Да родиш на 16

• 95 374
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 255
Двама човека са готови да бъдат родители тогава когато могат да се издържат детето си и да му отделят нужното време. Ако на 16 - 18 не ангажират друг с проблемите си то ок. - да стават родители.

И аз казах същото.
И пак повтарям, че тук не е имало идея за родителство, изобщо.

Но пък има решение на двамата пакостника да си имат бебче  LaughingДали разбират сериозността на такова решение само не зная.

# 256
Аз не мисля, че има виновни в случая, най-малко пък родителите! Има различни видове отношения деца-родители. Моите родители са супер закрепостени и с тях нито съм обсъждала месечен цикъл, нито гаджета, камоли пък секс. Баща ми каза да не му водя различни гаджета у дома, а само мъжа, който ще ми стане съпруг. 😍 Не ги виня! Такива са били времената, а и техните характери. Аз се смятам за съвременна и държа да имам близки отношения с децата и да си говорим на всякакви теми. Не всички обаче са като мен. Аз лично хванах за яката сина ми и го закарах на щанда за презервативи като започна се прибира с просмукан врат в къщи. Други родители не биха го направили. Аз обаче не мога да съм сигурна дали го ползва. Това си е лично решение на човек далибда се предпазва или не. В днешно време нито информация липсва, нито ЕнтЕлигентност..липсва желание! Така, че мога да посъветвам девойката да седне и да поговори с майка си! Тя ще й даде най-добрия съвет! Нито младежа, нито родителите му ще застанат зад нея както майка й и татко й! Успех! 💗

# 257
Аз не схванах, като са толкова паралии родителите на таткото, той защо работи и учи?

# 258

Родителите му са го оставили да учи и работи , но и той е ливада росна. Ако беше по-голям , сигурно нямаше да се стигне до забременяване.
Работенето най-вероятно се изразява в ангажимент някакъв в семейната фирма и малко повече джобни. Ако беше по-голям не знам, но ако беше по-разумен и предпазлив нямаше да я забремени - определено. Едва ли на тези години умира от желание да стане баща.

# 259
Двама човека са готови да бъдат родители тогава когато могат да се издържат детето си и да му отделят нужното време. Ако на 16 - 18 не ангажират друг с проблемите си то ок. - да стават родители.

И аз казах същото.
И пак повтарям, че тук не е имало идея за родителство, изобщо.

Но пък има решение на двамата пакостника да си имат бебче  LaughingДали разбират сериозността на такова решение само не зная.

Нищо не разбират те. Само на картинка са виждали бебета.

Анди, много ясно че и възрастните се чекнат. Как със стиснати крака, аз не знам такава поза?  Blush

# 260
  • София
Темата изобщо не е за и против аборта.
Представя си как някое 16-годишно девойче наистина започва да чете темата и стига до напоителните обяснения за отговорността, чекненето и съсипването на живота. чудничко. И това може да е дъщерята на всяка една от потребителките тук, примерно след десет години. А представяте ли си някоя така да се изказва за вашите дъщери? Или за вашите внучки?

# 261
Аз не схванах, като са толкова паралии родителите на таткото, той защо работи и учи?
Аз това го приветствам. Може младежът да иска да си купува неща със свои пари. нека работи ! сигурно е по негово желание

# 262
  • град-държава
И на мен ми направи впечатление, това изтъкване, че са заможни. Каква сигурност 'и дава това, нямам обяснение. Това го имам като една причина родителите на гаджето да не гърмят шампанското - нея да наритат, а него все ще му измъкнат задника.

# 263
  • Варна
Ако наистина в това му се изразява "работата" направо се чудя авторката с кой акъл мисли, че той вади достатъчно за да издържа нея и бебе.

# 264
Не той да я издържа, а заможните му родители. Те само това чакат, някоя тийнейджърка да забременее от сина им и да ги поемат.

# 265
  • Tам през Атлантическия океан
Интересно ми е , тези които са убедени че на тях няма да им се случи т.е. на дъщерите им и че ще  помогнат да направят аборт и ще са до тях , дали са се замисляли ако дъщяря им заяви че иска  да задържи детето )
Тогава какво ,  ще я убедят  и няма ли да им тежи после че не са я подкрепили и са я накарали  да направи аборт. Ами после недай си Боже не може да има деца , какво как ще живеят с тотва ....
Просто си мисля на глас , така де говорим си тука )

Мисля че майката трябва да е до детето си при единият и другият избор )

В случая с авторката , да малка е на години но ето иска да задържи детето , има като нейният случай правят аборт и така .....

п.п. в сащ да, нистина има доста ранни раждаия , имаме и познати на които първото им дете е под 18 родено , после имат следващо след доста време ) тези от обкръжението ми са успяли да се изучат и да се реализират.Родители са погнали да , след като детето е пооттраснало майката и детето (евентоуално и таткото)  поемат самостоятелно , т.е. не са вечно под опеката им Wink  
Това ако се на прави аборт не дава гаранция че момичето ще се реализира , изучи и т.н. :0 ) Обратното тоже , то си е до човек а в такава възраст е и до родители , те как  ще реагират в такава деликатна ситуация  Wink

На думи 'сички сме силни тук и барабаним в гърдите .........
практиката може да ни принуди да действаме по-мноооого различни начини от тези които сме си представяли и може даже да отидем  далеч и от принципите ни Wink

# 266

Представя си как някое 16-годишно девойче наистина започва да чете темата и стига до напоителните обяснения за отговорността,

Баш с отговорностите трябва да се почне. И не само в темата, а във възпитанието като цяло. Че то бебето е една огромна отговорност. Аз бях на 34 и с опит уж, а умирах от ужас да не му причиня нещо без да искам.
Изобщо в момента в който станеш родител поемаш отговорност към някой, който зависи от теб най-малко а 18 години напред. И да се опитваш да прехвърляш тази отговорност на друг защото си сбъркал и не си готов е ..... да кажем нередно.
Дес, авторката иска детето, защото е убедена че свекърите ще и осигурят всичко необходимо за него и за нея и живота ще е ухания и рози. Ако те се съгласят, но поставят условия и види, че няма да е толкова розово дали ще го иска.

# 267
Темата изобщо не е за и против аборта.
Представя си как някое 16-годишно девойче наистина започва да чете темата и стига до напоителните обяснения за отговорността, чекненето и съсипването на живота. чудничко. И това може да е дъщерята на всяка една от потребителките тук, примерно след десет години. А представяте ли си някоя така да се изказва за вашите дъщери? Или за вашите внучки?

И какво?
Да ѝ кажа браво ли на моята дъщеря, ако ми сервира такова нещо? Twisted Evil
Ти това ли ще направиш?
Аз щях да я хвана за ръчичка и директно я водя в болницата.
Хич няма и да я питам! Naughty
Но вече навърши 18, та ми се размина този момент. Точно защото достатъчно ясно съм я предупредила, че аз бебета няма да гледам! Камо ли на малолетни родители. Да не е циганка бе???

# 268
  • София
А не допускате ли, че авторката може да си е "намерила" някое Христиан-Гущеровче и да е решила да си опече бъдещето за сметка на неговите родители? Кифли дал Господ.

А родителите и на девойката, и на големия 18 годишен мъж имат вина, да, за лошото им възпитание и ниската сексуална култура. Има презервативи, като се скъсат, има ескапел, има противозачатъчни. А тук са си правили секс на "пази се" и после изненада.

БГтатко81, добре си цитирал данни, обаче БГ-мамата отказва да кликва на линкове, в които има факти, които подкрепят теза, различна от тяхната.

# 269
  • Варна
Но самото казване не ме притеснява,тоест със сигурност ще бъдат много разочаровани от мен,но приятелят ми работи и не ме притеснява дори и да ме изгонят от нас да кажем ще има къде да отида...

Аз заради това го написах.

Общи условия

Активация на акаунт