Закупуване на жилище

• 77 809
  • 699
  •   1
Отговори
# 105
И на мен не ми изглежда толкова просторно като за 70 кв....
Взимаш ролетката, отиваш на място и мериш всяко помещение едно по едно.
Единствено, ако позволява бокса да се прегради като миниатюрна спалня и да се оставят прозорци отгоре да има някаква светлина, но ми се вижда малък.
Другото, което съм виждал в панелна гарсионера, преграда на хола на две както е този, бокса си остава с хол , зад него зад стена с прозорец отгоре става преходна спалня, (както е сега, но с преграда), но не е много площта за такова преустройство.
Тристайни от друстайни стават само от старо строителство с отделна кухня, която се прави на спалня, а бокса се изнася в хола.
Това като го гледам е зад 37 блок, на ХТМУ и далеч не е на толкова пешеходно разстояние от метрото.....

# 106
Сложи си още 10000 за самата сделка. Wink

3% комисион за агенцията - 2300 евро
2,5% МДТ - 1950 евро
Нотариус около 1000 лв.
Там някъде отива... 9, 10 бона.

# 107
Да, зависи на колко изповяда, но там някъде. Ако има вписване на ипотека - 500лв, оценка от банката - 100 и нещо. Да, около 9 бона грубо.

# 108
  • Тра-ла-ла
Била съм точно около тези блокчета. Не са баш зад х-л Вега. Пълна лудница е движението и паркирането. На снимките е доста рехаво Whistling Обикновено е фул макс и едва става разминаване. Влизането и излизането от страна на Ст.град ще ти е малко приключение. До метрото по карта излиза 20 мини за 1.7км

# 109
И на мен не ми изглежда толкова просторно като за 70 кв....
Взимаш ролетката, отиваш на място и мериш всяко помещение едно по едно.

Това е задължително. Както е казал Ленин - доверяй, да проверяй Mr. Green Те може всякакви размери да си сложат на обявата, ама човек трябва и сам да провери. Ей на, явно тези широки квадратни стаи ги има само на чертежа, а иначе... Аз по чертежа казах, че е хубав двустаен, ама не било така Twisted Evil

# 110
Жилището е голямо и просторно. Голямата стая е достатъчно да стане на две. Няма да са големи, но ще са достатъчни. Въпроса е, че няма да има прозорци. Това с прозорците горе над стената не знам как ще сработи...

Най-адекватния вариант си мисля да избия стената на мокрото и да сложа друга стена. Това помещение ще стане трапезария с кухня. Зад него вътрешна преходна спалня и голямата спалня ще си остане като сега.

Може ли ориентировъчна цена да съборя една стена и да построя друга? Не знам дали трябва да е с гипсокартон или нещо по-шумоизолиращо.

# 111
Не се навивай, няма да стане добро преустройство. Много занимавка ще е, а това, което ще се получи накрая, няма да е удобно за семейство.

# 112
  • Тра-ла-ла
А тръгна от идеята да си купиш безпроблемен апартамент, в който да се събуеш и да влезеш....и стигна до махане на стена в мокро помещение и преграждане. Поне по снимки хич не виждам от къде ще заделиш за една нормална нова стая, а не просто кьоше, в което да сложиш една спалня.

# 113
Оставете го човека да си прави, каквото си е наумил, и да си носи последиците. Дадохме си мнението, посочихме си аргументите, няма какво повече да го убеждаваме.  Както се казва "каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи" Simple Smile

Иван Михов - да ти обърна внимание върху мокрото - загледай се в снимката на вратата на хола - да виждаш някъде разстояние до засечката на бокса? А на скицата точно там е мокрото, от вратата на хола до засечката на бокса има разстояние, което е стената на мокрото, и ти разчиташ да го съединиш с бокса. На снимката такова разстояние няма, от касата на холната врата до засечката за бокса са 30-ина сантиметра макс. Къде е всъщност това мокро?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 15:41 от Анонимен

# 114
Poppea, то хубаво да го оставят, но се вижда, че човекът не е глупав, опитва се да погледне на покупката от всякакви ъгли, обаче освен всичко това е и малко твърдоглав. Тука му бяха дадени добри съвети, а той си знае неговата. Та, човек го хваща яд... За секунда даже не се опита да разбере съветите и другите гледни точки, което е тъжно. Тъжно, че вместо да спре за момент и да се замисли, той си държи на неговата. Даже с това жилище също се инати. Харесало му е като локация и сам се опитва да се навие да го вземе, при все, че разпределението не е това, което търси. Готов е да мести стени, а уж не искаше с обичайните неща като ремонт на баня и поставяне на ламинат да се занимава. Та, да, жалко, че е толкова твърдоглав, защото има потенциал да осъществи една добра сделка, която ще си остане добра дори и след време.

Иначе гледам, доста деен и активен, ходи сериозно по огледи.

# 115
Мишелин, разбирам, но не ми изглежда от типа човек, който се вслушва в другите, което значи, че да го убеждаваме нещо е загуба на време. А и щом си го харесва, да си го вземе и да си отделя стаи, мен и теб какво ни бърка това?! Каквото си отдели,  в такова ще живее.

# 116
Права си, не е от хората, които биха се вслушали. Просто ме е яд, че ще купи нещо, за което може да съжалява след някоя и друга година Grinning

# 117
Опитваме се да сме полезни просто. Хем да вземе най-доброто за момента, хем и да е на сметка, ако се наложи да го смени.

# 118
Чакайте сега, не съм тръгнал нищо да купувам. Няма да купя нищо докато нямам ясна визия и цена колко ще ми струва да го превърна в това, което ме устройва.

Иначе да по принцип си държа на мнението и визията за нещата, но бъдете сигурни, че чета всичко написано независимо дали се съгласявам. С някои от съветите ви съм съгласен, с други не съм. Факто е обаче, че не съм обзавеждал или прекроявал жилище. Не съм и живял само в жилище по-голямо от 60 квадрата и затова нямам ясна представа за нещата.

На този апартамент ми хареса локацията и блока много и до там. Затова реших да вложа време да помисля, дали може да излезе нещо от него и срещу каква сума. Наистина като влязох в жилището имаше много неща които ми харесаха, за разлика от повечето гледани досега. Най-малкото веднага се усеща, че няма да има проблем с топленето, въпреки че всичко е на ток. Изолацията изглеждаше много добра, биеше на топлина и въобще не се усещаше мирис на дори наченки на влага. А носа ми е много чувствителен към влагата.

Но в крайна сметка заради кофтито разпределение най-вероятно ще го задраскам. Дори и да мога да го прекроя май ще дойде прекалено скъпо и пак ще е компромис.

# 119
  • София
Според мене единственото възможно преустройство е кухнята да влезе в  мокрото и част от коридора.
А на мястото на сегашната кухня в нишата да се сложи спалня. Може да се прикрие със сгъваема врата или някакъв параван.
А другата стая да си остане детска.
Иначе мястото е хубаво, сравнително близко до метрото и до доста автобуси - 88, 94, 102, 413.

Общи условия

Активация на акаунт