Закупуване на жилище

• 77 828
  • 699
  •   1
Отговори
# 120
Ето едно, което лесно се преправя - бокса отива на терасата пред хола и кухнята става мини спалня: https://www.imot.bg/1b150538646922003 Друг е въпросът колко е удобно и дали има детски градини наблизо.

# 121
Мислех да го гледам и май ще го погледна. Проблема е, че е в Малинова Долина на улица Георги Русев, а там още няма топла връзка към студентски и метрото освен през задръстеното симеоновско.

# 122
  • София
А до хотел Вега не може ли кухнята също да отиде на терасата?
А в нишата за нея - спалня.
Цените са еднакви, но второто не ми харесва като местоположение и транспорт.

# 123
А до хотел Вега не може ли кухнята също да отиде на терасата?
А в нишата за нея - спалня.
Цените са еднакви, но второто не ми харесва като местоположение и транспорт.

Не може, защото кухня няма, има тъмен бокс. Проблемът на този до вега е че има само два прозореца, и то на късите стени на стаите. Другият има три помещения с три прозореца.  Иначе в бокса може да се сложи спалня (ако се добави нещо от коридора или мокрото), а той да отиде другаде, но тази спалня не може да се отдели със стена, защото няма естествено осветление.

Еми да, цените са еднакви, защото първото е по-лошо като разпределение и брой помещения, но е на по-хубаво място.

# 124
Вече сериозно се замислям да си взема жилище в строеж, тъй като си намерих човек, който ще ми съдейства от А до Я как да го завърша. Приятел ми е и на скоро си завърши негов апартамент, знае всичко от къде да се купи на оферта, майстори и т.н.

Сега ми хвана вниманието едно жилище в студ град на много добра цена - тристаен на 58 000 евро, макар и с малка площ(около 70 квадрата чиста). Спалните са непреходни. Ще ходя да го видя днес. Брокера е Континентал Пропъртийс, строителя няма да ми го кажат, докато не подпиша декларация, че няма да заобиколя брокера.

Това което ме притеснява е, че строителя искал 30 процента на предварителен договор, но можело да се договори до 20. И 60 процента при АКТ 14. Жилището вече има АКТ 14, разрешение за ползване се очаква лятото.

Виждате ли нещо нередно в тези условия?

# 125
Според мен в Студентски град няма качествени сгради от последните 2-3 години. Не че по-старите са страхотни, но нямаха особени проблеми. Да не се окаже, че евтиното ще ти излезе скъпо.

# 126
Вече сериозно се замислям да си взема жилище в строеж, тъй като си намерих човек, който ще ми съдейства от А до Я как да го завърша. Приятел ми е и на скоро си завърши негов апартамент, знае всичко от къде да се купи на оферта, майстори и т.н.

Сега ми хвана вниманието едно жилище в студ град на много добра цена - тристаен на 58 000 евро, макар и с малка площ(около 70 квадрата чиста). Спалните са непреходни. Ще ходя да го видя днес. Брокера е Континентал Пропъртийс, строителя няма да ми го кажат, докато не подпиша декларация, че няма да заобиколя брокера.

Това което ме притеснява е, че строителя искал 30 процента на предварителен договор, но можело да се договори до 20. И 60 процента при АКТ 14. Жилището вече има АКТ 14, разрешение за ползване се очаква лятото.

Ти не знаш кво искаш...
Схемата е набутваща и не гарантира завършване на сградата, трябва да броиш 90% от цената до акт 14, т.е веднага.
70 кв.  "триестаен" съм виждал в сграда на Мират в също "мегапрестижното" Горубленско дере, наречено за по-помпозно "Цариградски комплекс". Три кутийки еднакви по големина, спалничките що годе биват ( голямо легло, гардероб и дори пътечки по между им, но третата кухня с холна част е като стандартна кухня в панела.

След като ще го видиш днес, виж табелата кой е инвеститора и строителя, виж му бекграунда, финансовите отчети в търговския регистър, запори, дела и прочие.
Общо взето не съм чувал за сериозен стоител да строи в Студентски.

Бокал стоят две сгради, "Слънчогледи" в тази зона, "мегапрестижния"  баир зад х-л Вега , читава фирма са, верно сградите са сравнително големички, но схемата на плащане е добра (до 50% до замазка) , както и репутацията на фирмата.
Може да е останало нещо, отговорящо на изискванията ти...Grinning

# 127
Има добри строители, които строят в студентски. Аз лично съм виждал техни сгради.

Къде прочете да съм писал, че 90 процента се плащат на АКТ 14? Брокера ми каза, че 60 процента се броят сега, 30 или 20 от които на предварителен.

Предполагам, че за тази цена може би ще има нещо нередно или жилището ще има косури.

Но пък и цената е достатъчно добра, за да си струва да отделя 30-40 мин да го проверя.

Напълно ми е ясно, че за тези пари няма как да намеря голям тристаен и не очаквам.

# 128
2 добри строителя са с кооперации надНСА. Лошото там е, че няма асфалт, но може ида направят.

# 129
Жилището е някъде там. Знам, че не е Ню Билдинг(те май са кофти строител). Предполагам, че не е Феърплей, защото техните са 1000+ евро на квадрат. Та не знам кой друг остава там...

Надявам се днес да разбера, чакам обаждане от брокерчето.

# 130

Това което ме притеснява е, че строителя искал 30 процента на предварителен договор, но можело да се договори до 20. И 60 процента при АКТ 14. Жилището вече има АКТ 14,

Къде прочете да съм писал, че 90 процента се плащат на АКТ 14? Брокера ми каза, че 60 процента се броят сега, 30 или 20 от които на предварителен.

Така си го написал просто 30 И .....
Тази тема доскуча, типичен пример за лафа за свинята и кладенчовата вода.
Излизам от темата, успех в прецакването.

# 131
До сградата на феърплей има още един строител, агрос. И те стават

# 132
Аз не разбирам защо, като имаш сума Х, си ок да я дадеш за нещо кофти, вместо да огледаш варианти за нещо по-качествено?

# 133
Не съм ОК да я дам за нещо кофти, просто съм си определил бюджет, който не желая да надскачам. Не знам дали нещо е кофти, преди да съм го видял.

# 134
Бюджета ти е нереалистичен за качествен тристаен. Сериозно си помисли за двустаен. Има и редица други фактори, които правят купуването на тристаен сега неразумно.

Общи условия

Активация на акаунт