Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Кога излизат резултатите?
13-15 юни

# 631
  • София
Последните 2 години излязоха по-рано - на 8 юни.

# 632
и моят е доволен от себе си, пък дето вика elan, то ще се чуе Laughing важното е, че мина и това препятствие по пътя към завършването, облекчение си е Simple Smile

# 633
  • София
Дъщеря ми и тя излезнала отдавна - каза " писах размисли за живота с цитати от Косачи"  Laughing. Добре, че е грамотна и пише без правописни грешки - това й носело още 10т

# 634
  • София
А моята била сънувала, че се пада Ботев😊

# 635
Лично на мен Елин Пелин ми се струва някак прекалено смилаем и по-елементарен. Все пак са зрелостници, а не 7-ми клас.

Смилаем, несмилаем, си  е в задължителната програма за изучаване в училище и следователно в програмата за ДЗИ. Направо трябва да са доволни от 41 въпрос тая година. А що се отнася до резултатите,  те от години  са сходни. Като цяло отличните оценки са много малък процент.

Тук не съм съгласна Simple Smile Отличните оценки са малко? Напротив, скалата е толкова щадяща, че с лекота се изкарва висока оценка.
За дълбока провинция може, но за София не съм съгласна.

# 636
На нас от училището ни казаха, че от 10 до 15 дни след матурата ще бъдат качени резултатите. Ние очакваме до 10 юни вече да са ясни матурите и да си взимаме дипломите, че ще трябва до 30,юни да подаваме документи.
Късмет на всички деца. Моят юнак е умерено доволен от темата, пък да видим......

# 637
  • София
Аз малко по инерция го казах това с високите оценки, наистина не знам как вървят последните години. Просто ми се стори легитимно обяснение за лесната тема Simple Smile

Моят син го е ударила лека екзистенциална криза - фармация или аналитична химия. Той реално си тръгна с намерение за химия, аз му предложих да обмисли фармацията заради реализацията след това. Едно, че не можем да се разберем СУ или МУ е по-доброто място (тоест имаме различни мнения), второ дето сега започна да разсъждава на глас и за специалността. Айде да минават вече всички изпити, класирания и да взимаме решение, че на лудост вече ме избива от чакането и неяснотата.

# 638
  • Шумен
Да, като процент от всички резултати, отличните оценки   са малко. И какво значи" дълбока провинция" и София?! И в дълбоката провинция, и в София си има грамотни и знаещи и обратното. И неграмотните са в пъти повече. И в София. И не от вчера.  Обаче всяка година има  изненадани,  въпреки щадящата скала.На кандидатстудентски изпит по БЕЛ е същата история.

# 639
  • Пловдив
и аз съм тук.
Моето изобщо не се вълнува от днешната матура - каза ще имам над 5, колко над зависи от съчинението. Писал там, но той е много далеч от литературата.
Втората матура е треска, страх ни е да не се заблее и да допусне някаква глупава грешка.

Балът ни е на 24, уж сме готови. Само ми остана табелки с имената на гостите да сложа по масите. На 25 заминава за Турция - пуснах му роуминг да може да звъни спокойно и аз да го търся.

Бърди, ако има избор - фармация бих предпочела в МУ. Там имат големи традиции.
Катедрата в СУ е много читава, лично впечатление. Но докато стигне до нея - нямам идея как ще са останалите дисциплини. Все пак си остава вариант, ако в МУ нещо се обърка.

# 640
Да, като процент от всички резултати, отличните оценки   са малко. И какво значи" дълбока провинция" и София?! И в дълбоката провинция, и в София си има грамотни и знаещи и обратното. И неграмотните са в пъти повече. И в София. И не от вчера.  Обаче всяка година има  изненадани,  въпреки щадящата скала.На кандидатстудентски изпит по БЕЛ е същата история.

В дълбоката провинция не говорят български, затова и резултатите там са ниски.
Кандидат-студентският изпит по БЕЛ изобщо не е съизмерим с матура като трудност (особено в СУ където ако не си писал по есето, автоматично пишат двойка).

# 641
  • София
Мерси, Сиси, аз също за МУ му говоря, все ще я пребори последната биология. Каква ви е втората матура?

# 642
  • Пловдив
Мерси, Сиси, аз също за МУ му говоря, все ще я пребори последната биология. Каква ви е втората матура?

математика е втората матура
Оказа се, че не му трябва, а ако направи грешка ще му смъкне балът. Сега съжаляваме, че не посочи английски език примерно. Но каквото такова.
Да се бори детето, за да влезе. От него зависи.

# 643
  • Шумен
Да, като процент от всички резултати, отличните оценки   са малко. И какво значи" дълбока провинция" и София?! И в дълбоката провинция, и в София си има грамотни и знаещи и обратното. И неграмотните са в пъти повече. И в София. И не от вчера.  Обаче всяка година има  изненадани,  въпреки щадящата скала.На кандидатстудентски изпит по БЕЛ е същата история.

В дълбоката провинция не говорят български, затова и резултатите там са ниски.
Кандидат-студентският изпит по БЕЛ изобщо не е съизмерим с матура като трудност (особено в СУ където ако не си писал по есето, автоматично пишат двойка).

Нещо не четеш - говоря за процент отлични оценки от всички явили се на ДЗИ - БЕЛ от всички училища в България. И приключвам вечния спор София vs провинция, който сам по себе си е смешен като знаем какво представлява образованието в България в последните 20 години - и средно , и висше. Че има изключения, като някои средни училища и някои специалности във висши училища, има, но не говорим за тях.

Ето как са изглеждали нещата миналата година, но същото беше и предходните:

https://www.zamatura.eu/matura/zrelostnicite-po-visoki-rezultati-maturi-208/

А най-трагичното от всичко бяха масовите по-високи резултати на ДЗИ по английски, отколкото по БЕЛ. Последното казва достатъчно за грамотността  по български език на зрелостниците.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 15:49 от elhitza

# 644
  • София
Ще се справи, Ицака, той е боец Simple Smile Ще стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт