Запушен слъзен канал

• 11 024
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
здравей
Мина ли Прегледа ти днес ? Какво стана ?
Аз бях на компютърната термография - снимаха ми главата, без контрастно вещество. Резултата е четлив за мен - пише, че “няма данни за синуитни промени”.
Може би сега ще търся доц.Манолова, така беше казал УНГ.

Не, нямам подуване на очите.
В понеделник имам записан час за очен, за кой ли път...
След промивка ми се успокоява за кратко и след време пак почва да сълзи

# 31
Прегледът мина, рутинен преглед.
Очната насочи ме насочи към УНГ.
Сега трябва да търся някой такъв специалист.

# 32
  • Варна
При мен обратното - от УНГ, отивам пак на очен. Запазих час за 16.01.2025 Wink Дано си заслужава чакането

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 14:36 от milieva89

# 33
И при мен беше така. Очният вика отивай при УНГ, УНГ вика намери си добър очен. И ме отказаха да се занимавам повече. Simple Smile

# 34
  • Варна
Аз очаквах УНГ да ми каже - давай да запазваме час за операция. Но всъщност ми направи добро впечатление, че иска да пропуснем това.
След месец - два ще пиша Simple Smile като цяло и двамата доктори са с доста сериозно реноме и има защо. УНГ ми каза, че оперират заедно понякога с този очен, при който ме изпраща, когато се налага.

От друго място ми споменаха за "сондиране". Аз не намерих информация. Първия очен ми каза, че не се прави на възрастни. Но мои познати ме изпращат към частна клиника в която правели. За целта трябва да се обадя и да уговоря час, за да разбера. Чудя се дали да не го направя като друго мнение, така или иначе ще чакам до средата на януари Confused

# 35
Да се оплача, че при мен нещата се влошиха.
Сутрин започна да ми се подува окото, главата започва да ме боли, сълзи.
В понеделник имам час за УНГ.
Ще полудея, а януари ще пътувам в чужбина.
Milieva какъв антибиотик, антихистамини пиеш и с какво прави промивки на носа?

# 36
Моят съвет е да не правите никакви компреси, промивки и масажи на окото и носа! Става по-лошо.
Лекарството за дакриоцистит се казва Бисептол (сулфонамид). С електронна рецепта е обаче.
Тежката артилерия при много голямо възпаление е Доксициклин. Пак е с електронна рецепта.

# 37
Точно това направих: понеже от студеното време ми се засили сълзенето, реших вкъщи да правя масажи и топли компреси. Отидох и на очен за промивка. И стана страшно...
Страх ме да не направя голям възпалителен процес.

# 38
Ако окото се остави без да се пипа, възпалението е по-малко и минава по-бързо. Антибиотични капки и мазила също влошават. Трябва да мине от само себе си. Търпение се иска.

# 39
Очната каза: без Макситрол или други антибиотични и кортикостероиди капки.
Сега нищо не слагам и нищо не правя, отокът намаля.

# 40
  • Варна
Не бях на линия и не съм видяла въпроса.
Как си сега ?

# 41
Моите драми продължават.
Ходих на промивка в понеделник при очната.
Но много трудно влезе в канала, мъчи се доста време и ми разрани окото.
Сега съм с кръвоизлив и сълзене. 5 дена ще бъда с капки Вигамокс.
Предложи ми да отида на консултативния при д-р Карен Джамбазов, в Пловдив. Каза, че той е най-добрият специалист.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 19:44 от monii

# 42
Д-р Карен Джамбазов ли? И аз знам, че той е невероятно кадърен и най-добрият избор за операция на дакриоцистит.

# 43
Д-р Карен Джамбазов ли? И аз знам, че той е невероятно кадърен и най-добрият избор за операция на дакриоцистит.
Да, същият.
Но няма свободни часове и се чака с месеци.

# 44
Да, същият.
Но няма свободни часове и се чака с месеци.
Здравейте момичета! Сега чета, как са Ви прехвърлили от лекар на лекар. Аз бях по същият начин, ноо благодарение на един очен лекар, който ме посъветва да се свържа с Проф. Карен Джамбазов, защото освен с операция по друг начин няма как да се излекува хроничен дакриоцистит. В момента съм втори ден след операцията и се чувствам добре. Проф. Джамбазов ме оперира в МБАЛ Се. Кузма и Дамян в Пловдив.
За да се запишете за операция при Професора трябва да си направите онлайн консултация. Превеждат се 200лв. по сметката на болницата, описвате проблема, орикачате снимки на окото направени с телефон на дневна светлина и до ден получавате отговор и номер на който ще ви дадат дата за операция. При мен всичко се случа  за една седмица. Успех Ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт