Парфюмни размисли и страсти - 212

• 108 263
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета!  Моля за вашата помощ,  тъй като съм в дилема. Колебая се между два парфюма - Диор Адикт и Мис Диор. Дайте малко мнения за тях, като трайност,  шлейф и изобщо кой е по-добър от двата. Благодаря Ви.

# 316

X-RayLily, проблемът е , че мострите налични в магазина са в ужасно състояние и нищо не се различава ... и количеството на парфюма е малко за да се види цвят , и някои от капачките са изтъркани и изглеждат еднакво, някои даже капачки нямат, да не говорим, че някои са мега омазани,мръсни . А днес ме убеждаваха че е точно обратното double dare -  е розов вътре, нищо че кутията му е златна , до този извод стигнаха след консултация с дистрибутора им .  И аз бях ги видяла в интернет преди да ви питам и тук , и аз следвах тази логика , но уви в магазина ми казват друго . Тъпото е , че ги няма в по-големите парфюмерийни магазини , където очаквам по-добро обслужване или най - малкото - по-компетентен персонал . Защото тестерът може да се сравни по номера си и да се разбере на кой парфюм е , но явно в тези магазини не пазят кутии - Лили и ДМ - само там го намирам пф

# 317
  • Бургас
И двата са трайни,като Диор Адикт е по-траен върху мен и има уникален шлейф.Жалко,че не го харесвам,аз съм за Мис Диор категорично.

# 318
И двата са трайни,като Диор Адикт е по-траен върху мен и има уникален шлейф.Жалко,че не го харесвам,аз съм за Мис Диор категорично.
Днес сложих Адикт отново за проба и май и аз клоня към Мис Диор,той е и по-траен върху мен, но и Адикт много ми харесва Simple Smile оффф сложна работа

# 319
  • СОФИЯ
Намерих време за любимата тема Stuck Out Tongue

От юни чак до преди няколко дни изкарах с Neroli Portpfino и Dolce Amalfi. Сега и двете ми 100ци са наполовина и ги прибрах, а извадих

Van Cleev Orchidee Vanilee, обаче пчелите яко налитат на него Rolling Eyes
Journey Amouage Cupid
Penhaligon s Vaara Sparkling Heart Sparkling Heart и
Romantina Juliette has a gun.
Пробвах и новият на Бранда Sunny Side Up и защо ли ми трябаше......Rolling Eyes Ще се купува, но вече си бях взела така коментираният Туили. Страхотен ми е на това време, издръжлив около 6-7 часа, а бутилката е просто страхотна, направо бонбон
Габриел ми хареса, също и Скандал, но може би по-нататък

Може ли няколко думи за него.

# 320
  • София
X-RayLily, oпитах се да помогна на еlle.n просто  Peace - написала съм, че стигам до обратния извод на този, който са ѝ казали в магазина.  Laughing И аз се водя по снимки и Фрагрантика.

Еlle.n - разбирам, че и капачките са изтъркани, обаче цветът на стъклото на самата бутилка също би трябвало да е различен, поне като гледам снимките - не е ли така и наживо?  Peace

# 321
  • The Evergreen State

Мерси Денси, възможно е да прилича но не го познавам него. Нещо много старо и добре забравено от мен ще да е но вероятно няма и да се сетя.

# 322

Еlle.n - разбирам, че и капачките са изтъркани, обаче цветът на стъклото на самата бутилка също би трябвало да е различен, поне като гледам снимките - не е ли така и наживо?  Peace
Не е Grinning не знам от къде са ги извадили тези тестери ... и са все по 100 мл , а продават само малки ... До сега не съм купувала парфюм от тези магазини и явно няма и да купя

# 323

Мерси Денси, възможно е да прилича но не го познавам него. Нещо много старо и добре забравено от мен ще да е но вероятно няма и да се сетя.

И на мен ми напомня някой друг парфюм, но не се сещам кой.

# 324
  • при морето
Не помня да е бил обсъждан тук ,но откакто Карен ми го препоръча и видях пирамидата не ми излиза от ума просто.Та...кажете,моля,две думи за Него-Guerlain Black Perfecto by La Petit Robe Noir
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Black-Perfecto-by-L … -Noire-45017.html

# 325
  • Viena
Аз го пробва,но на мен ми де видя супер нетраен.

# 326
Не помня да е бил обсъждан тук ,но откакто Карен ми го препоръча и видях пирамидата не ми излиза от ума просто.Та...кажете,моля,две думи за Него-Guerlain Black Perfecto by La Petit Robe Noir
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Black-Perfecto-by-L … -Noire-45017.html
Използвай търсачката, обсъждане е и то скоро. Peace

# 327
  • До сърцето...
...кажете,моля,две думи за Него-Guerlain Black Perfecto by La Petit Robe Noir

Пробвах го в магазина, два пъти по различно време (лятото и сега наскоро), хареса ми, бих си го купила Hands Plus1

От всички рокли тази най ми допада, трайността е средна на кожата ми, не е типично сладък, кожата го облагородява, въобще хубав и интересен аромат на Тиери Васер. В базата ми е малко мъжки, но на мен и това ми харесва.

# 328
  • при морето
Радика,благодаря много!
Относно търсачката-не се срамувам да призная,че не съм много наясно с нея,но пък има и добри хора,като Радика...

# 329
Ако водата мирише, то тя мирише така. Така усещам и Hiris Hermes.

Hiris...и аз не го познавам та не мога да кажа на какво прилича. Crazy

Последно?  newsm78 Мокра и потна кожа не е едно и също,но явно наистина не се разбираме.

Иначе страхотно се радвам в момента на Baccarat Rouge 540 MFK и утре чакам да получа Лирааааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Пробвай Extrait de Parfum версията като можеш.Lira ми е доста любим,но никога не ми платил ритейл цена.До към края на миналата година можеше да се намери доста по-евтино.Имаше тестери дори за около 170 лева за 100-та.За една година цената и на тестера,и на нормалната опаковка се качи със ~100 лева.

Walther99, благодаря!
Честно казано, Прилепът ме привлече на момента, само на база снимки /коментарите са отделна работа/.Smiling Imp Обожавам такава креативност - без пошлост, без отявлена провокация, без примрели женски погледи или загадъчно съзерцателни мъжове. Красота:

Фен съм им вече, без дори да съм подушила каквото и да е на марката.
За съжаление, единствените проби, които открих, са с шипинг, двукратно надвишаващ самата проба.
Ще ми е интересно да разкажеш малко повече за тях, ако имаш наблюдения.Hands V

Victor Wong е усмихнат канадец от азиатски произход,който наема известни парфюмери да му композират парфюми,но с ясната идея какво точно иска.Имената на парфюмите носят такива на животни,а от скоро и на насекоми,като задължително аромата трябва поне малко да наподобява естествения хабитат на животното/насекомото , на което е наименован - в Panda има бамбук и т.н.
Интересното е,че всичко си прави сам - купил си е машини за опаковане,за стикери,везни и т.н. и сам си "прави" и парфюмите т.е. с вече готовата формула и съставки спрямо поръчките си прави сместа сам -ако си купиш някой ден нещо на марката да знаеш,че му е бил в ръцете.Парфюмите на марката са доста арт,и някои ,но не всички  категорично не са за фенове на Acqua di Gio и La Vie Est Belle.Трябва да имаш опит с парфюмите,и да не търсиш масовката при Zoologist , макар и да има по-лесно смилаеми.Не съм се интересувал за Европа къде се продават,но доставката на пълния сет мостри от Канада до UK беше $6  без тракинг и $25 с тракинг номер.
Bat не е лесен много за описване,но... Имаш доста морка почва/пръст в началото , доста банан и смокинови листа (не плод!) , като в базата почвата си се запазва в по-голямата си част,макар и не толкова ясно изразена,имаш плодове сушени,тонка,кожа и лек мускус.
Представи си на спиш в чувал някоя пещера и се будиш рано сутрин и те лъхва миризма на студената пръст под теб , а някой слага до теб голяма плодова салата от банани,сушени плодове и смокинови листа.След това усещаш вече като станеш кожените екипи,които лежат до теб , а приятеля ти пие чай и яде сушени плодове до теб и те чака да се оправите и да се качвате на моторите.
Имаше някъде на морето пещери,в които беше много модерно преди 15-20 години да се спи,но не мога да се сетя къде беше точно това,а и ако не се лъжа в един момент спането там го забраниха  newsm78

+

+

+

+

Walther99, разкажи малко повече за червения Дейвид Юрман, моля  Peace

Супер парфюм-бутилка,опаковка,бленд... Моят е тестер и няма цялата опаковка де,а е с пластмасова такава,но на мен това не ми пречи.Марката е американска за висок клас бижута.Парфюма е много добра комбинация от кожа,роза,малина,шафран и ууд.Започва с голяма доза роза ,която е сладка почти сладко от рози ,  кожа и малина , като в базата сладостта понамалява и се усеща повече кожа и шафран.Отлична трайност и много добър сиаж-все пак е extrait de parfum . Носи комплименти също ,като аз го ползвам за излизания вечер и по-специални случаи-не е парфюм за някаква кежуъл ситуация,или работа.Напомня ми на микс между 2 популярни парфюма + още нещо.

+

В нито един момент обаче David Yurman Limited Edition не е копие на един от 2-та,а по-скоро амалгама от 2-та,като в определени етапи изпъква единия,а после другия.

Представи си как 2-та парфюма са на мястото на 2-те деца тук

В началото е момичето,което напомня на Calligraphy Rose , след това се изравняват т.е. 2-та парфюма се сливат в нещо различно,а след това момченцето,което напомня на  Tuscan Leather доминира.

Дано новия Том Форд дойде в БГ. Чакам го с нетърпение, гледах няколко обещаващи ревюта. Цената му обаче май ще е по различна.

Кой точно "нов" визирате? Новите са 4 само от Private Blend , без да броим дизайнерските.
1.Fucking Fabulous
2.Oud Minеrale
3.Tobacco Oud Intense
4.Oud Wood Intense , който не е обявен още официално...или поне до преди няколко дни не беше.

Обявиха го официално най-после.https://www.fragrantica.com/news/Tom-Ford-Oud-Wood-Intense-9978.html

Нещо последните 2 седмици нервите ми дойдоха в повече заради лични драми,и по-малко заради работа +  факта ,че днес т.е. вече вчера 19-ти имах рожден ден (честит МИ  newsm59 ... да си само-честитя) доведоха до импулсивното решение да зарадвам себе си с ... 5 нови парфюма.Утре за тях,че ми се доспа много.

Парфюм за деня беше

Общи условия

Активация на акаунт