Да родиш на 16

• 95 002
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 305
Коое му е същото? момичето може и да не може да предложи нищо, но то все още има родители, които могат, ако е толкова зорът за предлагането.

Е малък зор ли е? Ако родителите не желаят да се ангажират какво прави момичето? И за пореден път ти напомням - срама и стигмата останаха в миналият век.

# 1 306
  • София
Абсурт, нека се уточним - аз не съм против абортите. Абортът е право на всяка жена. Против съм гледането на аборта като на скубане на триъгълника - отиваш, бам един вакуум и след един месец си готова отново да бременееш, нищо няма да ти стане.

# 1 307
Ако родителите са от тия, дето постилат на 15-годишни и да ОК да се прави секс на 16, трябва да са готови и за внуци. Щото и за тях абортът е лесно средство да си абдикират от задълженията- ако все още в 21 век се смята за задължение да пазиш дъщеря си от такива ситуации...

# 1 308
Всъщност, статистиката показва, че по-либералните семейства, по-рядко се оказват в подобна ситуация, защото разговорите не са табу. Наскоро четох изследване на моделите на поведение в САЩ - по-консервативно и в Дания и Холандия - по-либерално.

Много по-малко случаи са регистрирани в Скандинавските страни, където е приет секса на тинейджъри в дома, отколкото в САЩ.

Скандинавските деца, са по-подготвени от щатските, съответно по-отговорни.

# 1 309
  • София
Абсурт, нека се уточним - аз не съм против абортите. Абортът е право на всяка жена. Против съм гледането на аборта като на скубане на триъгълника - отиваш, бам един вакуум и след един месец си готова отново да бременееш, нищо няма да ти стане.

Не вярвам да има родител, който така да " успокоява" детето си.

Но, от години се забелязва другата крайност- сексът се пропагандира денонощно като съвсем естествено и общодостъпно забавление за големи и малки.
Като вид спорт, който всички практикуват, а само тия- залюханите, застинали в миналия век, не го правят.
За контрацепция, за това, че смисълът на секса не е само начесване и олабване на жилата, никой не си прави труда да говори- тези " подробности" не продават нито една стока.
И когато поредната разкрепостена забременее, се започва обработката да роди, щото аборта бил убийство.
Е, че така ще продължим да се пълним с илитерати, които да изхранваме поколение след поколение, за "праведниците" е без значение.

# 1 310
  • Варна
Оф бе, Сирена, каква отговорност ще поеме на 16 години? Тя себе си не може да гледа самостоятелно още. Сметнала се е за много голяма да прави секс ама отговорността за още едно гърло ще я носят родителите им. Поне първите няколко години.

# 1 311
Но, от години се забелязва другата крайност- сексът се пропагандира денонощно като съвсем естествено и общодостъпно забавление за големи и малки.
Като вид спорт, който всички практикуват, а само тия- залюханите, застинали в миналия век, не го правят.
За контрацепция, за това, че смисълът на секса не е само начесване и олабване на жилата, никой не си прави труда да говори- тези " подробности" не продават нито една стока.
И когато поредната разкрепостена забременее, се започва обработката да роди, щото аборта бил убийство.
Е, че така ще продължим да се пълним с илитерати, които да изхранваме поколение след поколение, за "праведниците" е без значение.
Не знам какво се пропагандира, но пик е имало само началото на 90-те. След това тенденцията е само надолу. В момента сме на най-ниските нива (от 60-те и 70-те години), като имайте предвид, че основният % е при малцинствата.
Та каквото и да се пропагандира очевидно работи и то в положителна посока.

През 80-те повече деца са родили деца, но никой не ни уведоми, нали, напротив, всичко беше прекрасно и децата не правеха секс, сигурно непорочно зачатие са практикували Joy

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 15:18 от Не се сърди, човече

# 1 312
  • София

През 80-те повече деца са родили деца, но никой не ни уведоми, нали, напротив, всичко беше прекрасно и децата не правеха секс, сигурно непорочно зачатие са практикували Joy

Да, никой не ни уведоми, но ние си знаем, че е така?! Joy
Щото, всичко " преди" беше от лошо по- лошо, а всичко сега е цветя и рози!

Няма да споря с теб, не е това и темата.

# 1 313
Въобще няма място за спор, данните са публични и всеки може да прецени колко "зле" е положението в момента.

# 1 314
  • София
Въобще няма място за спор, данните са публични и всеки може да прецени колко "зле" е положението в момента.

Данните, които преди не са съществували, сега са публични?
И сега се води строга статистика на извършените аборти във всички частни болници и кабинети?
Ми, добре. Peace

# 1 315
# 1 316
  • София
Може ли резюме, а  не гол линк? Най-малкото трябва да си го прочела и разбрала, преди да пускаш линк към дотумент. Кажи с две изречения най-важното, а който иска да го отваря после.

# 1 317
Данните, които преди не са съществували, сега са публични?
И сега се води строга статистика на извършените аборти във всички частни болници и кабинети?
Ми, добре. Peace
Винаги са били публични, но не ги съобщаваха в новините, а трябва специално да идеш и да ги търсиш.
Посочената графика е за родени деца от деца, не за аборти.

# 1 318
  • София
Може ли резюме, а  не гол линк? Най-малкото трябва да си го прочела и разбрала, преди да пускаш линк към документ. Кажи с две изречения най-важното, а който иска да го отваря после.

В резюме, сега младежите (15-19) правят по-късно и по-малко (с по-малко на брой партньори средно) секс  през 2011-2016 в сравнение с 1990-2000.

Расте % на употребата кондоми, до 97%.

# 1 319
  • София
Ннапълно възможно е, тръгвайки от правенето на секс по-късно и с по-малко партньори. Мутренските времена отминаха и покрай всичките нови моди със здравословното, био-еко и не знам какво, нещата се пооправят. Дори пушещите пред гимназиите ученици ми се виждат по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт