Парфюмни размисли и страсти - 212

• 108 247
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ще ти допадне Екстракта със сигурност, ако обичаш Бакара. Той е почти същият, но по -мек и с добавени бадеми. Страхотен е, но е по-обран от ЕДП. Той крещи, има много промяна и изненади. Този е по-спокоен и доста по-скъп. Има уникална бутилка. Heart Eyes
Честита Лира! И аз я харесвам, но не и за голяма бутилка. 30 мл. биха ме устроили, защото имам и копието и.
Ще тествам, ще тествам  Flutter Но именно защото съм тотално влюбена в Бакара Руж, крещящия и пълен с изненади, този Екстракт може би няма да ме впечатли, особено ако е по-тих, спокоен и по-скъп  Laughing Въпреки, че никога не се знае де ...

# 346
То за този парфюм тих е последната дума на този свят,която може да се използва, но нейсе. А за скъп, е страшно скъп. Това не му пречи да се разпродава в бутика за два дни де. Много са хубави и двата и аз бих си взела и Екстракта в едни момент.
Дано само не махнат ЕДП и да оставят само Екстракта.

# 347
  • София

Пу пу  Praynig Тъкмо сме се намерили с него Grinning

# 348
# 349
  • София
WaltherP99, честит рожден ден на патерица! Бъди здрав, нека новата ти лична година е поне 19 пъти по-хубава от старата и да добавиш поне 19 силно желани парфюма в колекцията!  Wink newsm59

Аз наминавам с бърз въпрос. Някой може ли да потвърди дали в Нотос/Ринг Мол има по-голям асортимент парфюми на Прада? Търся една мъжка Прада за проба, както и ще се радвам да пробвам някои фланкъри на Ирисовата Прада - бадемовия, кедровия и т.н. Трудно ми е стигането дотам, та ако някой се смили да ми каже... В Тhe Mall мернах само няколко фланкъра на Candy.

Колкото и да е идиотско, се радвам, че се захлади, за да си нося най-после есенните неща с кеф. "Циганското" лято го проспах, ама то до онзи ден не беше точно "циганско", а си беше баш лято - 30+ градуса и всичко излиташе в небитието скоропостижно. В по-хладните дни мисля да заложа основно на Stash SJP, Tea for Two, Daim Blond, Eau Duelle и една арабска прелест, която придобих преди седмица. Надявам се скоро да успея да приютя един много желан парфюм, но ще пиша по-подробно за него по-късно.

# 350
  • София
Честит рожден ден, Валтер! Безкрайно много ароматни и други радости!
Продължавай да пишеш тук - това малко, компактно, чаровно и почти изцяло дамско общество много цени съмишлениците си от мъжки пол Simple Smile.

# 351
# 352
Ще го тествам този Extrait, но като гледам пирамидата имам усещането, че няма да ми допадне - не обичам жасмин никак  newsm78 Вече се гушкаме с Лирата, хич не ме вълнуваше цената й, да ти кажа, толкова много улетях от нея  Crazy ...и пак е добре, че успях да грабна един от 2-та налични флакона в Парфимо на доста добра цена  Flutter

P.S. WaltherP99, честит Рожден Ден на патерици! Да си жив и здрав и все така парфюмно интригуващ! Wink

=>

Extrait варианта за мен е направен за някакви 2.5-4 часови ивенти .Има нещо много странно в този парфюм за мен,и не говоря за аромата.Началото като потентност слага в джоба 80% от парфюмите на Montale .Пръскаш и си ударен като с чук-наситен и плътен , и си казваш "А...как ще разкарам най-бързо "нормалния" 540?" . Extrait - а реално е 540 EDP с добавен бадемов ликьор , като за споменатия период явно се усеща по-плътен от EDP-то особено при съпоставка.Проблема е,че на даден етап някой му клъцва крилцата и утихва сериозно.Малко е странно защото началото е супер силно,както и поне 2.5 часа след това,но изведнъж изчезва като Пепеляшка от бала.Нямам идея дали това им е била целта при създаването му,но с който съм го дискутирал всеки това казва,че все едно EDP-то е за цял ден/нощ траен аромат,а Extrait за бурни няколко часа.

Кеф цена няма в крайна сметка-честит да ти е  Sunglasses  Това което исках да кажа е по-скоро,че до преди около година като цяло се намираха лесно тестери на Casamorati 1888 на супер добра цена,а сега не е така-нямам идея защо.Още ме е яд,че не си си купих Mefisto за ~ 190 лева тестер 100-ца  Crossing Arms .Mefisto само се води мъжки-100% унисекс си е,и е поредно доказателство за думите ми,че масово и нишовите компании копират - копие е на Silver Mountain Water , с уговорката , че е КЛАСА отгоре като аромат,трайност,сиаж,комплименти...всичко.Ако на някой му изпадне на добра цена-да го отнася.
Мерси за пожеланията  bouquet

Честита Лира! И аз я харесвам, но не и за голяма бутилка. 30 мл. биха ме устроили, защото имам и копието и.

Е ако ти изпадне 100-ца за 170 лева мисля,че няма да се замислиш дори  Grinning
Да Lira има 2-3 не перфектни , но доста добри копия , които на всичкото отгоре са доста евтини.

На Яйлата има такива пещери.
Честит рожден ден!  Grinning

Може да-наистина не си спомням къде беше точно,но си беше супер модерно да се спи там на чувал,вместо на квартира-беше си някак престижно дори  Simple Smile Имаше хора,които караха там цяло лято за никакви пари ядейки баница с боза , или филии с лютеница и майонеза.Бяха си интересни години  bowuu
Мерси за пожеланията  Peace

Шуши, аз не съм много по описанията.
Sunny side up е по-скоро аромат за вече отминаващият сезон, но......море, кокос, палми, боси  по горещия пясък, нещо.....нещо особено секси, любовна афера.... Тропичен, екзотичен, мистериозен, женствен......красив аромат. Трайност над 6-7 часа

Хммм...ще го пробвам-хубава пирамида  Peace Иначе за мен няма лошо да някакъв кучи студ понякога да сложих някой хубав кокос,или цитрус,ако са достатъчно трайни.Доста често хората реагират странно ако си с някой кокос зимата "На море ли си бил някъде" и "От солариум ли идваш" ...
Приятелката ми е ГОЛЯМ фен на и си я носи цяла година.Интересното е,че при нея е доста траен и в горещини,и в студове,а на мен при проба ми изчезва от ръката за час и половина.
При вас колко издържа? Знам че има доста фенове на  Guerlain в темата и ми е любопитно.
Аз миналата зима разносвах малка отливка на , въпреки че е тип "плажен" , но ми седи СУПЕР и съм решил да си го взема цяла бутилка.

вече вчера 19-ти имах рожден ден (честит МИ  newsm59 ... да си само-честитя)

Честит рожден ден! nbirthday Здраве и късмет, влюбен и ентусиазиран да пазиш парфюмната искара жива по пътя на ароматното пътешествие  cook
Честити ти нови парфюми! Много да им се радваш и после така на мача

Ааа мерси  Simple Smile Парфюмната искра за добро или лошо само се разпалва все повече  Whistling Да не говорим,че при много нерви,или ако е нерви+здраве за разлика от други хора,които се утешават с храна....аз се утешавам с парфюми,което не ми се отразява НИКАК добре на джоба  Mr. Green  
Гледай си ЛС - бях ти писал , и така и не ми отговори. Peace

Честит да си, и много "грешки" с новите придобивки  newsm08

Грешки рядко стават-нещата се тестват предварително,по възможност в топло,влажно и студено време,за да знам как се държи парфюма....освен ако нещо не ме грабне толкова на прима-виста,че да го отнеса след първа проба.
Мерси  Peace

Честити придобивки на момичета и момчета! Много настроение да ви носят!  Grinning Hug
Валтер , ЧРД!  bouquet Описанието на David Yurman Limited Edition, звучи страхотно. Харесвам много и двата парфюма , които го обединяват. При следващата  поръчка, непременно ще сложа и проба от тази кожена роза.

За протокола, чакам с нетърпение F**** Fabolus . По описание, по ревюта звучи да е от моята кръвна група.

Ковачева,

Последните ми допаднаха , ако ми ги подарят ще ги нося:

Имаме подобен вкус за парфюми - имаш ЛС Mr. Green

Мерси за РД  Peace
1.Да Fucking Fabulous ще ти хареса.
2.David Yurman Limited Edition според мен си е за директна покупка,но зависи и от къде ще го купуваш.
3.Armani Prive Rose D'Arabie - много хубав.Пробвай Myrrhe Impériale също.
4.Armani Prive Ambre Eccentrico -СУПЕР любим,като съм писал за него тук десетки пъти.Няма слабо място този парфюм.
5.Atkinsons Oud Save The Queen .... заслужава си само ако е на добра цена ...според мен.
6.Atkinsons 24 Old Bond Street  Тук обаче не озадачи определено  #Crazy Каква Рила...какви разходки? Около мен го носят само мъже,а на моята кожа е СУПЕР мъжки , стипцив с ДОСТА уиски .Като се сещам за него се сещам за частен мъжки клуб,мъже с костюми и скъпи пури.Явно на твоята кожа е съвсем различен,но ако съдя само по моята...НЕ МОГА да си представя такава миризма на жена.
7.Bond No. 9 I Love New York for All И мен ми е любим доста,но да знаеш,че е спрян от близо година,и останали бройки се продават,като цената малко по малко се качва.
8.Histoires De Parfums 1969  - само на хладно време бих го носил.На доста хора при температури около 20 градуса и нагоре избива неприятна потна нотка от мускуса.
9.Mancera Aoud Black Candy Има голям шанс да е така-описанието ми напомня на 2-3 други парфюма на Mancera

Благодаря, Walter, за картинното описание на червения Дейвид Юрман  bouquet Ти и още една вълшебница явно сте решили да ми подпалите чергата с този парфюм, пък аз си въобразявах, че съм в парфюмно спокойствие (кого ли заблуждавам?!?)  Simple Smile Честит рожден ден на патерици, бъди здрав! Очаквам да споделиш за последните придобивки.

Мерси  Peace

Няма да стане това - Baccarat Rouge 540 EDP им е дойна крава - СУПЕР продаван , харесван , награди спечели ... Extrait de Parfum го направиха с идеята да има още една такава и феновете на EDP да си го купят и него,и честно казано хайп-а беше супер голял,НО не се получи точно както очакваха и  Extrait de Parfum получава противоречиви коментари точно за това,което бях написал в коментара си - блъска те като с чук 2-3 часа , но след това те гали с перце , докато при EDP имаш повече линейност на аромата.Ще се повторя като кажа,че Extrait de Parfum е за някакви бурни 2-3 часови ивенти,и съм почти убеден,че това им е била целта при създаването му.Идеята е обаче,че не са всички потребители това им допадна (чука и перцето) ,а да не говорим,че и цента е по-висока.Личното ми мнение,е че ако човек може да си позволи и 2-та ще е най-добре,но ако избора е или
EDP , или Extrait de Parfum трябва да се прецени дали се търси повече универсалност,или нещо специално и бомбастично за 2-3 часа..

Зависи какво точно питаш.Sahara Noir на мен ми е МНОГО любим,както и на доста други,но и е неприятен на доста други.Не е парфюм за всеки,и всяка ситуация.Ако въпроса ти е "Харесва ли ви,за да преценя дали да го купя на сляпо?" - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не го прави! Това е парфюм,който е задължително да се пробва първо , а да не говорим,че ако обкръжението ти не е свикнало на нишови и като цяло различни от масовката парфюми може да получиш доста негативни отзиви...до колко ти пука за това е друг въпрос.

WaltherP99, честит рожден ден на патерица! Бъди здрав, нека новата ти лична година е поне 19 пъти по-хубава от старата и да добавиш поне 19 силно желани парфюма в колекцията!  Wink newsm59

Мерси  Peace

Честит рожден ден, Валтер! Безкрайно много ароматни и други радости!
Продължавай да пишеш тук - това малко, компактно, чаровно и почти изцяло дамско общество много цени съмишлениците си от мъжки пол Simple Smile.

Мерси  Peace
Във форума наистина съотношението мъже-жени е сигурно 1:40 , но не малко мъже колекционират парфюми-дори в Бг ,но просто не пишат тук.Честно казано дори повечето хора,които лично познавам с по-големи колекции >100 са мъже...да не кажа почти всички. Simple Smile

Продължавам с описването на слабо , или напълно непознати парфюми в Бг

Име: Frank No.3
Марка: Frank Los Angeles
Ценови клас: среден $130
Място за покупка:http://www.luckyscent.com
Трайност: Много добра ~10 часа
Сиаж: Доста добър ~5-6 часа
Милилитри: 100
Лична оценка: 8.5/10
Степен на достъпност в БГ : 1.5/10
Автор :  Bertrand Duchaufour

Много добър тютюн има тук и прекрасен бленд-все пак  Bertrand Duchaufour не случайно е ТОП парфюмер .Имаме хубав микс между влажен и сух тютюн , амбра ,дървесни нотки, карамелизирана ябълка , бадем, малко пипер , роза и още по-малко уиски.

Оставя впечатление все едно съм в сушилня за тютюн , седнал съм на маса по средата на сушилнята-част от тютюна е вече сух,но друг още влажен , хапвам карамелизирана ябълка с бадеми , а на дървена и леко влажната масата срещу мен има оставена роза,а точно срещу мен има  хубава жена ,която пие уйски.Специално комбинацията тютюн и пикантност до някъде напомня тази в Tobacco Vanille ,но аромата е различен.

+

+

+

Както бях обещал новите 5 неща в колекцията са :

1.

2.

3.

4.

5.[/list]

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 02:37 от WaltherP99

# 353
  • Варна
Добро утро момичета и момчета GrinningGrinningGrinning
Наскоро имах рожден ден и ми подариха този парфюм

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … Parfum-39582.html

Уникален!И като аромат и като разгръщане през деня и като трайност.Може да се каже,че едно 24 часа си ухаех на него Simple Smile

# 354
[
Приятелката ми е ГОЛЯМ фен на и си я носи цяла година.Интересното е,че при нея е доста траен и в горещини,и в студове,а на мен при проба ми изчезва от ръката за час и половина.
При вас колко издържа? Знам че има доста фенове на  Guerlain в темата и ми е любопитно.

Много харесвам Teracotta, при мен има много прилична трайност от около 6-8 часа. В много , много големи жеги  малко по-малко . Но аз съм студенокръвна:smile:, съответно кожата ми не излъчва много силно парфюмите и вероятно е по-траен  по тази причина, или поне аз така си мисля. Колко съм права незнам.  Носила съм го само през пролетта и лятото, не съм се сещала зимата да го слагам.

ЧРД с голямо закъснение и от мен! Здраве, много любов и много нови ароматни придобивки!BalloonBirthday

# 355
Аз също съм фен на Теракота.Нося го целогодишно,като при мен се развива по-добре и е много по-траен зимата.

# 356
  • Бургас
Не харесвам Teracotta,но трайността при мен е повече от добра, над 8 часа.Но на кожата ми много малко парфюми са нетрайни.

# 357
  • София
Охоо...WaltherP99, честити придобивки!  Wink Разкажи сега за Fucking Fabulous по-подробно плиииз Laughing Не знам, дали точно името на парфюма ми предизвика интереса или защото последните аромати от Private Blend колекцията, които тествах, ми се сториха доста добри /въпреки, че са мнооого нетрайни като за тази марка, а и като цяло не съм особен фен на Том Форд/, би ми било интересно твоето ревю за FF  Grinning

# 358
Момичета,може ли няколко думи за Dior Addict 2014?Бях в Бз,но с ужасна хрема.Пръснах на блотер с надеждата по-късно да го усетя,но не успях.Не ми излиза от ума,мисля да го поръчам,но не знам дали се различава много от 2002,дали е траен,шлейф...Всякаква информация би ми била от полза ⚘⚘⚘

# 359
  • СОФИЯ
WaltherP99r за тази лира ли иде реч?
https://www.enzo.bg/xerjoff/casamorati-1888-lira-parfjumna-voda-za-zheni/

Courage, откъде поръчваш проби?

Общи условия

Активация на акаунт