Закупуване на жилище

• 77 849
  • 699
  •   1
Отговори
# 420
Честито, хаирлия да е.

Tada

# 421
Сключих предварителния договор.

Ще го взема чак на АКТ 16, не можахме да се споразумеем със строителя да го взема на 14. Но мисля, че в предварителния договор сложихме необходимите клаузи за това.

Платих днес 14 000 евро. На акт 14 ще платя 12 200. На акт 16 ще платя 46 000 и нещо, като ще го прехвърлим тогава на данъчна оценка.

Крайната цена се оскъпи със 3900 евро заради ДДС-то, защото по принцип ги прехвърлят под данъчната оценка, обаче така не мога да взема кредит. Аз очаквах по-малко оскъпяване 2-3 хил евро, но и така е ОК.

Като цяло съм доволен. Сега ще търся най-добра оферта за кредит. Адвокатката до тук мисля свърши много добра работа и изпипахме нещата легално. Сложихме и краен срок за завършване на строежа лятото на 2019.

Като цяло съм доволен. Единствената грешка която направих е, че не се свързах с тази адвокатка по-рано. А без нея нямаше как да се оправя.

Съвет от мен - не си и помисляйте да си купувате имот без адвокат! И то не просто адвокат, а специалист в имотните дела и схеми.

Съвета за адвоката е добър но може да се мине и без него.

Ние купихме без адвокат - платихме 30% на предварителен договор (който ни предоставиха но го редактирахме - в него задължително се слага краен срок за завършване и неустойки) като сградата беше преди акт 14 и след това на акт 16 останалата сума с кредит. Издадоха ни фактури и за двете плащания на пълна стойност. Въобще нямаше коментари да се мине на данъчна оценка. При теб с тоя строител са много големи филми.

# 422
Хубаво е хвалиш адвокатката, ама кажи коя е, да се възползват и други хора от услугите ѝ Simple Smile

# 423
Така или иначе потребителка от форума ми я прати:

Диляна Иванова
Адрес: Кантора Борисова, гр. София, бул.Витоша 47. , ет. 1
Тел.: 0885283111, 0878870381

# 424
Иване, много се радвам за теб! Hug Първо, че не изгоря с едно капаро и второ, че се взе в ръце и послуша съветите на по опитните.  Peace
Че и без адвокат става,става, но ако си в небрано лозе, как да рискува човек, малко пари ли са + заем? Аз на третата си сделка, при актуван имот клекнах и платих на адвокат. Страх лозе пази. hahaha

# 425
Честито Simple Smile Цената изглежда добра за имота.

А само на мен ли този срок ми се струва доста дълъг, почти 2 години?  Или има обещания, че и по-скоро може да влезеш във владения/акт 16 да се случи?

# 426
 Строителя е уверен, че лятото ще го свърши(лятото на 2018). И наистина като гледам напредват яко. Досега Булстрой всичко са строяли бързо доколкото проучих. Двата големи блока в Дианабад са ги вдигнали за нула време. А те строят със собствени средства, нямат кредитни линии за строежа.

Обаче понеже в предложения от тях договор нямаше срок, решихме да вземем заложения срок на проекта(24 месеца) и да добавим още 6 за да се навият да подпишат.

# 427
То всъщност супер бързото строене не е на хубаво, защото остава влага.

# 428
Еми от тука вече това е божа работа за мен...

# 429
Така е. Написах го за да не се ядосваш, ако се забавят - може да е за добро.

# 430
  • София
Честито!
Само хубави неща да ти се случват занапред.

# 431
Така е. Написах го за да не се ядосваш, ако се забавят - може да е за добро.

Ще го имам предвид, че съм сигурност щях да кипна Grinning

# 432
Строителя е уверен, че лятото ще го свърши(лятото на 2018). И наистина като гледам напредват яко. Досега Булстрой всичко са строяли бързо доколкото проучих. Двата големи блока в Дианабад са ги вдигнали за нула време. А те строят със собствени средства, нямат кредитни линии за строежа.

Обаче понеже в предложения от тях договор нямаше срок, решихме да вземем заложения срок на проекта(24 месеца) и да добавим още 6 за да се навият да подпишат.

Малко е нереалистично, ако още няма Акт 14 след седем месеца да вземе Акт 16, (особенно за сдание с повече от един вход и над четири етажа) при все, че зимата се напредва по-бавно, но и бързата работа срам за майстора.
Важното е да я издадат качествено, да измажат стените, не да налепят гипскартон върху голите тухли, пък ако ще и до догодина по това време да я правят.

# 433
По принцип е така. Обаче тези строяли бързо чух от няколко места. А уж и качествено. Кое вярно и кое не времето ще покаже.

Между другото, мисля, че вече го няма този проблем с бързото строене защото се слагат специални добавки в бетона.

# 434
Ето тези са ги вдигнали много бързо, за живущите са доволни:

http://bulstroygroup.com/bg/products/3730/dva-broya-zhilischni-s … i-v-dianabad.html

Общи условия

Активация на акаунт