Закупуване на жилище

• 77 835
  • 699
  •   1
Отговори
# 90
Ти кога гледа ПУП-а на района и разбра, че улиците ще ги правят скоро?  Joy
Ами кОпувай, не се чуди, там на поляната има цели сгради с продадени едва по няколко апартамента, (да не пускам линкове, да не ме обвинят в реклама) всички други чакат такива, като тебе Grinning
Ще имат улици, за децата или внуците ти, евентуално. Във Витоша Вец Симеоново е пълно с изоставени сгради, на ентусиасти, купували на сляпо.
Тези в Малинова долина отзад аха да ги узаконят, и така от 1996 г.
После що се надувал балона и се строяло на поразия.....

# 91
Точно над НСА има вече започната нова улица, по която карах вчера. Също има план да се свърже Георги Русев в Малинова със улицата покрай кауфланда.

# 92
Утре ще пишем предварителен договор за малкия апартамент, който продавам и след като дам част от парите на майка ми от които има нужда, вече имам 23к евро начален капитал Simple Smile

Днес гледах едно интересно жилище. Намира се зад хотел Вега, струва ми се на пешеходно разстояние от метрото. Двустаен апартамент, но много голям - застроена площ 75квадрата. Живяно е в него, продава се без мебелите и има нужда от малко ремонт - да се махнат едни тапети, вътрешните врати са за смяна и т.н. Също обаче проблема е че е достатъчно голям за да стане на тристаен, но някак си разпределението не го позволява. Има коридор квадратен и то не малък, мокро помещение и две големи стаи продълговати една до друга. По-голямата е предвидена за хол с бокс но се чудя дали не може да се раздели на две спални, едната от която да стане преходна от новия хол. Също така проблема е, че комина за аспиратора е в по-голямата стая, която мисля дали няма да стане на две спални.

Според вас колко ще струва относително да се вдигне една стена и да се избие врата?

Цената на жилището е 78к евро. Да кажем, че се навият да го смъкнат на 75... Блока обаче ми се струва доста добре строен, масивен и изглежда много добре отвсякъде. Само терасата е правена малко странно, пода е една идея на по-високо ниво от този в стаите...

Харесва ми много местоположението, райнона на блока, около самия блок има магазини и много други неща, обаче разпределението е малко кофти и не знам колко е поправимо. Банята е супер и е голяма само една душ кабина й липсва...

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 23:55 от Анонимен

# 93
Избиването на стени и изграждането на нови е лесно, предполагам не много скъпо, по-сложното е дали конструкцията на сградата го позволява, откъде трябва да минават тръби, да се кърти пода и т.н. Но предполагам, че няма нужда да се занимаваш отсега с това, май не ти е толкова наложително. Ще имаш време да го проучиш и измислиш. За терасата това е често срещано, и аз не знам защо го правят, може би заради изолациите на долния етаж/пода на терасата. Изолирай около вратата, за да не подлива вътре, като вали.

# 94
Мда и честно казано бая го мислих, обаче не мога да го измисля как да станат две спални без едната да остане без никакви прозорци. Проблема е че стаите са по дължина, а жилището има излаз към светлина само от едната страна.

# 95
Мда и честно казано бая го мислих, обаче не мога да го измисля как да станат две спални без едната да остане без никакви прозорци. Проблема е че стаите са по дължина, а жилището има излаз към светлина само от едната страна.

Дай картинка, иначе не можем да дадем съвет. Но мога да ти кажа от личен опит, че най-доброто преустройство се получава, когато поживееш няколко години в апартамента и чак тогава проектираш. Съвсем различно е от да почнеш преустройство без да си живял там. Даже професионалисти може да не се справят с дизайна така, че на теб да ти е удобно. А ти имаш време.

Хубавото на тухлените сгради по принцип е, че като махнем земетръсните шайби нямат носещи стени и почти сигурно няма проблем да прекроиш вътрешното пространство. Бутане на стени и избиване на врати е лесно и бързо, не много скъпо.

# 96
Ето направо обявата:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14984856132453 … k=32zmyt&f1=1

Картинката не е много точно. Както се вижда от снимките, спалнята и хола са много по-издължени. Освен това има едно мокро помещение, което е много безмислено. Коридора и банята са много големи пък.

Иска ми се да мога да си направя сметката предварително колко ще стъпи всичко. Работата е, че така и така трябва да се направи малко ремонт и да се купят мебели и ми се струва това трябва да стане след преустройството.

Другия момент е че в жилището в момента живее четиричленно семейство с пораснали деца. Според мен са мислили всякакви вариант за преустройство и ако е можело е щяло да го направят.

# 97

Този ли е: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14984856132453 … k=32znfl&f1=1

Ако е той, прозорците и на двете помещения са на късата стена и няма как да разделиш хола на две, като и двете части да имат прозорци. Дадената сехма не е точна, защото показва квадратни помещения, а те са правоъгълни с къса ос около 3,20 - 3,30 метра и дълга над 5 метра.

Пислаи сме едновременно Simple Smile Да, прав си, че това нещо може да стане с две спални само ако едната спалня е без директно осветление. И също си прав, че ако можеше нещо да стане, нямаше да го продават, а щяха да го направят.

От моя опит с новото, най-често двустайните са с правоъгълни стаи с прозорци на късата ос, което парив невъзможно преустройството им в дву-спален. Има и изключения, разбира се, но за тях обикновено е посочено още на етап обява, защото това е голям плюс и привлича купувачи.

# 98

Този ли е: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14984856132453 … k=32znfl&f1=1

Ако е той, прозорците и на двете помещения са на късата стена и няма как да разделиш хола на две, като и двете части да имат прозорци. Дадената сехма не е точна, защото показва квадратни помещения, а те са правоъгълни с къса ос около 3,20 - 3,30 метра и дълга над 5 метра.

Да и въобще не мога да го измисля как може да се прекрои. Единствено го виждам евентуално да се офорими хол, спалня и една кухня без прозорци. Кухнята от мокрото помещение и част от хола. Обаче стая без прозорци не ми допада.

А мястото и блока са ми наистина перфектни Sad

# 99
Според мене е малко и непрактично за преустройство. Този хол едва ли е повече от 25кв, че да станат 2 спални... айде няма нужда. Супер е, че има хубаво антре и мокро помещение, но на теб едва ли ти е практично. Не знам, аз не бих го взела.

# 100
Недей да пипаш мокрото и банята, нямаш представа какво удобство и благодат са (понеже си ергенче още). Квадратното антре е малко кофти, но пък можеш да си сложиш маса гардероби там и да си решиш проблемите със съхраняване на дрехи.

Не виждам от къде до къде са прозорците, но май не става за делене. Но пък в хола винаги може да се обособи спален кът и без разделяне - с падащо легло, с легло зад лек параван от секция или нещо декоративно... Но си прав, хубав двустаен е, не е много пригоден за преустройство в тристаен.

# 101
Мда за тристаен не мога да го измисля. А за двустаен ми идва скъп и безмислено голям. С обзавеждането ще кацне поне още 10 000лв и 3-4 за някой и друг ремонт. За ергенските ми нужди ме оправя и по-малко жилище. А този има площ да бъде с две спални, но май няма как да стане.

# 102

Да и въобще не мога да го измисля как може да се прекрои. Единствено го виждам евентуално да се офорими хол, спалня и една кухня без прозорци. Кухнята от мокрото помещение и част от хола. Обаче стая без прозорци не ми допада.

А мястото и блока са ми наистина перфектни Sad

Защото не може Simple Smile Нали разбираш, че не си само ти който търси на това място да купи на цената на двустаен и да го прекрои на тристаен. Ако това е възможно, ще е видяно още преди да бъде обявен и ще е калкулирано в цената му.

Това е един не особено хубав двустаен/едноспален, с тесни и дълги помещения, каквато е масовата практика при новото. Аз дори за едноспален не бих го взела.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 10:55 от Анонимен

# 103
..Не виждам от къде до къде са прозорците, но май не става за делене..  

На спалнята го има на  снимките - трикрилен е (тоест около  2,40 - едното крило е врата, а другите две са една цяла витрина,като размер отговаря на трикрилен), а за този на хола може да се ориентираш по входната му врата - тя е около 90 см с касата, наложи размера й на стената и ще видиш, че пак е малко над 3 метра.

От снимките силно се съмнявам това жилище да е 72 кв ЗП без общите части. Дори и с голям коридор и баня.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 10:57 от Анонимен

# 104
Сложи си още 10000 за самата сделка. Wink

Общи условия

Активация на акаунт