Запушен слъзен канал

• 11 044
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Във Варна съм. Бях на очен преди година - мазах с крем, капки и топли компреси. Това ме облекчи, мислех че е минало. Сега като застудя, започна отново сълзене. Отидох при същия очен, който след неуспешна промивка, каза че е запушен. Думите му бяха - операция само в Пловдив или Варна (при Сапунджиев). Но ми каза преди това, да отида на УНГ. Тя пък като ме видя, каза че съм за очен. След разясненията ми, че очния ме е изпратил на УНГ, тя склони да пробваме подобно лечение, като не гарантира успех. Интересното е, че сълзенето намаля. Във вторник ще ходя на очен пак, за да пробваме дали ще може да промие слъзния канал.
Ще споделя какво се случва, защото виждам, че няма много инфо по темата. 
Подготвям се, че ако вторник отново е запушен, трябва да тръгвам по друг път. Затова събирам информация Simple Smile

# 16
Във Варна съм. Бях на очен преди година - мазах с крем, капки и топли компреси. Това ме облекчи, мислех че е минало. Сега като застудя, започна отново сълзене. Отидох при същия очен, който след неуспешна промивка, каза че е запушен. Думите му бяха - операция само в Пловдив или Варна (при Сапунджиев). Но ми каза преди това, да отида на УНГ. Тя пък като ме видя, каза че съм за очен. След разясненията ми, че очния ме е изпратил на УНГ, тя склони да пробваме подобно лечение, като не гарантира успех. Интересното е, че сълзенето намаля. Във вторник ще ходя на очен пак, за да пробваме дали ще може да промие слъзния канал.
Ще споделя какво се случва, защото виждам, че няма много инфо по темата.  
Подготвям се, че ако вторник отново е запушен, трябва да тръгвам по друг път. Затова събирам информация Simple Smile
А какво лечение ви предписа специалиста  УНГ, че сълзенето намаля?
Редактирам, сега видях: антибиотик, антихистамини, промивки на носа.
Дали е минал очния преглед, та да разкажете какво става?
Явно това запушване на слъзен канал е рядко срещано заболяване...

# 17
  • Варна
Днес беше прегледа. Има леко подобрение - тоест премина някаква част, капчица, към гърлото. Но по-голямата част от промивката излезе пак през окото. Интересното беше, че излязоха някакви “боклуци”, черни неща като “сажди”. Аз подозирам, че е възможно да е грим. Години наред ползвах молив за очи. Лекаря е пас - няма мнение какво е.
Ще пробваме ново и последно нещо - промивка с някакъв разтвор (не запомних какъв), като идеята е да разяде това, което е запушило каналчето. Но трябва да попита свой познат УНГ, дали няма да навреди на лигавицата.
Имаме уговорка утре да се чуем, евентуално за четвъртък да пробваме.
Ако не стане - ще записвам час за УНГ, който прави операции.
Много объркано е всичко и наистина няма информация Sad

# 18
Да се включа и аз, тъй като имам същия проблем. При мен вече са двете очи, но по-тежко е при дясното око. Запушването си има медицинско наименование - дакриоцистит, може да прочетете в интернет. За съжаление проблемът се решава само оперативно.
Очният лекар пробва да отпуши уж запушения слъзен канал, не успя. Прати ме за операция към УНГ. УНГ направи рентгенова снимка на главата, като вкара в слъзния канал контраст. Каза, че не е запушен канала и да си търся читав очен лекар. Каза още, че ако се съглася на операция, ще ми пробият дупка в носната преграда и после доживот ще подсмърчам. Това беше преди две години. Ядосах се и зарязах нещата така. За съжаление положението се влошава, дакриоциститът е вече хроничен, възпаленията зачестиха, а са много болезнени, бавно минават, инфекция близо до мозъка не е много ок. Аз съм от Бургас и съм решила тук да се оперирам. Но ще е след Нова година.

# 19
Добре, щом УНГ специалиста ти е казал, че нямаш запушен слъзен канал каква операция ще правиш?
Ходили на друг читав очен лекар?

# 20
Ще правя, защото очевидно има проблем с този слъзен канал. С масажи и капки не става. Заради запушването се завъждат бактерии, натрупва се мръсотия и се получава инфекция. УНГ каза, че няма запушване, обаче това беше след като очната лекарка прави два опита за отпушване с игла и спринцовка. Явно впоследствие се беше отпушил.
Как да реша иначе проблема с ужасните инфекции, от които ми се подува половината лице?

# 21
Разбирам, много е неприятно...

# 22
  • Варна
Здравейте отново от мен.
Вчера бях при проф.Сапунджиев - прегледа ме през носа с ендоскоп, нищо не видя. В понеделник съм на компютърна термография. След като излезе резултата, ще преценим какво ще се прави.
Иначе разпитах за самата операция - прави се "нов" слъзен път. Не ми каза за подсмърчането Simple Smile ще попитам, ако имаме следваща среща.
Моето око не е зле (в момента). Сълзи рядко - сутрин на студено. Лекаря каза, че ако не излезе запушване на снимката, да отида при очен да пробваме с промивки, докато стане.
Каза също, че не съм типичния случай - това се случва при деца и при възрастни хора.

# 23
Има вече толкова операции с лазер, как не можах да измислят такъв и за запушен слъзен канал....

# 24
Точно след две процедури за залепване на ретините с лазер ми започнаха проблемите със сълзенето.

# 25
Monii, а имаше ли подпухване на очите? Аз няколко пъти ходих на очен и не се усъмни в запушване на слъзен канал, но при мен са почти перманентно подпухнали рано сутрин и след дълго взиране в екран- сълзят.

# 26
Не, нямам подуване на очите.
В понеделник имам записан час за очен, за кой ли път...
След промивка ми се успокоява за кратко и след време пак почва да сълзи

# 27
  • Варна
А много ли ти сълзи? Постоянно ли или при определени ситуации (прах, компютър, студено, емоции)?
Моето е нещо подобно, след промивките се поуспокои, но аз зная че не е отпушен и сутрин сълзи лекичко - без да прави цяла капчица.

# 28
Не много.
Не мога да кажа кога, при какви обстоятелства повече или по-малко сълзи.
Различно е, но много неприятно.

# 29
При мен сълзят повече от студа, от вятъра и от светлина. Явно тогава се образуват повече сълзи и стеснения слъзен канал не може да ги отведе.

Общи условия

Активация на акаунт