Лидл 107 - септемврийска (до 01.10.2017 г.)

• 127 808
  • 1 372
  •   1
Отговори
# 1 005
Моля, който си е купил от якетата при минали промоции да каже дали си отговарят на номерата, т.е. дали са умалени или уголемени. Интересуват ме детските до размер 116. Ще пращам майка ми и няма да мога да преценя на място кой размер да взема.

# 1 006
 ficho_linka, благодаря.
За якетата някой май спомена, че купува 1-2 номера по-големи newsm78
Купих спрей зехтина с провансалските билки- харесва ми, но вкусът на подправките наистина е доста силно изразен и на нелюбители на подправки сигурно няма да се хареса много. Представям си го много добре върху печени картофи Simple Smile И като добавка към манджи е ок.

# 1 007
Взех си намалено Аче- белина и обезмаслител 2 в 1- Някой може ли да каже какво мога да съсипя с нея, понеже съм много бърза в съсипването- сиреч за какво НЕ мога да я ползвам. И един друг тъп въпрос- как се търси в дадена тема нещо в новата версия, аджеба?

# 1 008
Взех си намалено Аче- белина и обезмаслител 2 в 1- Някой може ли да каже какво мога да съсипя с нея, понеже съм много бърза в съсипването- сиреч за какво НЕ мога да я ползвам.
Става дума за Аче-то което е спрей, нали? Доколкото си спомням, и двата варианта (розова и лилава опаковка с цветчета) са за бели повърхности и бели дрехи. С тях чистя всичко освен много деликатни повърхности/цветни дрехи- не слагам на мушами и цветни дрехи. За което не съм сигурна пробвам на някое скрито място. Почистват идеално мивки, плотове, плочки, печката, стъкло със засъхнали мазнини (фурната), много загорели тави, а и тоалетната почиствам с тях, вкл. капака от дуропласт . Simple Smile Изплаквам добре след употреба, особено тави, тигани и подобни. Peace За бяло пране напръсквам преди изпиране върху петната и после пера по обичайния начин или (ако искам просто да освежа и хигиенизирам допълнително прането) напръсквам направо върху дрехите в пералнята и тогава пера. Simple Smile
Чистила съм и стари кухненски шкафове и оцеляха Mr. Green , но шкафовете бяха за подмяна и за това рискувах.

# 1 009
Белина върху изкуствени влакна - пожълтяват. Naughty Евентуално само върху памучни бели, но аз лично върху дрехи белина не ползвам и не бих ползвала. Само за тоалетна я ползвам.

Скрит текст:
Всъщност т. нар. белина има доста недостатъци, които според мен, са по-съществени от предимствата и:

1. Както писахме, може да е опасна при смесване с други почистващи препарати.
2. Във високи концентрации разрушава памучни тъкани. Многократното третиране дори и в ниски концентрации води до загуба на здравина.
3. Предизвиква пожълтяване на повечето изкуствени влакна.
4. Корозивна е за някои части на машините и други изделия в дома.
5. Може да предизвика кожни изгаряния и увреждане на очите.
6. Вредна е за околната среда.
7. Има миризма, която повчето хора намират за неприятна.
8. При попадане върху оцветени тъкани ги уврежда необратимо и почти мигновенно.

Единственото и предимство е, че е силен дезинфектант и избелител с бързо действие, както и ниската и цена. В повечето случаи, за почистване на твърди повърхности и текстил, може да бъде заменена с по-безопасни продукти.

Детските якета са умалени според мен. Аз вземам номер-два нагоре и са му ок на моя малчуган...
Ако ще ходи баба да ги избира, бих й дала актуално яке - да мери по-него, или ще й пратя направо детето  hahaha

# 1 010
За Ачето-имам предвид- за баня, тоалетна, плочки в кухнята, плот.(няма да ползвам върху дрехи)...Всъщност стъклокерамичен плот и инокс могат ли да се чистят? И какво друго освен дрехи мога да съсипя. Тете, може да има недостатъци, но не почистя ли с Доместос или друго подобно- все едно не съм...просто съм свикнала

Имам и друг въпрос: Ако някой хипотетично е изхвърлил хляб забравен във фурната за хляб, хипотетично мухлясъл, хипотетитично с все перки(защото хипотетично е изперкъл), как хипотетично, да се сдобие с други перки?

Последна редакция: сб, 23 сеп 2017, 17:09 от Nil desperandum!

# 1 011
ficho_linka, къде ще е ТХ Фамилия за 6,99лв и за колко бройки е това? Последно бях купила от Кауфланд- 32бр. за 9,99лв.

24 броя за 6,99 в неделя в Кауфланд. В приложението го видях.
тази ТХ на Фамилия, която ще е в неделя в К на 6,99...чудя се, защо я няма в брошура? Сега се запитах, колко такива "промоции" са отбелязани в приложението, но не и в брошурата.
Преди време бях питала за рол-он Cien и се заканих да ги пробвам, пробвах този със зелената и със синята капачка. Вършат си работата и двата, но този със зелената оставя яко бяло по дрехите. Този със синята го пробвах днес, бях с черна блуза, нямаше следа по нея.
Благодаря, че сподели! Май ще си купя и аз да пробвам този със синята капачка.
Нищо не си харесах аз от новата брошура Sad

# 1 012
Ами за мен си вършат работата, вече зависи кой какво очаква. Не очаквай напълно сухи подмишници, но миризма няма при мен. Цената изобщо не е за коментар, нямаха 2 лева, а не виждам да са по-лоши от масовите, които струват по три-четири пъти повече. Сигурно и аз ще повторя покупката, като свърша този. Не видях дали имат и други видове да пробвам и тях, имаше само със зелена и синя капачка, когато ги купих.

# 1 013
Нил,
Имам и друг въпрос: Ако някой хипотетично е изхвърлил хляб забравен във фурната за хляб, хипотетично мухлясъл, хипотетитично с все перки(защото хипотетично е изперкъл), как хипотетично, да се сдобие с други перки?
[/quote]
Отиваш или звъниш на Бушона(на ул.Искър,София,до СМГ) не помня дали можеше да си купиш само перки-бъркалки или вървяха само с казанчето...и аз съм "перка" около 20-25лв.беше казана,а бъркалките май 10, но не съм на 100%сигурна.

# 1 014
  • София
Този винтоверт - тази година пускали ли са го?

Скрит текст:

# 1 015
Ами за мен си вършат работата, вече зависи кой какво очаква. Не очаквай напълно сухи подмишници, но миризма няма при мен. Цената изобщо не е за коментар, нямаха 2 лева, а не виждам да са по-лоши от масовите, които струват по три-четири пъти повече. Сигурно и аз ще повторя покупката, като свърша този. Не видях дали имат и други видове да пробвам и тях, имаше само със зелена и синя капачка, когато ги купих.
Днес видях и някакъв нов за мен ролон - черно - бял, против петна и следи по дрехите. Някой ползвал ли го е?

# 1 016
Nil desperandum!, стъклокерамичен котлон не съм чистила с Аче (но пък си има препарати специално за това). За инокс става, но зависи какво се има предвид под "инокс"- на хладилник инокс не бих ползвала, защото само цветът в повечето случаи се води така, не материалът.... Laughing За мивки, тави, тенджери инокс е ок. За по-деликатните повърхности използвам антибактериални препарати които не са белина- Медикс Рейзър, Чисто, Лизоформ и т.н. За деликатните (или цветни) дрехи слагам от Ачето за цветни/деликатни тъкани- никога не съм имала проблеми.
Вече 2-3 пъти минавам през Лидъл- оглеждам се за тези сгъваемите подноси за легло от бамбук, но изобщо не видях дори и цена. Веднага ли са се разграбили??? newsm78
Иначе се сдобих с поредната силиконова формичка за кексчета Mr. Green - имам същата и да са ми комплект hahaha , салфетки/подложки за кекс, намалено чадърче за детето..... Laughing
Специално погледнах за кухненските "роботи"- разпечатаните кутии които са при нас отскоро на цена 200 или 220 лева са 1300 вата, а имат и кана (блендер). Освен това кутиите им са доста по-големи...Предполагам, тях пускат и около Нова Година..? newsm78

Последна редакция: сб, 23 сеп 2017, 21:31 от dolce miele

# 1 017
  • на Мелмак
И аз взех терлички 😀
Да не остана по-назад.
Взех един препарат за стъклокерамичен плот, но не съм доволна. Хем моите са индукция, няма загоряло, само пръски от мазнина от пържене.
Обезмаслителя си е перфектен.
Не намерих препарат за перални.
Хладилника ми е пълен с мезелъци, за ядене -йок 😎.

# 1 018
  • shumen
Аз другата седмица не си харесах кои знае какво.

# 1 019
  • София
Моля припомнете ми кой беше корнфлейкса, който ставаше за пилешки хапки.
Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт