Да родиш на 16

• 95 197
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 915
  • София
УАУ, и пак УАУ! Дева, сериозно ли? Дане са те наели да прочисстваш излишното население на земята с това "трябва сама да си забр ани да има деца, докато има 0 лева в джоба, ако ще да е на 40"?  Това някакъв нов геноцид ли е? Нещо като "да спасим Земята - да не позволяваме на жените да раждат, ако са без пукната пара" или "Земята е само за тези, които могат да си платят, за да родят"? Баси,! А аз си мислех, че са малко нещата, които могат даме изненадат в този форум след почти десет години!

# 916
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че момиче на 16 ще може да се грижи за бебето си. Майчински инстинкт има все пак.
Е,да приятелките и ще ходят на училище ,на купони ,ще се забавляват,а тя ще кърми и ще сменя памперси.
Обаче момче на 18-19 години много бързо може да си промени мнението и да зареже и майката и бебето.
За него няма да е проблем да излиза с приятели и да си намери ново гадже.

# 917
УАУ, и пак УАУ! Дева, сериозно ли? Дане са те наели да прочисстваш излишното население на земята с това "трябва сама да си забр ани да има деца, докато има 0 лева в джоба, ако ще да е на 40"?  Това някакъв нов геноцид ли е? Нещо като "да спасим Земята - да не позволяваме на жените да раждат, ако са без пукната пара" или "Земята е само за тези, които могат да си платят, за да родят"? Баси,! А аз си мислех, че са малко нещата, които могат даме изненадат в този форум след почти десет години!

Значи познах. Peace
Затова толкова скачаш и ги защитаваш 16 годишните.
Я ми кажи, ако не ти даваха пари вашите, как щяхте да ги гледате тези деца?
Ама честно!
Нямате ток, вода, пари за храна, нищо. Но имате деца? Как става отглеждането? Искам да ми обясниш! Peace
И не ми изопачавай думите, болднала съм го даже, не трябва разрешение отвън, а самосъзнание, вътрешен контрол.

# 918
  • София
аз.пак-аз, не виждам нужда да давам "реални примери". ако държиш, мога да съчиня един и да ти го подхвърля за реален. Да не мислиш, че примерите се кичат с лентичка, по която да се позванат, че са примери, особено ако нещата си вървят мирно и кротко? Хората се впечатляват, включително ти, от трагедиите. Ау, ужас, нека й, пада й се, как може да забременее на 16 и да роди, сега картофи продава на пазара! Направо балсам за самолюбието, нали? Чувстваш се още по-успяла.

Сетих се! Дева, ти си таен агент на осигурителните фондове - те и без това я закъсват с парите за пенсии ,майчинство и прочие, също и бюджетът закъсва с плащанията на социалните помощи, та така ще се реши проблемът с парите с един замах - жените без пари няма да имат право да раждат, независимо от възрастта, а НОИ и ДБ ще си спестят пари. Гениално! Само не разбрахме мъжете какво ще правят. На тях ще им разрешаваме ли да правят деца, ако нямат пари? Направо, що не вземем да въведем забрана за сек, ако няма пари за раждане! Чиста работа! Средновековие 2 "Превъзходството". Гледайте в скоро време по бг-мама!

# 919
  • София
Дева, направо ти се чудя! Честно. Да ти разкрия ли тайната - от маалата съм. Нанатък какво да ояснявам - знаеш сценирия.Wink

# 920
  • Най-красивата страна
Ами няма нищо лошо в това някой да продава картофи на пазара.Трябва да има и такива хора.
Не може всички да завършват висше образование и да работят в офис.

# 921
  • София
Аз пак да напомня, че не става въпрос за 16-годишна от 70-та или 80-та година, а от 21 век, в който правилата са други, а успех и кариера се правят по съвсем различен начин. Да не говорим, че ненаучен няма да останеш, след като имаш Александрийската библиотека на екранчето си. Гугъл се казва.

И не знам дали сте забелязали, но бебетата са неподвижни доста месеци- спят по много, лежат и гледат. То пък в тази ситуация едното тъпо гимназиално учене да не може да издокараш...да не говорим, че до 16г. би трябвало да са се научили на автопилот как се изкарва при всеки учител.

И хич не го разбирам това как няма да може да ходи на училище бременна или родила. Честно, не знам- има ли забрана, или е от криворазбран морал, или по здравословни причини?

Както вече писах, родителите са склонни да налеят един камион пари с алчната надежда, че детенце като изучи вишУто и ще хване Господ за шлифера. Но не си правят сметка, че с по-малко пари и малко стратегия дори с дете ще ги избутат до професия и доходи.
В този форум /платформа или каквото и там да стана/,  съм доста преди Вас и единственото което ме подтиква да пиша са мнения като Вашето и на подобни като Вас, с които заблуждавате  непълнолетни, колко е лесно да не посещават училище, колко грамотен, знаещ  и последна инстанция е Гугъл и как с онлайн курс ще станат милионери на 18г. след едномесечен курс.
Но вашите деца са посещавали и посещават конвенционални детски градини и училища, не са били частни или вечерни  ученици.
И най вече по темата: детето, което иска да роди на 16г. за да има истинско семейство, ще се върне ли в училище.

# 922
  • Sofia
Преди няколко страници време Хепи /ако не се лъжа/ призова да се успокоим и да се насладим на петъчната вечер, кой както го разбира - с книга, с чаша вино в ръка, на разходка в парка с любимия човек...  Heart Eyes  Добър съвет. Предвид това, че страстите тук така се нагорещиха, че стана истински неприятно да се чете на моменти. А аз обичам да чета с разбиране и вникване. Реших да направя каквото Хепи каза, да се отдам на нещо приятно. Авторката на темата не се появява сега, има си момичето реални проблеми да си разрешава, нормално  Hug /или другият вариант - пързалката е пусната, ние си се търкаляме безспир, целта е постигната/. Затова след тренировката си и вечерята със семейството ми реших да прочета една статия, която ми попадна. Сега я споделям и с вас тук, пък който я усети - добре, който не - явно не му е дошъл подходящият момент за това  Peace

Вечната магия на Чарли Чаплин:

Скрит текст:

"Нищо не е вечно в този порочен свят – дори проблемите."

"Ден без смях е пропилян ден. ... За да се смееш искрено, трябва да можеш да вземеш болката си и да поиграеш с нея."

"Трябва ти сила, само ако възнамеряваш да направиш нещо лошо. Във всички останали случаи любовта ти е напълно достатъчна" !!!

"Провалът е важен. Изисква се кураж, за да се направиш на глупак."

"Броят на глупостите, извършени по волята на разума, са много повече, отколкото тези, които са извършени от чиста глупост."

"Истинският характер на човек си проличава, когато е пиян."

"Жените нямат недостатъци, те имат особености!"

"Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка."

"Най-тъжното нещо, което мога да си представя, е как свиквам с лукса".

"Отчаянието е наркотик. То приспива ума, прави го безразличен."

"Не обичам слоновете. Толкова са силни, а толкова послушни..."

"Не виждам в бедността нищо привлекателно или поучително."

"Ние мислим твърде много и чувстваме твърде малко".

"Аз съм в мир с Господ. Конфликтът ми е с човека."

Скрит текст:
Днес ще ви запознаем с невероятната история на великия Чарли Чаплин. Сър Чарлс Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 година в Лондон, а родителите му са певци и актьори от мюзик хола. Те се разделят преди той да навърши три години. Баща му, Чарлс Чаплин старши, е алкохолик и не общува много със сина си, макар че Чарли Чаплин и неговият полубрат Сид живеят известно време с него и любовницата му Луиз, по време на един от престоите на майка им в приют за психично болни. Чарлс Чаплин старши умира през 1901 година от цироза. След раздялата на родителите си двете деца живеят с майка си в различни части на Лондон. Майката, Хана Чаплин, произлиза по майчина линия от голям цигански род. Самият той по-късно говори с гордост за този факт, макар че в същото време го определя и като „скелета в семейния гардероб“. Поради проблеми с гърлото през 1894 година Хана Чаплин е принудена да прекрати кариерата си на певица, а малко по-късно отново постъпва в приют за психично болни. Сид и Чарли попадат в интернат за сираци и изоставени деца и от ранна възраст започват да участват в различни мюзик хол представления. Тези години на крайна бедност оказват голямо влияние върху по-късното творчество на Чарли Чаплин. По време на преброяването от 1901 година Чарли Чаплин е единадесетгодишен и живее с група танцьори, ръководена от Уилям Джаксън. През 1921 година, след като постигат успех в Съединените щати, Сид и Чарли Чаплин отвеждат майка си в Холивуд, където тя умира през 1928 година. В средата на 1910-те Чаплин постепенно изработва своя легендарен кинообраз на „Малкия човек“. На 2 октомври 1912 г. младежът отива с трупата на Карно в САЩ и остава там. По време на неговите представления е забелязан от продуцента Мак Сенет, който го кани на работа в своето студио „Кийстоун Филм“. Слава на Чаплин носи нямото кино, и въпреки че звукът се появява във филмите през 1927 г., Чарли остава верен на старата технология още цяло десетилетие. Първият звуков филм на Чаплин е „Великият диктатор“ – антихитлеровски филм, заснет през 1940 г. През 1972 г. Чаплин за втори път получава Оскар. На 4 март 1975 г. Чаплин е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет II. В края на 1960-те здравословното състояние на Чарли Чаплин започва бавно да се влошава. След награждаването му със специален Оскар през 1972 този процес се ускорява. Към 1977 той не може да общува и е прикован към инвалидна количка. Умира в съня си през 1977 г. на Рождество Христово на 88 години в малкия швейцарски град Веве. Погребан е във Во, Швейцария. На 2 март 1978 година неговият ковчег е изкопан и откраднат от двама емигранти – поляка Роман Вардас и българина Ганчо Ганев с цел да изнудват семейството му за пари. Замисълът се проваля и крадците са заловени, а ковчегът е открит единадесет седмици по-късно, закопан край Женевското езеро. Тялото след това е препогребано под два метра бетон, за да се предотвратят подобни бъдещи посегателства. Чаплин е женен 4 пъти и има 11 деца.

взето от Една.бг

# 923
  • град-държава

И не знам дали сте забелязали, но бебетата са неподвижни доста месеци- спят по много, лежат и гледат. То пък в тази ситуация едното тъпо гимназиално учене да не може да издокараш...да не говорим, че до 16г. би трябвало да са се научили на автопилот как се изкарва при всеки учител. 
Хахахаха, пляскай с ръце и викни три пъти ура, защото има бебета... И бебета.. 😂😉

# 924
  • София
аз.пак-аз, не виждам нужда да давам "реални примери". ако държиш, мога да съчиня един и да ти го подхвърля за реален. Да не мислиш, че примерите се кичат с лентичка, по която да се позванат, че са примери, особено ако нещата си вървят мирно и кротко? Хората се впечатляват, включително ти, от трагедиите. Ау, ужас, нека й, пада й се, как може да забременее на 16 и да роди, сега картофи продава на пазара! Направо балсам за самолюбието, нали? Чувстваш се още по-успяла.

Знаеш ли Andariel, не знам картофи ли продават на пазара и с какво се занимават въобще. Не сме и не сме били близки и подробности не знам, това което описах, и ме потресе беше, че модела се възпроизвежда, и че децата на деца родили на 16г. стават  родители на подобна възраст и го смятат за нормално.

# 925
  • София
Верно, че в единайсет вечерта мозъците започват да си поспиват и разумът съвсем, ама тук стана много забавно, дори по-забавно от филма, който гледам. Направих си труда да опиша една съвсем постижима на практика хипотеза, но явно е твърде положителна за твоя и други вкусове, та се започна с "на теб пари ли ти даваха вашите" и твоето с възпроизвеждането на модела и картофите (вече дори не помня кое на кого беше, ще извинявате, ама ми се сливате). Не че не ви разбирам, разбирам ви, дори прекрасно. Трябва другите да са лузъри, за да можем ние да сме по-успешни. Иначе няма на кой фон да се сложим, за да изпъкнем. Ето, това ми стана ясно.

# 926
Вихрогонче,
Благодаря ти за ценните и поучителни цитати! 😚

На мен сега ми свърши работния ден, част от който прекаран (не насила) в бгмамма. 😀 Сега обаче с мръсна газ отивам да гушна един любим човек! Пие ми се вино, прави ми се любов и не желая никой да се пробва да ми разваля настроението! Хубав уикенд на всички и "Нека по-умния отстъпи в този 63 страницов спор!" 💃💗💏👫😊🍷🍷🍷🍷🍷

# 927
  • София
А на мен ми е забавно.  Научавам много за хората. В този ред на мисли, интересно, дали има разлика между това родителите да дават пари от бедност или да дават от богатство. Примерно, ако родителите-реститути изплащат някаква рента на дъщеря си. Или без да са реститути дават пари на дъщеря си. Да позная ли? Дали ще има "ахааа, хванах те, ти затова агитираш 16-годините да раждат, защото вашите са ти давали пари" или "е то при теб е друго ти можеш да си позволиш, защото имате имоти". Веселба, другарки-госпожи, веселба! Чак ми дойде вдъхновението да измисям провокативни сценки!

# 928
Аз пак да напомня, че не става въпрос за 16-годишна от 70-та или 80-та година, а от 21 век, в който правилата са други, а успех и кариера се правят по съвсем различен начин. Да не говорим, че ненаучен няма да останеш, след като имаш Александрийската библиотека на екранчето си. Гугъл се казва.

И хич не го разбирам това как няма да може да ходи на училище бременна или родила. Честно, не знам- има ли забрана, или е от криворазбран морал, или по здравословни причини?

Както вече писах, родителите са склонни да налеят един камион пари с алчната надежда, че детенце като изучи вишУто и ще хване Господ за шлифера. Но не си правят сметка, че с по-малко пари и малко стратегия дори с дете ще ги избутат до професия и доходи.
В този форум /платформа или каквото и там да стана/,  съм доста преди Вас и единственото което ме подтиква да пиша са мнения като Вашето и на подобни като Вас, с които заблуждавате  непълнолетни, колко е лесно да не посещават училище, колко грамотен, знаещ  и последна инстанция е Гугъл и как с онлайн курс ще станат милионери на 18г. след едномесечен курс.
Но вашите деца са посещавали и посещават конвенционални детски градини и училища, не са били частни или вечерни  ученици.
И най вече по темата: детето, което иска да роди на 16г. за да има истинско семейство, ще се върне ли в училище.

Децата ми посещават неконвенционална градина. И с времето ще им дам и занаят в ръцете. Самата аз съм научила повече от семинари и курсове, отколкото от учене. А следването ми беше в такъв университет, който ти дава точно такава визия- каквото ти трябва, си го изкопаваш и научаваш.

Милионери може да не станат, но като нищо може да изкарат нормална заплата и без университет. Да, може да не са ги водили в Уфици, но с малко Udemy ще се научат на цветова теория и след няколко месеца ще може и да работят като дизайнери. Вкл. не само за български фирми и клиенти. И ще са конкурентни на тия, дето са карали цяла Академия, а после се опитват да изкарват пари с Фотошоп.

Но съдейки по стила на писане, явно става въпрос за динозавър, който представа си няма от състоянието на нета към 2017.

# 929
  • град-държава
Нима!? Аз все още не съм срещнала човек, който познава цветовете и да не е завършил художествена гимназия поне.

Общи условия

Активация на акаунт