Термин МАЙ 2018 г.

• 40 067
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
И аз трябва да съм в юлки, но терминът ми беше 25-август, не предполагах, че ще се роди на 29-ти юли. Аз също се опитвам да не го вдигам, но безуспешно. Живеем на 4-ти етаж без асансьор, сама съм през по-голямата част от деня и изобщо, Божа работа. Иначе малката разлика леко ме притеснява, но знам, че за децата ще е по-добре, ще са на един акъл. Аз бях секцио и в общи линии изчакахме да мине 1 година и спряхме да се пазим. Ей го, на. Стана бързо, дано всичко е наред до края. Аз съм с "нервна" матка, имах контракции от 5 месец (тогава ми казаха, пък от кога са реално...), пих тонове магнезий. Сега си пия магнезий от самото начало, да си нямам ядове Grinning. Иначе не мога да се похваля с кротко дете, не се спира, всичко да пипне, да лапне, търчи... ще видим No2.

Как са ви гърдите, моите са... в кома. Нито ме болят, нито наедряват, нито нищо. Явно кърменето си казва думата.

# 211
Янна и мен гърдите не ме болят и не едреят за сегА (и аз кърмих до 9ти месец), само ми стана всякаш неудобен твърдия сутиен. Аз раждах нормално, дано и този път нямаме проблеми. Минахте ли вече на безкофеиново кафе? С първата бременност от първия ден бях на безкофеиново, тази седмица ще гледам да си купя, че пия по 2-3 на ден! И започвам сериозно да пия вода.

# 212
Здравейте, върнах се от преглед и аз. Точката си е на мястото слава Богу, гледаха ме с коремен ехограф. На 20 ти отново съм на преглед за ембрион.
Относно гърдите, моите също са в кома, но без да кърмя. Осещам ги съвсем леко натежали, но нито са напрегнати, нито болят и чак се бях притеснила, но чхг си нараства перфектно и точката си е на мястото, така че явно е нормално.

# 213
  • София
При мен болката в гърдите като че ли намаля една идея,но за сметка на това усетих изведнъж как сутиените ми омаляха и ми станаха неудобни.Мисля по натам да започна да нося от спортните бюстиета.
Момичета кога мислите да кажете на работодателите си че очаквате бебе?Аз много сам се притеснила как ще реагира като разбере,защото знаем колко обичат такива  бременните и майките с малки деца.

# 214
  • Перник
При мен болката в гърдите като че ли намаля една идея,но за сметка на това усетих изведнъж как сутиените ми омаляха и ми станаха неудобни.Мисля по натам да започна да нося от спортните бюстиета.
Момичета кога мислите да кажете на работодателите си че очаквате бебе?Аз много сам се притеснила как ще реагира като разбере,защото знаем колко обичат такива  бременните и майките с малки деца.

И после раждаемостта в България била малка. И как да не е. Нищо не ти се подсигурява, не искат да те вземат на работа, ако болничен излезеш, става страшно.
Аз на единия шеф казах и много ми се зарадва, но каза да поизчакам със съобщаването на другите и колегите ми. Та засега няма да казвам на никого повече.

# 215
Напрежението в гърдите ми поразмина, но усещам че скоро ще трябва да сменям сутиените. Миналия път на два три пъти май пазарувах ударно сутиени😁
И миналият път и този си пия обикновено кафе. Във всички книги за бременност, които съм изчела предния път пише, че едно кафе и една кола на ден са допустими. Кола не пия, но от кафенце не се лишавам.

# 216
Здравейте, момичета. Да се запиша и аз в групата на майските мами. Вчера видях двете чертички, но още ми е като в сън. Имам дъщеря на 7 години, родена на 1 май 2010 и сега пак майско бебе се очертава. Според калкулатора съм с термин 7 май. Утре имам час за преглед да видим дали всичко е наред. Леко бременеене на всички ни. Ако може и мен да ме добавите към групата във фейсбук. Казвам се Атанаска Арнаудова на латиница.

# 217
Puffy1988 аз съм в майчинство, но трябва да кажа на шефката си, че пак съм бременна, но тя донякъде го очаква. Ще и кажа към 3тия месец. За първата бременност бях мн притеснена как ще и кажа, доколкото знам до 12та седмица не си длъжна по закон да им съобщаваш за бременността. Според мен не бързай да казваш, освен ако не ти е много лошо. Но на всички момичета давам съвет, не стойте на работа ако ви е лошо, взимайте болнични, никой няма да ни каже браво, че сме работили за сметка на здравето си.

# 218
  • София
Здравейте, момичета. Да се запиша и аз в групата на майските мами. Вчера видях двете чертички, но още ми е като в сън. Имам дъщеря на 7 години, родена на 1 май 2010 и сега пак майско бебе се очертава. Според калкулатора съм с термин 7 май. Утре имам час за преглед да видим дали всичко е наред. Леко бременеене на всички ни. Ако може и мен да ме добавите към групата във фейсбук. Казвам се Атанаска Арнаудова на латиница.

За да те добавим в групата трябва да станем приятелки, а видях че ти е изключен бутона за приятелство.За това ако искаш ме намери и добави в приятели си и ще те добавя в групата ,пък после ако искаш ме махни.
Irena Georgieva съм там, като на снимката съм с мъжа ми и съм със слънчеви очила.

# 219
  • София
Puffy1988 аз съм в майчинство, но трябва да кажа на шефката си, че пак съм бременна, но тя донякъде го очаква. Ще и кажа към 3тия месец. За първата бременност бях мн притеснена как ще и кажа, доколкото знам до 12та седмица не си длъжна по закон да им съобщаваш за бременността. Според мен не бързай да казваш, освен ако не ти е много лошо. Но на всички момичета давам съвет, не стойте на работа ако ви е лошо, взимайте болнични, никой няма да ни каже браво, че сме работили за сметка на здравето си.

Ох така е, съгласна съм с теб.Проблема при мен, е че аз работя сама и ако излезна болничен няма кой да работи на мое място.За това съм решила да и кажа към края на месеца за да може да започне да си търси човек, който да може да обучи докато аз се махна.Със сигурност няма да работя до края,но да ако недай Боже не се чувствам добре със сигурност ще излезна в болнични.
Но мнооооого се притеснявам как ще го приеме Sad

# 220
Разбирам те много добре за притесненията ти. И аз исках да и кажа по- рано ,защото ми беше притеснено всеки ден и и казах рано, просто за да махна този стрес от плещите си. Самата ти бъди с позитивна нагласа, това е най- хубавото нещо в живота, по- важно е от всяка работа, цял живот ще бачкаме! Аз работих до последно с големия корем (на крак по цял ден), много ми беше тежко и трудно. Адмирации за всички работещи бременни жени, много е трудно.
Мен ме захвана вълчия глад, с първата бременност първите 3 месеца умирах от глад и доста бързо качих кила.

# 221
  • София
Здравейте Hug
Аз тъкмо днес казах на шефа Simple Smile Зарадва се, както и очаквах. Попита ме до кога мисля да работя...Дай Боже да мога да си поработя до последно. Не че съм голям работохолик, но през първата бременност, макар и супер лека, мъжа ми пожела да си остана вкъщи. Резултатът беше отегчение, обездвижване, качване на излишни килограми...Сега поне съм сред хора и по-бързо минава времето.

Иначе гърдите още ме болят яко. Днес опитах да се разходя повече време навън, но рязко ме заболя ниско долу, чак ми се схвана крака Astonished
Апетит нямам, но съм се подула...

Добре дошли на новите момичета и леко бременеене.

# 222
Здравейте 😊
И на мен ми е голяма дилема кога да кажа на шефа - хем не искам да бързам и да му казвам преди близките, защото за сега знаят освен нас и сестрите ни - моята и на съпруга ми, хем не искам да злоупотребявам, за да има достатъчно време да преразпредели задълженията ми или да се обучи нов човек. Поне за реакцията съм сигурна, че няма да е негативна, което ме успокоява донякъде.
Относно болките- кръст за щастие не ме е облял още, но заедно гърдите ме мъчеше и ужасно главоболие. Предната седмица бях в отпуск и добре, че така се случи, че беше ад...

# 223
Ох , кажете ми , че и вие имате като менструални болки в яйчниците и матката и кръста, та да се успокоя, че всичко е наред! Чувствам се все едно ще ми дойде цикъла! А мен май сутрешното гадене ще ме посещава вечер!

# 224
  • Пловдив
Ох , кажете ми , че и вие имате като менструални болки в яйчниците и матката и кръста, та да се успокоя, че всичко е наред! Чувствам се все едно ще ми дойде цикъла! А мен май сутрешното гадене ще ме посещава вечер!
И аз се чувствам по същия начин. Днес особено ми беше много напрегнато, там където са яйчниците и матка.Но като легна малко да си почина и ми минава. Но това се случва чак след работа вкъщи. Дотогава ми е много изморено.
А за казването на шефа със сигурност ще е като мина и трети месец. В голям колектив съм и като разберат всички ще има да разпитват, та затова ми се иска да е по-късно.
Румяна88 и аз съм на 27.09 на преглед Simple Smile 
Anasasi, добре дошла Simple Smile  и лека и безпроблемна бременност

Общи условия

Активация на акаунт