше, че съм баш за лекар. Топчето е малко и не е сериозен козметичен проблем. В началото прочетох, че някои могат да бъдат упорити и се настроих да му дам време да мине спонтанно, но от вчера, онзи ден, заради цикъла ми, отново се зачерви и леко поду и е много неприятно.

А за лекар ще отида, но то се чака, няма да стане от днес за утре, не вярвам, че с ечемик ще ме приемат като спешна, и питам между временно какво мога за взема, ако някой знае.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 09:02 от Анонимен

# 5
  • София
Записваш се за очен лекар, изписват се локални лекарства и не пиеш произволни антибиотици. Така се създава резистентност към определени антибиотици и когато наистина ти потрябва, няма да действа.
Ечемикът в никакъв случай не се пука, защото така се разнася инфекцията. Изхвърляш спиралата за очи и сменяш с нова и докато не се излекуват очите не слагаш.
Състоянието не е спешно, обикновен офталмолог ще се справи и не е козметичен проблем .

# 6
Антибиотик не се пие така, камо ли за ечемик. За окото, фармацевт ще ви изпише нещо локално и ще потушите възпалението. Има много неща, просто отидете до аптеката. Но да знаете, че и с мазило и без, влачат се такива инфекции, не минават от днес за утре.

# 7
Пих антибиотика, защото имах останал от предишно лечение на очна розацея четири таблетки и обикновено инфекции на окото ми се повлияват добре от доксициклина. Случвало ми се е да ми излезе леко възпаление с бяло връхче на долен клепач от розацеята и е минавало с този антибиотик. Иначе не бих приемала произволен, да, прави сте.

Спиралата ми е био, само такава ползвам, за да не ми дразни очите, чувствителни са, и не съм слагала откакто имам проблема, но ще я сменя, благодаря за съвета.

Руми, и аз мисля да отида до аптеката и да видя какво биха ми предложили там.

# 8
Трябва да изхвърлиш спиралата, защото при бактериални инфекции и тя се замърсява, да не я използваш пак, след като ти приключи лечението.

# 9
  • IC 1101,Abell 2029
Незнам на колко си години,сигурно си на малко,щом незнаеш че човек каквото сам си причини никой друг не може да му го направи.Със самолечение на 99 % може да стане само по-зле.Намери си читав офталмолог без да се бавиш и не се занимавай самоцелно с глупости.

# 10
Спиралата, както и други серуми за мигли, не съм ползвала от две плюс седмици, откакто имам проблема. По принцип също слагам от дъжд на вятър, защото не нося ежедневно грим, но ще я сменя обезателно.

Вижте, аз имам окулярна розацея, която изглежда подобно, само е по-леко изразена, не толкова подута. Понякога минава от само себе си, друг път е нужно антибиотично лечение. Та не припадам от и не тичам на офталмолог при всяко зачервяване на очите ми е мисълта. Ако някой има конкретен съвет за мехлем или ефективен антибиотичен крем, да сподели; съвета да отида не лекар няма нужда да се почетвъртява Simple Smile

# 11
Незнам на колко си години,сигурно си на малко,щом незнаеш че човек каквото сам си причини никой друг не може да му го направи.Със самолечение на 99 % може да стане само по-зле.Намери си читав офталмолог без да се бавиш и не се занимавай самоцелно с глупости.
Само дето фармацевтите са наясно с всичко, което излиза, а лекарите често не са, не се интересуват и развиват, въртят два медикамента при всички пациенти и толкова. Жената не се самолекува, а ще се консултира с фармацевт.

# 12
Наясно са, но дали ще ми го дадат без рецепта е въпросът и дали има нещо, което би помогнало, и е без.

# 13
От ечемик до ечемик има голяма разлика.Може да е халацион ,който е много упорит и без да те види очен няма как да разбереш. Коркстероиди не се слагат на произвола дори и фармацевт да ти ги даде. А пък ако е капсулирал ще те цепнат за да извадят гнойта.

# 14
То гной нямаше, нямаше и връхче и червенина вече, и отшумяваше, но от цикъла ми пак се бъкна.

Общи условия

Активация на акаунт