Да родиш на 16

• 95 409
  • 1 411
  •   2
Отговори
# 750
На Ла Сомрба гледните точки са точно извадени от Султана или от някое село, откъснато от света.
Насила никой не може да й даде ескапеле. Предполагам, че са се панирали и двамата и са помолили бабата да го купи.

# 751
Ла Сомбра, аз разбирам гледната ти точка. Повечето смятаме така, но ти можеш ли насила да накараш дъщеря си и как ще се чувстваш, ако тя те обвинява за това цял живот?

Аз ще съм супер бясна, недоволна, ужасена, но не бих се комфронтирала, а бих обсъдила двата варианта с +/- и ще оставя избора на пубера. Ясно е, че аз ще тегля ако реши да си го ражда, което не ме кефи, но....
Ако е непълнолетна, решаваш ти, все пак ти трябва да плащаш за грешките и : финансово и психически! Според мен трябва социалните да отнемат децата на всички непълнолетни родители.

# 752

Независимостта как предпазва от нежелана бременност? Това с инвитрото беше доста тъпо. "Направи мама аборт, то вече има инвитро за всеки случай.".
Независимостта предпазва дъщеря ти  и внучето от съдбата на жертви.
Изумявам се че сте неспособна и сама да го разберете ,та се налага да ви го обяснявам специално.
За втория ви коментар...пълна загуба на време е да се опитвам да ви обяснявам ,ако до момента не сте успели да осъзнаете ,че наистина има много по-страшни неща и понякога избора е сведен до най-малкото зло.

# 753
  • Насред хаоса
Има ги, Чек, за съжаление. Пълно е даже. И тук колко теми по въпроса е имало. Това, че ти, аз и други не го приемаме и не допускаме да мислим дори такива неща, не означава, че сме победили първосигналната простотия и заложените от време оно предразсъдъци.
Даун, ако въпреки всичко, което съм им набивала в главите, и евентуално при такава ситуация ще им набивам допълнително, те решат, че ще раждат, не мога да ги спра. Всъщност мога, но не бих прилагала крайни мерки. Ще го приема.
На Ла Сомрба гледните точки са точно извадени от Султана или от някое село, откъснато от света.
Бъркаш и се правиш, че не разбираш. Гледните ми точки са твърде различни от тези на описаните от мен, затова и реагирам на тях. Описани реакции на други хора, все още масови, не мои. Не ми приписвай неща, които никога не съм одобрявала с едничката цел да се заяждаш.

# 754
Ла Сомбра, аз разбирам гледната ти точка. Повечето смятаме така, но ти можеш ли насила да накараш дъщеря си и как ще се чувстваш, ако тя те обвинява за това цял живот?

Аз ще съм супер бясна, недоволна, ужасена, но не бих се комфронтирала, а бих обсъдила двата варианта с +/- и ще оставя избора на пубера. Ясно е, че аз ще тегля ако реши да си го ражда, което не ме кефи, но....
Ако е непълнолетна, решаваш ти, все пак ти трябва да плащаш за грешките и : финансово и психически! Според мен трябва социалните да отнемат децата на всички непълнолетни родители.

Стига повтаряхте тази глупост. Няма как законово да принудиш дете, дори и на 12 да направи аборт. Ако то иска, се изисква подпис от родител, заради медицинска процедура, но в момента, в който то каже. че си искабебето, няма какво да направите.

# 755
La Sombra, аз пък последното нещо за което бих се сетила е кравата с телето. То ако някой така гледа на дъщеря ми е ясно с какъв манталитет е и би било чудесно ако не иска да я вземе, защото после ще трябва да го гоним.
Негативното отношение към жени, които имат деца от предишни връзки мислех, че е умряло преди повече от 30 години, дори в България. Ако още има такива хора се радвам, че не ги познавам и не бих била никак доволна дъщеря ми да има нещо общо с такива ако ще да има четири деца от трима мъже минимум.
Последно какво за дъщеря ти- тя няма да е крава с теле като мен, а някакво по-различно животно:)

Негативното отношение хич не е умряло, независимо кога е родила жената. Но и на 16, и в моята ситуация, ако детето е само 1, има измъкване.

# 756
Има ги, Чек, за съжаление. Пълно е даже. И тук колко теми по въпроса е имало. Това, че ти, аз и други не го приемаме и не допускаме да мислим дори такива неща, не означава, че сме победили първосигналната простотия и заложените от време оно предразсъдъци.

Къде е пълно? Аз не съм ги срещала, но дори да приема, че ги има, от какъв зор ще се кахъря, че няма да приемат моята дъщеря? Идеално даже. Макар шансът тя да има нещо общо със сина на такива хора да клони към нула. Фалове винаги стават, но все пак хората си имат някаква среда и тя е съобразена с техния манталитет.

# 757
  • София
Е, ако ги отнемат децата на непълнолетните майки, то поне социалните ще имат какво да отчетат в края на годината, ще се реши наполовина проблемът с безработицата, ще намерим нови приемни семейства и ще отворим отново социалните домове и ще отчетем положителен ръст в икономиката и заетостта. Чудничко. а искаш ли и направо да отнемем родителските права и да продадем децата за осиновяване, за предпочитане в чужбина? Най-много ще плащат за бебетата на бели гимназистки, родили от мамини златни момчета, за предпочитане самотни майки, че е по-лесно.

# 758
Съвременната Султана няма да ходи за горчиви билки при Ташка - утката, а ще заведе дъщеря си в клиника, при това преди да й е проличало, така че съвременната Катерина няма да умре от кръвоизлив, ами ще стане и още същия ден ще се прибере вкъщи да си допише домашното. За късмет медицината в 21-ви век е доста по-различна от тази в 19-ти.

Според мен трябва социалните да отнемат децата на всички непълнолетни родители.

И да ги дават за осиновяване на такива като теб, чакали твърде дълго и пропуснали възможността да имат собствени.

# 759
На 12 годишната Контеса й бяха взели бебето. Но тъй като тези случаи са масово при циганите, а тях закон не ги лови, нищо не става.

# 760

Последно какво за дъщеря ти- тя няма да е крава с теле като мен, а някакво по-различно животно:)

На теб никой не ти е казвал, че си крава с теле, а нещо съвсем друго, но ти трудно разбираш.

# 761
Темата се превърна в "За и против аборта".
Четох поста на авторката, в който разказа как са съобщили на нейните родители, как няма да прави аборт и с гаджето ще бъдат семейство цял живот. Сега тя гледа на всичко много романтично, но когато стане истинско дали ще го иска това дете? Когато коремът порастне и разбере, че с живота без ангажименти е свършено? Или ще го захвърли в някой дом?
Моята гинеколожка ми каза преди време, че на малолетните и пациентки си им изписва хапчета, че цитирам : ...не мислят и не знаят какво правят.

# 762
Andariel, не разбирате че примерите от вашия живот нямат нищо общо с наистина гадната реалност на повечето изпаднали в безпомощна зависимост млади майки.
По ирония на съдбата се и срамуват от това което са и което представлява съществуванието им и всячески се стремят да укриват неприятната истина,
Така се създава едно много изкривено впечатление ,че такива ''случаи'' са изключения а не е така.

# 763
Изобщо не вярвам, че темата е реална, което не значи, че такива случаи няма. Така че авторката си получи каквото искаше от темата и вече не става дума за нея а по принцип как се реагира в такава ситуация.

# 764
  • Насред хаоса

Къде е пълно? Аз не съм ги срещала, но дори да приема, че ги има, от какъв зор ще се кахъря, че няма да приемат моята дъщеря? Идеално даже. Макар шансът тя да има нещо общо със сина на такива хора да клони към нула. Фалове винаги стават, но все пак хората си имат някаква среда и тя е съобразена с техния манталитет.
Не е въпросът дали те ще приемат или не, на кого му дреме за тях. Въпросът е, ако се случи въпреки средата и манталитета дъщеря ти да се срещне с някой с подобни разбирания и да бъде привлечена от него, че ще бъде наранена и отритната тя. Още маса народ не е надскочил старовремските разбирания. Съвсем наскоро имаше подобна тема тук, за жена с дете от предишна връзка, която майката на сегашния й приятел не приемаше заради детето. Всеки говори и мисли най-доброто на детето си, но понякога нещата не стават така, както ни се иска.

Общи условия

Активация на акаунт