Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 984
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
  • Plovdiv, Bulgaria
Говориха, че д-р Дудов се занимава с такива като нас, да дадете мнение...Казаха и , че лъчетерапията там е ок да се направи, говоря като уреди и специалисти.
elifanta , аз мога да изразя мнение за проф. Дудов.  Отидох за друго мнение при него, защото в Пловдив ми отказаха хоромонално лечение, ако не си направя хистеректомия. Той ми предложи Золадекс+Екземестан  и диспансерно наблюдение. Доволна съм, кратък, делови и  компетентен. Там правих ПЕТ скенер и контролите. Всичко е по здравна каса, заплатих единствено 110 лв. за консултацията с проф. Дудов първоначално.
Лъчетерапията също е на ниво-Началникът доктор Николай Недев е страхотен специалист. http://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_oncology/doctors/d-r-nikolaj-nedev

# 436
  • Плевен
Говориха, че д-р Дудов се занимава с такива като нас, да дадете мнение...Казаха и , че лъчетерапията там е ок да се направи, говоря като уреди и специалисти.
elifanta , аз мога да изразя мнение за проф. Дудов.  Отидох за друго мнение при него, защото в Пловдив ми отказаха хоромонално лечение, ако не си направя хистеректомия. Той ми предложи Золадекс+Екземестан  и диспансерно наблюдение. Доволна съм, кратък, делови и  компетентен. Там правих ПЕТ скенер и контролите. Всичко е по здравна каса, заплатих единствено 110 лв. за консултацията с проф. Дудов първоначално.
Лъчетерапията също е на ниво-Началникът доктор Николай Недев е страхотен специалист. http://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_oncology/doctors/d-r-nikolaj-nedev
Супер, това ми трябваше, че съм попаднала на правилното място, и на правилните хора Peace

# 437
И Аз се следя в Сити .Доволна съм.Правят всякакви изследвания ,внимателни са,усмихнати са и то обясняват всичко.Скоро правих скенер а сега декември и пет скенер.Миналата година и Аз ходих при професор Дудов разгледа ми документите и каза си мнението и ми каза че ако искам мога да се следя там .И вече една година но ме препрати при друг лекар доктор Големанова.Много приятен човек внимателна е .Иначе сам оперирана в Онкологията в Дървеница при професор Александрова.Там правех и химиото и лъчето.

# 438
Здравейте момичета, чета ви аз редовно, но все ми се струва че при мен нещата са маловажни и не си струва да ви занимавам с тях, та затова и не пиша. Но сега имам добри новини - вчера си взех изследванията от скенера в Сити клиник - всичко е в норма. Отдъхнах си. До след 3 месеца. Ще си пия лекарствата и трябва да направя сцентиграфия. Но ми казаха че има данни за омазняване на черния дроб - май трябва да мина малко на диета, но вече се чудя на каква. Това единствено ме подразни - нищо не ми казаха за хранителен режим - до тук всеки лекар ми повтаря че мога да ям и пия всичко. А чета, че много раково болни спазват какви ли не диети. Опитвам се за де храня здравословно - но явно това не е достатъчно. Та сега съм на тази тема. Blush

elifanta напълно те разбирам. И аз се чувствах като теб - къде да отида, но кого да вярвам? Не че сега не се чувствам така, но за себе си реших - ще слушам само един доктор и това е. Дали е правилно или не лечението - в момента никой не можа да даде 100% гаранция, аз трябва да вярвам че правя най-доброто за себе си, иначе ще се побъркам. А колкото лекари толкова и мнение - все някой ще се намери да каже, че нещо друго е по-добро. Но дали е така? Затова се хващам за един лекар, като за сламка - слушам и изпълнявам всичко и вярвам че това е най-правилното. Пък времето ще покаже. Hug

# 439
  • София
Моя черен дроб е омазнен от след втората химиотерапия, демек 1995година Последваха още химии и хормони и пак си е омазнен. Не спазвам никакъв хранителен режим. Даже с някои вредни  прекалявам.
Ами какво, обичам вредните храни.
Не обичам полуфабрикати, чипсове и пр. простотии, сандвичи, дюнери и ала- бала.
Не ям сладко в никакви варианти /само на ракия  Embarassed и то домашна /, не обичам плодове, но за сметка на това, обожавам зеленчуци. Скарите не ми се нравят, но много обичам на тиган - всичко...
А пък варени кокаляци със зеленчуци ми е любимото.
За протокола -сега  тежа 58 кг. От началото до сега съм качила 10 кг.
За дъртофелница са екстра  Joy Joy Joy

# 440
  • Варна
Хули, аз чак със стеатоза бях диагностицирана преди операциите. Черният дроб е е*аси пича. Няма друг такъв орган. Ако не е фатално увреден се възстановява за нула време и от едното нищо. Всичките фирми, в които съм работила си имат здравна политика и редовно не просто ни пращат на профилактични прегледи, ами дори на крака ни носят разните докторчета в офиса да ни преглеждат. Завземат там една стаичка, разпъват кабелчета, замерват апарати, разстилат кушетки, лепят табла и по ред на номерата всички непослушковци под строй за профилактичен преглед, щот много добре ни знаят, че дните и парите за профилактични прегледи няма да използваме по предназначение, та затова - на място. Винаги съм била с омазнен черен дроб, както и всичките ми колеги (как пък един не се похвали, че не му бил омазнен!?). Моят първо беше леко омазнен, после стана нормално омазнен, после омазнен от 2-ра към 3-та степен (ей тук някъде ми лепнаха и черното петно - стеатоза). Нещо му стана обаче и на дробчето, и на мен, взехме се в ръце, та към момента съм дори с по-добри показатели от преди първата операция. Grinning

И си я карам все така. Нито се вманиачавам по разни диети, нито се тъпча на сила с нежелание и отвращение, нито се ограничавам от любими ястия и питиета, които сочат с пръст като върли врагове на дроба. Просто една идейка си дозирам употребата на това или онова. Толкоз само му трябвало на милото ми черно дробче за да се възроди.

# 441
  • Вила Великула
Нищо в тази каша не минава, както ние сме го планирали.
И затова трябва да сме нахални.
Аз съм много мила, търпелива, спокойна и ... до един момент.
Оттам насетне не се познавам.
Абсолютно съм съгласна. Аз съм същата.
Не съм чела отдавна темата, защото се депресирах, но вече съм силна и се боря.
Хули, не се познаваме лично, но мисля че покрай друга тема тук ще се запознаем.

# 442
  • София
Пипилота, ти пък какво правиш тук ?

# 443
  • Вила Великула
Аз съм с рак на гърдата. Оперирана точно преди 3 години. Минах лъчетерапия, сега правя хормонотерапия. Отказах химията с ясното съзнание, че има риск. Тогава и реших, че ще пускам косата си и ще я даря. Миналата седмица я отрязах и я дарих- ще влезе в перуката на млада онко болна жена.

# 444
  • София
И защо отказа химията ?
И не не мога да разбера, каква е тая мания с косите ???
Косата пада, минават пет- шест месеца и всичко се връща на мястото си.

# 445
  • Вила Великула
Ако трябва да съм честа отказах наистина заради страха от това, че ще остана без коса. От това, че ще ми е лошо и няма да мога да работя, а при мен всичко е свързано със срокове. Но най-важното е, че усещах, че това е правилното решение за мен. Дано да не съм сбъркала.

# 446
Здравейте отново момичета! Само да вметна, от мама ( лека й пръст) остана 1 ампула Золадекс, свържете се с мен ако има нуждаещи от нея, понеже знам каква трудност е намирането и за свободна продажба, пък камо ли по здравна каса... Та-ще се радвам да бъда полезна.
Поздрави, бъдете здрави!

ПП има останали Фемара, Дексаметазон и Морфин, които също искам да даря.
И с риск да стана досадна-останаха 2 цели блистера IBRANCE 125 mg  със срок
На годност до 2020г. (купихме го със заем, затова него бих искала поне на някаква символична сума да го дам), така че специално за него ако познавате някоя жена, която го приема и има желание да го вземе по-евтино,моля свържете се с мен, по този начин взаимно ще си помогнем.

# 447
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте отново момичета! Само да вметна, от мама ( лека й пръст) остана 1 ампула Золадекс, свържете се с мен ако има нуждаещи от нея, понеже знам каква трудност е намирането и за свободна продажба, пък камо ли по з

armyhousewife , много съжалявам за загубата ! Бъди силна, а милата ти майчица нека почива в мир!

Аз съм на Золадекс и винаги имам проблем с рецептата, личната не ми я дава по-рано, за да мога да си го поръчам в аптеката и така всеки месец разправии и закъснение. Даже писах в НЗОК и чакам отговор относно издаването на рецептата.
Бих взела Золадекса, ако е възможно, защото така или иначе  се налага, за да не губя 2 дни. Благодаря предварително!

# 448
Здравейте отново момичета! Само да вметна, от мама ( лека й пръст) остана 1 ампула Золадекс, свържете се с мен ако има нуждаещи от нея, понеже знам каква трудност е намирането и за свободна продажба, пък камо ли по з

armyhousewife , много съжалявам за загубата ! Бъди силна, а милата ти майчица нека почива в мир!

Аз съм на Золадекс и винаги имам проблем с рецептата, личната не ми я дава по-рано, за да мога да си го поръчам в аптеката и така всеки месец разправии и закъснение. Даже писах в НЗОК и чакам отговор относно издаването на рецептата.
Бих взела Золадекса, ако е възможно, защото така или иначе  се налага, за да не губя 2 дни. Благодаря предварително!

В такъв случай ми пратете адрес за доставка. 0877564240-това е номерът ми, имам Вайбър

# 449
  • В царството на игрите:)
Нещо се обърках - Silvi95 и armyhousewife едно и също лице ли са?
Бог да я прости жената! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт