Проблем с окото

• 1 409
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
С четири хапчета антибиотик освен да си докараш някоя резистентност, друго няма да направиш.
Отиди на лекар. В аптеката знаят какво да ти дадат, но без рецепта не става. Имала съм ечемик, ако въобще твоето е такова, с капки са ме лекували.

# 16
Даже няма да започна да описвам колко пъти се е налагало да пия доксициклин заради розацеята 🙃
И винаги е действал безотказно.
На офталмолог ще ида, но защо ми се струва, че възпалението ще мине, докато ме видят.

# 17
  • Melmak
Ама ти пусна тема да се оплакваш ли? Колко време ще отнеме? Ако си в голям град утре отиваш при личната и все някъде ще намериш за същия ден очен лекар. Ако имаш допълнително здравно 100% ще намериш утре.

Това, че си пила много пъти антибиотик не е много за хвалене, защото в някакъв момент ще спре да действа. Също така прием от 2-3 дни е точно това- не лекува напълно бактериалната инфекция и после е още по-лесно да станеш резистентен. Не става за ден и два, но при системна употреба на антибиотици и то без лекарско предписание какво очакваш да ти се случи??

# 18
Не, имах предвид само това, което написах - че инфекцията и подуването може да спаднат, докато ме види офталмолог. Нямам цял ден утре на разположение да обикалям насам-натам и да чакам на място за нещо, което не е спешно. Ако се опитвате да начуквате канчета за неходене на лекар или антибиотик и резистентност, на много грешен адрес сте! Нито веднага се посещава такъв за ечемик, нито доксициклинът е произволен, а е предписан от дерматолог във връзка с розацея, която често причинява и ечемик на клепача.

# 19
Спиралата, както и други серуми за мигли, не съм ползвала от две плюс седмици, откакто имам проблема. По принцип също слагам от дъжд на вятър, защото не нося ежедневно грим, но ще я сменя обезателно.

Вижте, аз имам окулярна розацея, която изглежда подобно, само е по-леко изразена, не толкова подута. Понякога минава от само себе си, друг път е нужно антибиотично лечение. Та не припадам от и не тичам на офталмолог при всяко зачервяване на очите ми е мисълта. Ако някой има конкретен съвет за мехлем или ефективен антибиотичен крем, да сподели; съвета да отида не лекар няма нужда да се почетвъртява Simple Smile

И серумите за мигли изхвърли, щом нанасяш с четката от серума върху миглите и после в връщаш в серума. Възможно е точно заради такива неща периодично да имаш проблеми, които минават с антибиотици. В момента, в който забележиш, че имаш проблем, вече е минало време, през което се развиват някакви бактерии, обаче процесът все още не е видим. Затова изхвърляне на всичко.

# 20
Ечемик за пръв път ми се случва в живота. Преди съм имала блефарит (зачервяване на клепача) и хипосфагма (което е вътре в окото) заради розацеята и все на лявото око, то е уязвимото навярно, никога на дясното. Дясното продължавам всяка вечер да третирам миглите с нощния серум (лявото не) и имам точно нула проблеми, но съгласна съм, ще хвърля и сменя всичко, мерси за съвета.

# 21
  • Melmak
Ама разбира се, че нямаш половин ден на разположение за окото си. Аз като съм била с ечемик никога не са ме върнали лекарите. Не чух един да каже “тая па за какво дойде да ми губи времето, не се ходи на лекар за ечемик”.

# 22

Ечисера, ето кога се ходи на офталмолог заради ечемик. Нито едно не се е отнасяло за мен в началото. Различни сме явно, аз не се панирам лесно и да търча на лекар за най-малкото нещо. А и както споменах, то щеше да си мине, ако хормоните около цикъла не го бяха разбутали отново. Беше намаляло като размер, станало с цвета на кожата, нямаше връхче и инфекция. До онзи ден.

# 23
  • Melmak
Ти понеже си лекар знаеш дали ще мине и от какво. На мен паниката не ми е присъща, но очите си пазя. Щом съм отишла и съм излязла от кабинета с два вида капки и мехлем значи не е било нещо, което да мине без лечение.

# 24
Виж, нямам намерение да влизам с дрязги. Показах каква е препоръката в статията от фармар. Пише, че ечемикът обикновено отзвучава от само себе си за седмица, две по-горе в текста. Предполагам очни лекари или поне запознати лица са го списвали. Мисля, че е напълно разбираемо да се притеснявам повече и да питам за съвет едва след седмица две и отново подуване. Ако нямаш някакъв конструктивен съвет за мазило over the counter без рецепта или друго полезно, което действа, не знам как помагаш, че ти в твоя частен случай си излязла с два вида капки и мазило, честно. Аз на офталмолог казах, че ще ида. Но при всеки е различно.

# 25
Лекар не е нужен! Само добър шивач, който да скрои превръзката, когато окото си замине!
За половин час ще е готова, при това не точно в момента. Какво я карате жената да обикаля, все едно има цял ден свободно време!

# 26
Нали? Да ми се чуди човек как все още имам око, та и гледам нормално с него, след две седмици плюс с инфектиран ечемик, нищо че самите офталмолози пишат да се ходи при тях след седмици, ако вече наистина не минава!

# 27
Според мен отиди на лекар
Няма смисъл сама да се лекуваш
Попринцип на мен ми минава за 2,3 дни .
Нито стискам нито пипам.
И знам, че ако не минава до 3 дни трябва да се иде на лекар.
Само се мъчиш така иди ще стане по бързо.

# 28
Разбира се, че ще отида на очен. Само не утре, защото пътувам извън страната и няма как. Когато, тогава. От дежурната аптека ми дадоха две мазила без рецепта, дезинфектиращо и отпушващо жлезите + ибупрофен, и това ще трябва да държи тези дни. Благодаря на всички за съветите, ще прилагам! Лека вечер желая!

Общи условия

Активация на акаунт