GoT 30 - Winter has come

• 56 929
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Oтказала се е от съюзниците си? Не я намирам за инстерична и преди правеше грешки Денерис, после ги оправяше, защото слушаше само себе си. Да слуша Тирион не е добра идея, но Вие и него защитавате. Никой не  е твърдял, че Дани е военна машина, безгрешна и тн. Защо на нея и се броят грешките, а на другата напредъка след много грешки. Дани има в пъти по-лош старт от Санса и е надградила сама много.

# 586
В 7 сезон показаха Санса като разумна,търпелива и предвидлива.Всеки съвет,който даде на Джон, си тежеше на мястото и се подразбра,че той я е слушал какво му говори.Както и тя се е вслушвала в неговите думи.Освен това сцената,в която става ясно,че Санса се тревожи за запасите от храна,никак не е случайна.Показаха,че Санса я е грижа за нейните хора - за северняците.Властта не е самоцел,а отговорност - възпитанието на Нед Старк.
Денерис обаче беше много непостоянна и направо шизофренична.Дано да е само слаб сценарий.Изпари се интуицията й.Тирион водеше кампанията й,все едно тя не е кралицата.Когато се стигна до провал,стана пък много импулсивна.Още не проумявам защо не разпратиха писма до лордовете.Или поне да беше споменато.
Слаб сценарий ли е или искаха да покажат прекалена самонадеяност?Денерис имаше пълното морално право да нападне Кралски чертог,където Яра и Змиите са пленнички.Ако не го направи,за да не убива невинни,можеше поне на преговорите в Драконовата яма да постави въроса за тях.Излиза,че се е отказала от тях.Никой не би имал доверие на такъв монарх.Теон отиде при нея за помощ и не получи нищо.
В края на 7 сезон Денерис е губеща.Загуби съюзниците си,загуби дракон,даде време на Церсей да се окопити (явно неЕгон в книгите го пришиват към Церсей) и се обвърза с кауза,водена най - вече от романтични чувства.И ако теорията за undercover lover Jon се окаже истина,тежко й.

Чак всеки съвет - едва ли. Санса искаше да не пращат никога при Дани. Наясно е, Дани има дракони и е основен кандидат за победител, освен това победителят между нея и Церсей ще по-силен, а Церсей не ги обича и те имаха шанс да потърсят съюзник тъй като имат общ враг с Дани. Наясно е че Тирион е приятелски настроен. Нясно е, че на Севера му трябав съюзник срещу ДРугите. и не искаше Джон да отиде., дори оспорваше решенията му пред васалите.
Аделинда, аз никога не съм възприемам Санса  от военна гледна точка. Ясно е че жените в средновековието не са обучавани да бъдат стратези. Дори мъже като Джон Сняг и Едмур Тъли често правят глупости в Битка.  малко са калените стратези като Тивин, Рууз Болтън, Станис,  Рандил Тарли, Черната Риба.
Но Санса направи много грешки която всяка дъщеря на велик лорд/крал /  би трябвало да може да избегне

# 587
Oтказала се е от съюзниците си? Не я намирам за инстерична и преди правеше грешки Денерис, после ги оправяше, защото слушаше само себе си. Да слуша Тирион не е добра идея, но Вие и него защитавате. Никой не  е твърдял, че Дани е военна машина, безгрешна и т.н. Защо на нея и се броят грешките, а на другата напредъка след много грешки. Дани има в пъти по-лош старт от Санса и е надградила сама много.
Денерис  беше истерична още преди да се запознае с Тирион. Тирион направи и грешки, но не можем да го обявим че е глупак, просто няма голям боен опит, а се изправи срещу Джайм които е един от добрите пълководеци. ДРуг е въпроса че Церсей в сериал я направиха егати шефката. Завръщането на ЖБ на нейна страна бе всичко друго но не й логично. В книгите те се обвързаха освен със Станис и със СНяг.
Денерис, освен това не разполага с по-добро - тя има Варис, които има шпиони и убийци и Тирион който е командвал две сражения - едното от авангарда на Тивин срещу ЕДмур  Тъли(това май не го дадоха), който не е никакъв пълководец и второ - в защита на Черна вода, където не се справяше зле, но  Станис все пак ги подпука и ако не бе дошъл Тивин щеше да спечели.
На Тирион просто му липсва мисленето в голям мащаб - да пожертва една битка, за да спечели войната. Той е добър командир, но слаб пълководец.

.Интернета е ужасяващо бавен, имам чувството че всички са се накачулили. Като напиша нещо след десет секунди ми идват буквите. Спирам, не издържам.

# 588
Санса официално не е ли жена на Тирион ? Ще си царува в скалата на Кастърли и ще си свирка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 589
Сега си помислих нещо което може да се брои към сладко горчивия край- Джон въобще да не разбере коя е майка му и да го убият...е това за мен ще е голямо разочарование и ще ми горчи

# 590
Какво значи " истерична" ? Единствено само себе си като слуша печели Дани. Преди грешеше като слушаше други, сега като слуша Тирион. Ако не си вярваше, нямаше да има неопетнените. Ако не си вярваше, нямаше да има дракони. Българина е с робско мислене и жените като цяло така ни възпитават, да те бият да мълчиш, да те тормозят да мълчиш и подмолни тихомълком в страданието си да си постигаме своето. Колко гордо една глезанка на Нед, носи страданието?. Но в това е роболепие. Аз точно на "истерии", като на Денерис симпатизирам в пъти в повече. Е Дани преди е имала същото роболепие с брат си, скъсала е вътрешните си окови. Санса върви наобратно.

# 591
Джони,какви много грешки е направила Санса - 11 годишно дете,гледано в саксия.В сериала са завишили годините,но постъпките са същите.

adelinda,харесва ли ти отношението на Денерис към хората,които й дадоха кораби,продоволствия и военна подкрепа,но към момента гният в черните килии на Кралски чертог?
Помогни ми да разбера следните думи,че ми е трудно:"Не съм тук,за да убивам.Прегънете коляно или умрете."

# 592
  • Варна
Помогни ми да разбера следните думи,че ми е трудно:"Не съм тук,за да убивам.Прегънете коляно или умрете."

Не й е цел да ги унищожи, но трябва да признаят кой е господаря.
Тук я подкрепям. Ще убие два-три лорда, останалите ще се поклонят. Така се случват нещата.

Да ги чака и да ги моли за подкрепа не е опция.

# 593
  • Варна
Сега си помислих нещо което може да се брои към сладко горчивия край- Джон въобще да не разбере коя е майка му и да го убият...е това за мен ще е голямо разочарование и ще ми горчи

Според мен да разбере коя е майка му, няма да промени много нещата. Шокът ще е , когато/ако разбере кой е баща му. Wink

# 594
Джони,какви много грешки е направила Санса - 11 годишно дете,гледано в саксия.В сериала са завишили годините,но постъпките са същите.

adelinda,харесва ли ти отношението на Денерис към хората,които й дадоха кораби,продоволствия и военна подкрепа,но към момента гният в черните килии на Кралски чертог?
Аря е по-малка от Санса, също онова момиче от севера, която подкрепи Джон и Санса, докато Рамзи беше още жив и тя е малка. Непоростими грешки направи Санса, от които много хора загинаха, дори баща и. Денерис да не е по-голяма?

Относно цитата. Дошла е с дотраки и дракони, може да ги убие и това е ясно. Или ще и се подчинят или ще умрат. Церсей на нейно място щеше ли да пита, си отговори. Не и трябват врагове на Денерис, ако не и се подчинят умират. Кое пък аз не разбирам не ти е ясно.
Трето, за ситуацията с Церсей те толкова я въртят на пръста си според теб, че могат да преговарят за още ли? Жените от Дорн са трупове. Бабата на Марджъри също. А битката с драконите в чии земи беше? Война е. Корабите изгоряха, хора умряха. Значи Денерис не само е длъжна да се се бие и да печели, че и няма право на загуби? А Санса е просто дете? Другите не са ли?
Няма за кой да се застъпи Дани, всички са трупове. Единствено Аша, там Теон си пое неговия дълг.
Денерис има дотраки и дракони, много удобен съюзник. Никой не неше с Денерис като беше никоя. Лично не знам на някой да е длъжна. А ако слушаше Тирион, нямаше и Джон да спаси.

# 595
Джон, в последния сезон Санса беше права за всичко, не виждам грешки.

Благодарение на грешките на Денерис и Джон, сега white walkers имат леден дракон, а стена няма.

# 596

Не й е цел да ги унищожи, но трябва да признаят кой е господаря.
Тук я подкрепям. Ще убие два-три лорда, останалите ще се поклонят. Така се случват нещата.

Да ги чака и да ги моли за подкрепа не е опция.

Тогава да не се го играе по-различна от Церсей,Тивин и т.н.

# 597
  • Варна

Да, това е странно.. "I'll break the wheel..." Thinking
Пак допускам, че може да е творческа шизофрения на Ди Д. В книгите Дани няма подобни амбиции.

Благодарение на грешките на Денерис и Джон, сега white walkers имат леден дракон, а стена няма.
Най-вече благодарение на съвета на Тирион да направят тази идиотска експедиция зад Вала за да доказват на Церсей. Rolling Eyes

# 598

Да, това е странно.. "I'll break the wheel..." Thinking
Пак допускам, че може да е творческа шизофрения на Ди Д. В книгите Дани няма подобни амбиции.

Най-вече благодарение на съвета на Тирион да направят тази идиотска експедиция зад Вала за да доказват на Церсей. Rolling Eyes

Тирион ги набута да се доказват на Церсей, и накрая и спираше Денерис да ги спасява и всички щяха да са мъртви. На Церсей нищо не доказаха, а имаше таен разговор той със сестра си, който остана тайна. Само Джайм тръгна с тях, можеше и с по-малко жертви да придърпа брат си към тях, поне не си струваха.

За по горните спойлери:

Скрит текст:
Церсей не е самоубийца, нещо е намислила.

# 599

Не помня в детайли, но Джон не я следваше. Точно противоречеше на съветите и. Една идея малко по-разумна и самовлюбена е Санса. И той не греши, когато слуша само себе си. Вземат трудни решения с Денерис, против нормите, но само така печелят. Стана ми гадно когато предаде диваците и Умря Игрид, но сега нямаше да е това което е, ако не го беше направил.

Общи условия

Активация на акаунт