GoT 30 - Winter has come

• 56 018
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
За Сирио не се сещам във филма, но в книгите не беше се засилил да бяга с тях.
Нед каза на Аря, че може да го вземе с тях, ако той иска. Не знаем дали е поискал.

# 631
  • Варна
Не се говореше за бягство. И в книгите Сирио щеше да отиде с тях на ЗХ. Нед искаше да предпази децата, като им спести подробностите.
Относно Сирио ( в книгите):
Цитат
Търся бърза търговска галера, с която да се върнете у дома. В тези времена пътят по море е по-безопасен от кралския път. Ще отплавате веднага щом намеря подходящ кораб, със септа Мордейн и отделение стражи… да, и със Сирио Форел, стига да се съгласи да постъпи на служба при мен.
На мен ми изглежда, че просто не иска да спори с Аря.

# 632

И друг път съм казал - Нед имаше своите шансове, но Санса не е причината за провала му, тя просто форсира нещата.
Просот Нед Старк се оказа тъпанара (ще ме прощават някои хора)
Първо имаше шанса да избяга с дъщерите си където си иска - в Зимен Хребет или при Станис - а се остави Кутрето да го завлече в разни истории по бардаците и да довлече Джайм...
втораат му голяма грешка е че обяви намеренията си пред Церсей... да Робърт е пощадил, Баристав, обаче СЛЕД битката. Дори тук вече нещата ставаха сериозни.
ОБаче все още имаше шанс  ако бе приел плана на Ренли.
Дори и с Кутрето имаше Шанс - Кутрето освен че му предложи да посредничи между него и Церсей (а при положение че тя бе наясно с плановете му би трябвало да е наясно че ще изгуби директна битка с нея) му предложи резервен вариант който донякъде спасяваше честта на Нед - съглашение с Ренли, а той все пак е Баратеон и отделянето на Джофри, Мирцела и Томен от Церсей; И идиотът Нед каза НЕ! с което окончателно се закопа
А най-върховното преживяване бе, че не  обясни на дъщерите си защо иска да напуснат..... Нищо не му костваше да ги заведе в гората на боговете и с две думи да им обясни ситуацията....

# 633
Не се говореше за бягство. И в книгите Сирио щеше да отиде с тях на ЗХ. Нед искаше да предпази децата, като им спести подробностите.
Относно Сирио ( в книгите):
Цитат
Търся бърза търговска галера, с която да се върнете у дома. В тези времена пътят по море е по-безопасен от кралския път. Ще отплавате веднага щом намеря подходящ кораб, със септа Мордейн и отделение стражи… да, и със Сирио Форел, стига да се съгласи да постъпи на служба при мен.
На мен ми изглежда, че просто не иска да спори с Аря.

Нед в този момент иска бързо да реши проблема със заминаването(нещо което той трябваше да направи много отдавна - към настоящия момент Церсей вече е завардила изходите на Чертога) и смята че наемането на един учител по танци на щат в Зимен ХРебет (той не е наясно с истинската същност на Сирио) е дребна жертва за тази цена - да опази дъщерите си живи и здрави.
А дали Сирио е имало намерение да идва с Аря....можем само да гадаем.

# 634
Не ми се търсят цитати, върти ми се в главата за разговор между Аря и Сирио. Едва ли Аря само с Нед е говорила той да отива с тях? Може и да греша.

Нед сам се прецака, да. Санса като хукна при Църси, съвсем. Вярваше на Кутрето заради Кат. Но и това е глупост, защото трябваше да знае, че той ревнува, след като е имал дуел с брат му за нея. Всички хем искаха да му помогнат, хем го разиграха в тяхната си игра. Все пак смърта му беше изненада дори за Варис, на което и сляните се смееха.

# 635
Не само на Роб. Можеха да заменят Джайм за Нед, също Нед ако не го беше признал Джофри за наследник, можеше и да не може да го заколи, някой който е никой. Нед го изкараха глупак. Почтен и на честта човек да.
Егото в сериала е много. Станис ако не се бяха самообявили с брат си за крале поотделно, или поне единия от двамата да се беше съюзил с Роб. ....Борба за трона.

аделинда, Нед бе пътник така или иначе...
иначе по принцип Санса бе успяла да се измъкне на Църсито, вместо да тича при нея,
1нямаше да я женят за Тирион, а  най-вероятно щяха да я омъжат за някой от синовете на Фрей (беше уговорено да оженят някоя от дъщерите на Кетлийн за някой от синовете на Уолдър Фрей), на Роб Старк щеше да му се размине Кървавата сватба (представител на Фрей щеше да е кралски зет), а  Роб въобще нямаше
да има колебания какво да прави с Джайм, след като Церсей няма заложници, щеше да го убие, за да понижи морала на Ланистърите и нямаше да има проблеми не само с Фрей, (които щяха да го подкрепят,) ами с Карстарките....
Залавянето на Санса повлия много на кампанията на Роб Старк, на практика той бе принуден да се отрече от сестра си.
Да, ако Санса не бяха я заловили Нед до последно щеше да твърди че Джофри е незаконен, а това при при пристигащите обвинения на Станис можеше да предизвика бунт сред народа - но това е малко вероятно, пък и видяхме как Джофри потушава бунтовете.
На практика Санса не можеше да спаси Нед,  той сам се осъди с тъпите си решения, но то тя направи  невъзможна ситуацията за Роб Старк, след като на практика се навря в ръцете на Церсей. Писането на Писмото  е само едно от многото последствия, които ще и се стоварват на главата.
.........
Като цяло обаче Санса започна да поумнява. Видя - и в книгите, и в сериала- че света е гадно място, че благородниците са лъжливи, че най-големите герои, често не са истински рицари, а копелета и наемници. Видя че  никой не се интересува от нея като личност - всички се интересуват само от нейната знатност и от земите й. Още не е станала играч (и вероятно няма да стане), но определено вече не е тъпата гъска която беше, има голямо израстване - и няма кака иначе. Без да я венцехваля (лично мен тя много ме дразни) мисля, че Санса започна да пораства. Точно затова се дразня, че Дани, която е по-голяма ( в книгите Дани е на 16-17, а Санса - някъде на 13-14) от Санса е толкова неузряла, при положение, че има дракони, и армии зад гърба си, а Санса  - не

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 18:01 от Джон Сняг

# 636
  • Варна
Не ми се търсят цитати, върти ми се в главата за разговор между Аря и Сирио. Едва ли Аря само с Нед е говорила той да отива с тях? Може и да греша.

Би било глупаво да посвети в плановете си изцяло външен човек, какъвто е Сирио.

# 637
Скрит текст:
Не само на Роб. Можеха да заменят Джайм за Нед, също Нед ако не го беше признал Джофри за наследник, можеше и да не може да го заколи, някой който е никой. Нед го изкараха глупак. Почтен и на честта човек да.
Егото в сериала е много. Станис ако не се бяха самообявили с брат си за крале поотделно, или поне единия от двамата да се беше съюзил с Роб. ....Борба за трона.

аделинда, Нед бе пътник така или иначе...
иначе по принцип Санса бе успяла да се измъкне на Църсито, вместо да тича при нея,
1нямаше да я женят за Тирион, а  най-вероятно щяха да я омъжат за някой от синовете на Фрей (беше уговорено да оженят някоя от дъщерите на Кетлийн за някой от синовете на Уолдър Фрей), на Роб Старк щеше да му се размине Кървавата сватба (представител на Фрей щеше да е кралски зет), а  Роб въобще нямаше
да има колебания какво да прави с Джайм, след като Церсей няма заложници, щеше да го убие, за да понижи морала на Ланистърите и нямаше да има проблеми не само с Фрей, ами с Карстарките....
Залавянето на Санса повлия много на кампанията на Роб Старк, на практика той бе принуден да се отрече от сестра си.
Да, ако Санса не бяха я заловили Нед до последно щеше да твърди че Джофри е незаконен, а това при при пристигащите обвинения на Станис можеше да предизвика бунт сред народа.
На практика Санса не можеше да спаси Нед,  той сам се осъди с тъпите си решения, но то тя направи  невъзможна ситуацията за Роб Старк, след като на практика се навря в ръцете на Церсей. Писането на Писмото  е само едно от многото последствия, които ще и се стоварват на главата.
Като цяло обаче Санса започна да поумнява. Видя - и в книгите, и в сериала- че света е гадно място, че благородниците са лъжливи, че най-големите герои, често не са истински рицари, а копелета и наемници. Видя че  никой не се интересува от нея като личност - всички се интересуват само от нейната знатност и от земите й. Още не е станала играч (и вероятно няма да стане), но определено вече не е тъпата гъска която беше, има голямо израстване - и няма кака иначе. Без да я венцехваля (лично мен тя много ме дразни) мисля, че Санса започна да пораства. Точно затова се дразня, че Дани, която е по-голяма ( в книгите Дани е на 16-17, а Санса - някъде на 13-14) от Санса е толкова неузряла, при положение, че има дракони, и армии зад гърба си, а Санса  - не

Тук съм съгласна за Санса и всичко казано.

За Дани, не мисля. Дани е идеалист. Защото е расла подтисната, не търпи подтисничество. С Джон започна да се променя тя, поне дано да е така. От аз съм Денерис + 100 титли, то Джон като и благодари, че го е спасила и започна да я възхвалява, то тя отвърна " Дано да съм го заслужила"/ Все пак и Варис и другите за доверието и надеждите които и отправят, да счупи колелото на робската власт, да си върне ЖТ и да обедини отново седемте кралства, това помежду другото в битката с КнН. Този товар за  16-17 годишно момиченце е тежичък, а и тя им е основния коз. Та Дани започна от нищото, затова на нея и броя какво е направила, а не какво не е направила.

# 638

ще  бъда кратък .
ще ме прощаващ - идеалист може да бъде вторият син на някоя лорд който се готви да стане септон/майстер или някоя от дъщерите на някой лорд която се кани да живее в септа. Когато искаш да си кралица на Робския залив или пък на ЖТ на Вестерос и стотици хиляди животи да зависят от теб...е тогава идеализъмът няма място. Ако бе обратното на ЖТ щеше да седне Нед Старк, а не Робърт Баратеон (в крайна сметка неговата сестра  става повод за войната). с Избора на Робърт е надделял прагматизма.

Дани, като се бори толкова срещу подтисничеството - да не бе оковавала драконите.
А ако не пенеше че ще премахва класите щях да я приема по-сериозно. Тя може да обърне пирамидата - бедните да станат богати и обратно - но не може да премахне класите. Няма такъв случай в човешката история.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 18:30 от Джон Сняг

# 639
Окова драконите след като убиха дете. Какво трябваше да направи според теб? Да маха класите, сега го чувам. Да не искаш да кажеш, че комунизъм иска да построи? Иска да махне робството, което е нещо съвсем различно. Иначе да иска да маха класи, а да иска да е кралица са две несъвместими неща. Идеалист е, защото не иска подтисничество, което е нещо съвсем различно. А религиите в книгата и филма не знам да се застъпват с коя да е реална религия.

# 640
  • Варна
Прочутият й монолог с колелото (който 100% е дело на двамата идиоти) навежда на такива мисли.

# 641
Окова драконите след като убиха дете. Какво трябваше да направи според теб? Да маха класите, сега го чувам. Да не искаш да кажеш, че комунизъм иска да построи? Иска да махне робството, което е нещо съвсем различно. Иначе да иска да маха класи, а да иска да е кралица са две несъвместими неща. Идеалист е, защото не иска подтисничество, което е нещо съвсем различно. А религиите в книгата и филма не знам да се застъпват с коя да е реална религия.

ще я цитирам буквално "Аз ще взривя колелото" неколкократно обясняваше, как няма да има Тирели, няма да има Старки, няма да има Ланистъри, няма да има Баратеон - нищо няма да има освен Денерис.
а и да премахне робството -как си го представя? в човешката история са трябвали близо 10 века преди робството да бъде заменено от феодалния строй и крепостничеството и още окоол 13-14 века преди да изчезне и то, а Денерис иска всичко да изечзне за миг.
В книгите имаше чудесен пример, как бивши роби изнасилват гувернатка, или пребиват иконом на господаря и Денерис не им държи сметка. Тя не си дава сметка че робите биват различни класи.
Има полски роби които са много зле и има роби, които са живеели в къщата и са живеели доста по-добре.
да, Денерис иска точно да въвежда комунизъм, от най-лошия вид, макар да не го е казала под тази форма.

С дракониет - убиха дете, но хората н Робския залив не бяха нейни деца. Нейните деца бяха драконите. Ако си майка на дракони ще приемеш убийството на хора, то е неотменна част от теб. Те са чудовища и ти си чудовище.
Ако не си изцапаш ръчичките  може д а си чудесен човек, но не ставаш за владетел- Като затвори драконите, нямаше как да се противопастави на враговете си.

# 642
  • Варна

С дракониет - убиха дете, но хората н Робския залив не бяха нейни деца. Нейните деца бяха драконите. Ако си майка на дракони ще приемеш убийството на хора, то е неотменна част от теб. Те са чудовища и ти си чудовище.

Странни възгледи за майчинството имаш. Thinking
Но не си прав.

# 643
Е хубава работа. Човешките деца не били нейни, а драконите били нейни. Церсей го остави Джофри да се вихри, че е неин. Драконите защо са чудовища?

Този диалог не го разбирам. Няма да ги има родовете? Ще ги избие всички? Това  съм го проспала. А за робството, много може да се говори. Има роби, които са били пазачи на роби и са били по лоши от белите. А човешката история не познава само робство. Хората ги има от много години на земята, от преди последния ледников период. Дори времето във филма не го свързвам със средновековието, а с тези странни религии, за време много преди тях.

# 644
Това ли означавало да счупи колелото, възнамерявала е да унищожи големите родове? Защо тогава Тирион подкрепя така усърдно идеята й, даже не искаше Дани да заминава отвъд Вала, защото нямало кой друг да прекърши това колело. И какво ще правят след това, Дани знае прекрасно, че не може да има деца, кой ще наследи нейната абсолютна империя. Искам да кажа, че едва ли замисъла й е да унищожи класите.

Общи условия

Активация на акаунт