Да родиш на 16

• 95 011
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Скрит текст:
Данните, които преди не са съществували, сега са публични?
И сега се води строга статистика на извършените аборти във всички частни болници и кабинети?
Ми, добре. Peace
Винаги са били публични, но не ги съобщаваха в новините, а трябва специално да идеш и да ги търсиш.
Посочената графика е за родени деца от деца, не за аборти.

https://yurukov.net/blog/2016/decata-rajdat-deca/

И така да е, графиката и заключенията друго казват, доколкото разбрах.

# 1 321
Защо пък този форум трябва да е забранен за непълнолетни, точно обратното - тук повечето сме майки, така че съветът към момиче в подобно положение винаги е бил и ще бъде да каже на майка си, независимо какво мислим за абортите и раннкте раждания. И преди е имало такива теми, девойчето получи подкрепа и се престраши да каже на майка си, героинята на тази тема също сведе до знанието на родителите си бременността, така че форумът си е много полезен, защото получаваш гледната точка на майките, които не само няма да те изгонят, ами и ще ти помогнат. Най-важно от всичко е децата да разберат, че ги подкрепяме и сме на тяхна страна, каквото и да става. Споделен проблем с родителите вече е наполовина решен, най-малкото не ти тегне тайната и им прехвърляш отговорността, малко ли е?

# 1 322

На 16 и коли карат на много места по света, което не променя факта, че са зависими, най-малкото финансово от родителите си.

Ти мани колите и секса, но тук на 16 вече гласуват.

# 1 323

В резюме, сега младежите (15-19) правят по-късно и по-малко (с по-малко на брой партньори средно) секс  през 2011-2016 в сравнение с 1990-2000.

Ами то по ФБ секс не става.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 22:44 от Анонимен

# 1 324
  • out of space
Защо пък този форум трябва да е забранен за непълнолетни, точно обратното - тук повечето сме майки, така че съветът към момиче в подобно положение винаги е бил и ще бъде да каже на майка си, независимо какво мислим за абортите и раннкте раждания. И преди е имало такива теми, девойчето получи подкрепа и се престраши да каже на майка си, героинята на тази тема също сведе до знанието на родителите си бременността, така че форумът си е много полезен, защото получаваш гледната точка на майките, които не само няма да те изгонят, ами и ще ти помогнат. Най-важно от всичко е децата да разберат, че ги подкрепяме и сме на тяхна страна, каквото и да става. Споделен проблем с родителите вече е наполовина решен, най-малкото не ти тегне тайната и им прехвърляш отговорността, малко ли е?

Напълно съгласна!

# 1 325
Скрит текст:
Анди, ти като нямаш ресурс, как да планираш?
Планират хора, които работят, поставят си цели и ги постигат.
За теб това е непонятно.
Плановете се реализират с действия и средства.
Искаш ли да ти дам пример с поне 5 момичета от форума, които си планират точно живота и нямат драми като на Мелани?

Джулката е една от тях. Heart Eyes bouquet Лъкито е втората. Heart Eyes
Още искаш ли?

Това е грубо, дебелашко и невярно!
Трябва да имаш огромен ресурс вътре в себе си, за да отделиш толкова огромна част за децата си, а не да ги метнеш в яслата и да се фръцкаш в офиса 10 часа, наемайки баби и разводачи да кръстосват града.
Трябва и да имаш доста точна преценка за хората, за да се спреш на правилния човек, с когото да създадеш децата и който да е готов да оцени работата ти като родител, а не да ти набива в съзнанието разбирането, че си стойностна личност само ако носиш пари вкъщи.
И накрая- трябва да имаш ресурс, за да продължиш образованието си и да завършиш, и да почнеш работа по специалността, без да си правиш илюзии, че градиш сакралната " кариера". Peace

Не знам кое е грубо и кое дебелашко, но ще кажа относно плануването...ако реализирам 60% от това което съм планирала, то проекта е успешен. И така за всеки план. Едно е да го мислиш, друго е да го започнеш, а съвсем трето е да го постигнеш, без жертви и загуби.
За другото си права, да, изисква се огромен капацитет да прецениш дали конкретния човек е точния за създаване на дете, семейство и т.н. и нямаш право на поправителен, избрания е баща до край...
А за образованието, не е съвсем така...живеем в ера в която много често работата не е точно според специалността написана в дипломата, и това не те прави по малко успешен от учителката в градината, завършила начална педагогика и работеща именно това.
И последно, в несигурна страна като нашата, е хубаво човек да е подсигурен от поне две места, и да не разчита на държавата или на баби, роднини, мъж, да има резервен вариант, и резервен на резервния!
То че, ние планираме, а ония горе ни се смее е факт, но не повод да си оставим магарето в калта, щото така и така вали... Wink

# 1 326
Заради високите очаквания към майките, все повече жени се отказват от имането на дете. Просто въпросът -ти за какво го роди това дете, като не можеш да го гледаш по форумите стандарт- и дв в повече.

# 1 327
Тази фраза, че  "ние планираме, а оня горе ни се смее" ми е "любима". Sunglasses
И съм забелязала, че се употребява само от хора, които живеят ден за ден, като оправдание за тяхната безхаберност.
Ама нека се успокояват, щом им помага.
Аз си правя плановете и си ги следвам. И на-вече съм доволна, че ги реализирам.

# 1 328
  • Варна
О, аз гледам да планирам напред, стремя се да осъществявам плановете и в повечето случаи ми се получава. Ама в останалите случаи оня отгоре баш си се хили, че и с глас. Изразът е много верен.

# 1 329
На мен пък винаги ми помага. Може би защото никога не го наричам "оня".

# 1 330
Разбира се, че е верен. Аз също съм силно рационална натура, постоянно мисля с няколко стъпки напред, намествам задачи, организирам ежедневието и на себе си, и на други хора. Но като се обърна назад, много пъти онова, което съм планирала много подробно и в което съм вложила много усилия, не се случва или не води до нужния резултат, докато едни от най-далновидните ми решения в дългосрочен план са били малко или повече импулсивни и случайни.
Ние можем да планираме нещо, което зависи само от нашите усилия и да се молим да сме здрави, за да го направим. Но само от нас зависят малко неща. Включи ли се друг, независимо дали партньор, дете, близък, познат, резултатът е непредвидим. Дори когато си мислим, че познаваме хората около себе си.

# 1 331
  • София
Заради високите очаквания към майките, все повече жени се отказват от имането на дете. Просто въпросът -ти за какво го роди това дете, като не можеш да го гледаш по форумите стандарт- и дв в повече.

Високите и често глупави критерии си ги поставят майките, копирайки от тук и там.
И водейки се по " форумни стандарти", което е пълно безумие!

Като чета изхвърляниците в темите с приготовленията за бебето, после заявленията от вида " аз искам всичко да му осигуря- маркови дрехи и обувки също, затова ще го дам на ясла, за да изкарвам пари", ми се реве от ценностната система на такива мами.

# 1 332
Всъщност 90% от майките, които си оставят децата в ясла го правят от нужда, а не от желание. И нуждата не е за купуване на маркови дрехи, а на дрехи и храна, плащане на сметки и ей такива неща. Има процент,  които спокойно могат да си позволят да останат с детето си, има процент, които правят жертва, за да останат с детето си и свиват разходите, а има и процент, които просто обичат работата си и искат и кариера и дете и се възползват от системата или наемат бавачки.

Последните три вида са по-малък процент от първия, така че е малко нагло да се заклеймяват майките, решили да си пратят децата на така омразната ясла, особено от жени, на които това вече не им стои на дневен ред.

# 1 333
Аз около себе си виждам все майки, които могат да си позволят детето да не е на ясла, но все пак го пращат. И не е като да работят, за да може семейството да свързва двата края. Ползват се доста лукс. стоки и услуги- тоест явно има резерв, но не се насочва към това майката да е у дома.

# 1 334
Ти, около себе си виждаш малък процент от майките, а и наблюденията ти над стандарта им на живот се свеждат до нещо, което си видяла, а то може да е еднократна покупка. Не знаеш какви са им разходите и как ги покриват.

Общи условия

Активация на акаунт