СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 151
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Не стана ясно и дали са подписали документ за подкрепа или насила са били включени в такъв списък.
Ако са били включени насила, можеха да изразят позицията си публично, на пресконференцията например. Но не го направиха, а вече беше повече от ясно, че дните на Стоянов са преброени, така че това не може да бъде обяснено и със страх от изгубване на работното място. Явно им е допадало поведението и отношението му към техни бивши и настоящи колеги. Тук пишеше учителка по математика, която е в списъка с подкрепящите, ако има желание, може да обясни.
Мисля, че трябва да бъде направена проверка, възможно е и други учители да са под влияние на тази секта и с това да се обяснява подкрепата им на неадекватните действия и поведение на Директора.

# 181
  • София
Да попитам какво следва оттук нататък. РУО уволнява дякона. Той обжалва решението в съда. РУО така или иначе трябва да назначи нов директор. Конкурс ли ще се обяви, а през това време ще има временно изпълняващ или докато съдът не излезе с решение, може да бъде назначен само временен директор?

# 182
На страницата на РУО-София в рубриката " Свободни работни места" има няколко обяви за временно изпълняващ длъжността " директор". Вероятно се процедира така, докато бъде обявен и проведен конкурс за директор. Не знам дали има събеседване или някакъв тест или е само по документи.
Скрит текст:
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
1. Заявление /свободен текст/ до Началника на РУО – София-град за участие;
2. Автобиография;
3. Копие на диплом за степен на образование;
4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността на трудов стаж:
трудова книжка, осигурителна книжка, служебна книжка, УП-3;
5. Документ, удостоверяващ разрешение за ползване на неплатен отпуск, считано
от ..........2017 г. /в случай, че кандидата работи по трудов договор/.

# 183
  • София
Точно преди да прочета поста на ЧС си мислех, че този човек явно е нямал подкрепата на колегите си за да се принуди да търси такава от сектантите .  И наистина уж е умен човек , Европейски гражданин , не му ли е минала през ума, че всичко ще се разбере. Аз лично , първото нещо, което направих като видях петицията в негова подкрепа , беше да видя кой е автора й. И като ми излезе името , свързано със сектата на Сион и че, човек с такова име е пастор там си помислих , че нещо съм в грешка. И че не едно магаре се казва Марко . Не можех да допусна такъв обрат! Сега обаче се чудя колко учители са вербувани . За децата все още съм спокойна, познавайки випуска на сина ми. До тях не е стигнал . Но за децата от митингите и клиповете съм притеснена - те изглеждат като зашеметени, упоени . Гледах един клип как едното момиче свири на йоника . Уплаших се като го видях. Мъчно ми е за тези деца.
Ааааа, аз ако бях на мястото на директора щях вече да съм си подала оставка. Надявам се това да  направи иначе. Иначе резилът му ще е още по-публичен. Сега е ограничен все още само сред тези, които ги вълнува истински ситуацията със СМГ.

# 184
  • София
За всички, които се колебаят все още,  дали пък скандалът не е просто една махленска свада? Тук е описана част от хронологията.

https://petyatodorova.wordpress.com/2017/09/02/%D0%BC%D0%B0%D1%8 … 0%B6%D0%B4%D1%83/

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 14:48 от jenap

# 185
Harry10, Вие съвсем се вкарахте във филми! Чак пък вербувани в секта учители.?!? Ако имаше такива нали щяха да са на протеста на братството. Според мен тези, които са защитавали идеята за проблеми в МОН и в частност с провеждането (вкл. допускането до нац. кръг) на ЕК, са в не по-малък шок от всички останали. И те според мен са в най-лоша позиция сега. Те са злепоставени, разочаровани и омърсени.
Не знам дали може още да се урони престижа на СМГ, но нека не пускаме и излишни слухове. Нека запазим достойнството на тези учители. Те също са добри и кадърни. Техните ученици също ги обичат и уважават.
Скрит текст:
А относно децата от протеста, според мен това са деца на някои от протестиращите, т.е. на членове на сион. Те едва ли са упоени, те така са възпитани и според мен това са нормални за тях неща. Друг е въпросът защо ДАЗД допуска деца да участват в проповеди на една секта.

# 186
  • София
Не, не се вкарвам във филм. Аз съм спокойна за децата ни. С такива учители като Тодорова, Караджова и всички  останали , да не ги изброявам , всички ги познаваме, нямам грам притеснение. По скоро постът ми беше за честта - как да се оттегли човек, доколкото е възможно по-достойно и да не се уронва повече името на училището.
А за онези деца - жалко за съдбата им, защото това не е техен избор. Естествено, че не са упоени - казах че изглеждат като такива , мили и невинни души, изпълняващи повелята на властен родител. Не исках да се разбира буквално, за което се извинявам на разбралите ги в този смисъл .

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 16:06 от harry10

# 187
Аз леко се отчаях от безизходицата и обидите на учители (като пиша учители включвам всички замесени в скандала: и директорът, и госпожата по физическо, и Петя Тодорова, и учителите от днешната пресконференция, и тези които заеха или не заеха нечия страна). Това са едни от най-добрите български учители, те са личности, а им се изрови целия личен живот и се изсипаха куп обиди! Това е недопустимо! Изобщо не трябваше да допускаме такова поведение към хора. Как точно си представяте да започне учебната година? В каква обстановка ще пращаме децата си?
Вместо да вземем да помислим какъв вариант на решение на проблема можем да предложим, тук и във фб само се сипят обиди.
Аз направо съм притеснена за избора, който направих. Дори мислех другата седмица да проверя дали имаме опция за връщане в старото училище.
Другаде няма да попаднеш на така селектирани деца. Това е с предимство пред всичко друго.
Госпожата може да е гледала снимки от контрапротеста и да е решила, че това са деца от гимназията Simple Smile Не са, в гимназията са "селектирани".
Радвам се за госпожата и за теб, че те избра за нейна говорителка.

# 188
  • София
Християнска църква Сион и АХЦ Божия милост различни ли са или една и съща? Все "нашия пастор" гледам (този, който е пуснал петицията) .Hushed
Скрит текст:
Боже, Боже, докъде го докарахме, такива въпроси в темата за СМГ

# 189
Християнска църква Сион и АХЦ Божия милост различни ли са или една и съща?

Едва ли някой има идея, и дано да няма! Че вече ми се привиждат илюминати навсякъде.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 17:02 от Анонимен

# 190
Някой помни ли, че измина една седмица(5 работни дни) в очакваното уволнение на Стоянов?
http://www.bg-mamma.com/?topic=990411.msg35466557#msg35466557
Останаха 8 работни дни преди 15-ти септември. Стоянов е все така директор, а Тодорова уволнена... 

# 191
  • София
Някой помни ли, че измина една седмица(5 работни дни) в очакваното уволнение на Стоянов?
Останаха 8 работни дни преди 15-ти септември. Стоянов е все така директор, а Тодорова уволнена...  

Има си законоустановени срокове, а Стоянов има да дава мнооого обяснения. Не бързай да злорадстваш.
В понеделник, вторник се очаква развръзката. Тогава се надявам всички тролове, изпълзели от градове, села и паланки, да се скрият обратно и да не ни занимават повече със себе си и братятата си.

# 192

Има си законоустановени срокове, а Стоянов има да дава мнооого обяснения. Не бързай да злорадстваш.
В понеделник, вторник се очаква развръзката. Тогава се надявам всички тролове, изпълзели от градове, села и паланки, да се скрият обратно и да не ни занимават повече със себе си и братятата си.
Непрекъснато ми вменявате някакви чувства (все негативни). Цитирам единствено факти.
Факт е, че връчиха на Стоянов резултатите от проверката на РУО(28.08) и той е дал писмени обяснения в срок (3 дни - 31.08). Къде е заповедта за уволнение?
Имам déjà-vu за гледан филм - разни субекти се жалват на МОН & др. от СГ за ЕК, НОМ и ПМС, обаче трябваше да се задоволят само с празни приказки.

# 193
Факт е, че връчиха на Стоянов резултатите от проверката на РУО(28.08) и той е дал писмени обяснения в срок (3 дни - 31.08). Къде е заповедта за уволнение?
Така и не разбрах колко точно страници е протоколът от проверката ( в медиите варира от 45 до 50), но  след като г-н Стоянов имаше три дни, за да даде писмени обяснения, то вероятно ще трябват приблизително толкова, за да бъдат тези обяснения разгледани и да се излезе с окончателно становище.

# 194
Така и не разбрах колко точно страници е протоколът от проверката ( в медиите варира от 45 до 50), но  след като г-н Стоянов имаше три дни, за да даде писмени обяснения, то вероятно ще трябват приблизително толкова, за да бъдат тези обяснения разгледани и да се излезе с окончателно становище.
Имаше цитиран някъде министър Вълчев, че е заповядал дисциплинарната комисия на РУО да се прознесе за един ден. Не го откривам това изказване в момента.
Това е отговор към Дидева, другите да го считат за ненаписано. 

Общи условия

Активация на акаунт