Запушен слъзен канал

• 11 019
  • 62
  •   2
Отговори
# 60
И аз моля за информация за операцията...

# 61
Здравейте! В началото на годината имах болка зад окото. Отидох на очен лекар и се оказа запушен слъзен канал. Направи ми две промивки през няколко дена и всичко се успокои. Преди месец след настинка започна същата болка, но този път придружен с гноен секрет. Направиха ми изследване  на секрета в лаборатория и излезе, че има бактерия и започнахме антибиотични капки. Направиха ми няколко промивки, но се усеща, че трудно преминава разтвора към гърлото. Отидох при УНГ който ми предписа капки за нос, но промивката се случва по същия начин. По средата на канала усещам като стеснение което с леко налягане със спринцовката преминава. Притеснява ме дали ще се оправи само с промивки и капки. Също така да не стане хронично и да се стигне до пълно запушване. Моля да споделите как сте след операцията (има ли ги това постоянно подсмърчане) и доволен ли сте от специалиста който я е извършил. Благодаря!

# 62
Здравейте, Имам син на 2 г. и откакто се роди е със запушени слъзни канали. Каквото и да пробвахме — нищо не му помага или само временно. Имахме час за сондиране, но все е хремав и не го приемат. Та въпросът ми е: знаете ли някой добър очен лекар, който прави манипулации (или нещо друго) по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт