GoT 30 - Winter has come

• 56 965
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Последното в скрития текст не го разбрах

този спойлер ми е най-любопитен, макар че и втория си го бива

Скрит текст:
не разбрах коя The Queen има предвид Тирион като говори с Брон. От текста излиза , че е Церси, но е трудно за вярване  Dizzy Face  

Скрит текст:
Защо пък Церсей? По-скоро Денерис. Или Санса или някоя друга..  Whistling

Скрит текст:
По нищо не се разбира, че е Санса или Денерис, напротив Тирион казва: както и да е Ланистър винаги плащат дълговете си, т.е. той ще си получи замъка. Защото Кралицата (Церси Ланистър) ще му го даде въпреки някои стари провинения. Примерно

# 541
  • Варна
Скрит текст:
По нищо не се разбира, че е Санса или Денерис, напротив Тирион казва: както и да е Ланистър винаги плащат дълговете си, т.е. той ще си получи замъка. Защото Кралицата (Церси Ланистър) ще му го даде въпреки някои стари провинения. Примерно

Скрит текст:
Цитат
Ами Ланистър дори и мъртви плащат дълговете си, аз така го разбирам, Брон има заслуги, така че кралицата няма да е против.
Всъщност Тирион май не нарича  Церсей "кралицата" и обикновено я споменава по име/сетсра ми.  Thinking

# 542
Скрит текст:
Церсей си мисли, че може да надвие КнН? Джайм го осенява някакво прозрение, за сестра му! Може да изкара някакви Жокери магически, пък знае ли се. newsm78

# 543
  • Варна
Скрит текст:
Церсей си мисли, че може да надвие КнН? Джайм го осенява някакво прозрение, за сестра му! Може да изкара някакви Жокери магически, пък знае ли се. newsm78

Скрит текст:
Според мен го осенява, че Церсей иска да се самоубие, и да изтрепе със себе си целия град. Точно като Ерис.

# 544
Скрит текст:
Церсей да блъфира?  Не знам. Няма деца, няма какво да губи? Ако Джайм я убие, той ли може да и командва войските, ако е останало нещо от тях?

# 545
  • Варна
Скрит текст:
Церсей да блъфира?  Не знам. Няма деца, няма какво да губи? Ако Джайм я убие, той ли може да и командва войските, ако е останало нещо от тях?
Скрит текст:
Е, тя не блъфира, в безизходица е. Джайм е поставен пред същия избор както при Ерис. Когато уби Ерис не получи никакви облаги, мисля, че същото ще е при Церсей. Изборът е морален.
А може пък  Церсей да разполага с някой фокус.

# 546
Скрит текст:
Церсей никога няма да се самоубие. Ще гръмне някой или нещо, както вече направи веднъж, може да вкара зомбитата в града и да го гръмне, докато тя самата е някъде на безопасно място. Ако ще се самоубива, защо държи "този който може да спре НК".

# 547
  • Вестерос
А по вторият
Скрит текст:
аз разбирам , че Джон е държан в плен от Церсей. Или за някой друг говорят Rolling Eyes

# 548
Ако признаят Джон за истинския наследник на ЖТ, а Санса за кралица на Севера, ще има политическа изгода...

Няма как семейна двойка да управлява две кралства. Или Севера трябва да се върне под шапката на ЖТ, т.е. няма да му трябва кралица , а лорд/лейди. Ако стане така няма как да са женени и Санса да е едновременно лейди на севера и кралица.

в сериала и сега семейна двойка управлява седемте кралства - Джайм и Церсей. е, не целите седем, кралства но ние не знаем колок ще остане от Седемте Кралства след края на Войната.
Съмнявам се Джон да ходи чак до  или земите на Тирелите за да упражнява властта си, още повече че там ги поизбиха. Ако се ожени за Санса в качеството си на Тарг, ще държи ЖТ, от свое име,  Долината и Севера от името на Санса и най-вероятно - Речните земи, които ще се присъединят към тях. Четири кралства стигат. ОСтаналите ще клекнат. А може и да сключат някакъв триумвират - Джон със Санса и Дани. В Крайна сметка Егон също е бил женен за двете си сестри, няма да е толкоз чудно ако Джон е женен за братовчедка си и леля си.

* хайде да не формализираме правилата. За Санса лордовете ще направят изключение, Защо ако изключат и Джон и нея, като владетели на Севера, то трябва да затънат в дрязки кой е владетелят на Севера. А така ако Санса е владетлката на Севера и се омъжи за Джон, титлата не се губи, просто се "пришива" към ЖТ .

# 549
Хората не ги интересуват титли, властва този в който е меча и силата. Който победи КнН той ще властва, не смятам, че му трябват изгоднически бракове. Джон не иска власт и не еднократно го е показвал, виж Денерис е друга тема. Няма да е останало и много от хората, след като Другите са минали Вала. Без магия според мен няма да се оправят. 

# 550
Скрит текст:
Церсей да блъфира?  Не знам. Няма деца, няма какво да губи? Ако Джайм я убие, той ли може да и командва войските, ако е останало нещо от тях?
Скрит текст:
Е, тя не блъфира, в безизходица е. Джайм е поставен пред същия избор както при Ерис. Когато уби Ерис не получи никакви облаги, мисля, че същото ще е при Церсей. Изборът е морален.
А може пък  Церсей да разполага с някой фокус.

Скрит текст:
Церсей си е Церсей. Но аз се удивлявам на Джайм. Той е главнокомандванищият, а в момента е военно време. Церсей не би трябвало да има никаква власт над него. Тя може да го смъкне от поста, но не и да му  дава нареждания как се бие. Войниците са пряко подчинени на Джайм. Защо просто не им нареди да освободят Джон Сняг и да се приключва? всъщност защо просто не взе със себе си войниците в последния сезон? даже Церсей не може да направи нищо без войници., само със стражата.

аделинда, меча и силата са важни, но не по-малко важно е да можеш законно да  облечеш претенцията си, защото ако не беше важно Рамзи въобще нямаше да  иска да се нарече Болтън, нито да се жени за дъщеря на Нед Старк, а Едрик Буря нямаше да представлява никаква опасност за Станис
в действителност имената са много важни, защото едно име може да се използва като знаме.

# 551
Джон и Санса ще са ужасно нелепа двойка  в сериала.

Скрит текст:

Не вярвам да се оженят найкрая, не виждам политическа изгода.

С това високо Софи наистина ще са нелепа двойка. hahaha
Но има политическа изгода.Северняците не харесват меко казано Таргариен.Освен това лорд Ройс в прав текст - не може да се вярва на Таргариен.И Джон увисва просто,когато се разбере чий син е.Даже и диваците ги няма вече като негова армия.Санса има Севера,има и подкрепата на Долината+възможност за влияние в Речните земи заради Едмур.

# 552
Те хубаво не ги харесват, но не Санса Старк, а двама Тарги ще се бият до смърт за да защитят същите тези северняци. Дали и тогава ще са така сигурни, че не трябва да им се вярва

# 553
  • Варна
Хората не ги интересуват титли, властва този в който е меча и силата. Който победи КнН той ще властва, не смятам, че му трябват изгоднически бракове. Джон не иска власт и не еднократно го е показвал, виж Денерис е друга тема. Няма да е останало и много от хората, след като Другите са минали Вала. Без магия според мен няма да се оправят.  

Джон както не иска власт, съвсем успешно стана лорд-командир, а после и крал на Севера.
Ама не, хич не иска власт - набутаха му я в ръцете.. Щом два пъти са успели да му "набутат" властта в ръцете, ще успеят и трети път ако се налага. Laughing

Изгодни бракове си трябват, ако искат да се обединят кралствата. Може и да не е нужно самият крал/кралица да го правят, но приближените до тях задължително. Това е доказано във времето, не съм го измислила аз.

# 554
Стига го сватосвахте Джон, той си е на Игрид завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт