Парфюмни размисли и страсти - 212

• 108 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Познавам го. Преди всичко ми е сладка канела и завива към Неприличната Органза, или Сватбения Амариж. Не ми показва сливите си! Joy

Кажете ми нещо за Floriental Comme des Garcons, моля!

# 436
WaltherP99, уцели ме в сърцето! Снощи първите три "сливови" предложения гледах и за тях четох... Сладко искам, ама печено, демек с малко пушек.

Мда, ако ще приемем Feminite за сливов, то той за мен е компот от сливи.

Кофтито за теб,е че 2-5 няма къде да ги пробваш....за Olfactive Studio не съм сигурен де,но май не се продават във физически магазини в Бг.
Всички "камбанки" на Serge Lutens, както са известни в парфюмния свят трудно се намират извън бутиците.При марката има преобразувания-смениха визията на бутилките,като вкараха някои лимитки в стандартната серия,а някои щяха да ги спират,но не помня какво точно.Приятел е голям фен на марката и имат почти всичко.

Всичко си е до кожата  Wink Моята го проецира, отваря навън точно със сладко от сливите ...за час и нещо, както писах ...после - мъка, не е компот, а микстура за болна бабушка  Laughing
За NASOMATTO, бтв, в Ензо е 230 - 240 лв за 30 мл, в Campomarzio са над 300 лв ...за мен при това звучене и трайност, като на Siver Musk, примерно, цената е неоправдана  Peace

Nasomatto имат ТВЪРДИ цени за всички официално упълномощени и представляващи марката он- и офлайн бутици и сайтове в Европа:
1. €118 за 30 мл парфюмите
2. €42 за 4мл концетрираните масла на същите парфюми.

Всичко друго е куфарна търговия.За съжаление извадиха България като дестинация за безплатна доставка при поръчки над €100 т.е. всички 30мл парфюми.В началото беше за всички стани от ЕС .
При желание можеш да си поръчаш парфюма до адрес в Германия,или Англия безплатно,и после да платиш около 3 лв за доставка до Бг.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 12:36 от WaltherP99

# 437
За NASOMATTO, бтв, в Ензо е 230 - 240 лв за 30 мл, в Campomarzio са над 300 лв ...за мен при това звучене и трайност, като на Siver Musk, примерно, цената е неоправдана  Peace
А не, 219 лв. мисля, че са и в Campomarzio, което е една горе-долу прилична цена за 30 мл. Екстракт. Спомням си, че беше по-евтино от сайтовете и запитах защо е така и ми обясниха в бутика. Имаше и подаръци и то много хубави тогава. Аз обмислях да купя Афганеца тогава.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 12:35 от densi

# 438
  • София
А не, 219 лв. мисля, че са и в Campomarzio, което е една горе-долу прилична цена за 30 мл. Екстракт. Спомням си, че беше по-евтино от сайтовете и запитах защо е така и ми обясниха в бутика. Имаше и подаръци и то много хубави тогава. Аз обмисля да купя Афганеца.
Може и аз да съм в грешка  Peace

# 439

Определено си е сливов, като сладко, не прясна слива Laughing  каквото и да казах сега Laughing но сладкото се развива на фона на фин тамян, влачи убийствен шлейф, много добър за есента, добре, че ме подсети за сливов аромат Kissing Face  
 Да и още един -  Une Nuit Magnetique The Different Company, много красив балсамово-подправково-сливов...защо не съм си го взела Rolling Eyes той ми е по-женствен от Флориентала Flushed

# 440
А не, 219 лв. мисля, че са и в Campomarzio, което е една горе-долу прилична цена за 30 мл. Екстракт. Спомням си, че беше по-евтино от сайтовете и запитах защо е така и ми обясниха в бутика. Имаше и подаръци и то много хубави тогава. Аз обмислях да купя Афганеца тогава.

219 лева е доста добра цена  Peace Маслата ги няма нали? Не съм сигурен,но май малките 4мл масла не съм ги срещал извън официалния сайт ... май  Thinking
Между другото не веднъж съм споменавал,че основно си пазарувам онлайн , но специално при Nasomatto трябва МНОГО да се внимава .Има МНОГО ментета и в Бг по сайтовете особено тестери,и в Ebay .Преди имаше малка разлика в опаковките,капачката и бутилката.Сега са се усъвършенствали и е трудно доста да се различат.
Интересни 2 видеа по темата от румънец ривюър

Тази информация е малко остаряла.Както казах най-новите менте бачове и капачките са същите и кутиите.Все пак е хубаво да се погледнат 2-те видеа.

За разлика от снимките сайта не ми дава да "вмъкна" 2 видеа в един пост ...  Thinking
Явно само на привю-то така излизат.

# 441
Не, мисля, че нямаха масла. Peace
Подсетихте ме да си извадя Флориентала. Бях го дала на мъжа ми, но той човека не знае кое по-напред да ползва и не го е пръскал, та ще си го взема да пръскам тези дни.
Днес съм с дамския J'ose Eisenberg, страхотен! Много харесах и мъжкия La Peche, за който говорехте, но и за мен той си е мъжки и има прилики с Нарцисо в муска, а сега не съм на такава вълна точно.

WaltherP99, при мен Myrrh & Tonka Jo Malone има много серизона трайност в студено време. Не мисля, че и другите аромати са с много ниска трайност. При мен са си доволно трайни. Така или иначе аз обичам да подновявам или направо да сменям след 6-7 часа, та това ми е екстра време.

# 442
  • Germany

Бързам да похваля обаче English Oak & Hazelnut Jo Malone и English Oak & Redcurrant Jo Malone, които успяха да ме усмихнат и да ми оправят настроението, в днешния много скапан ден.

Както се оказва и траен при мен, но аз си усещам и другите парфюми на Jo Malone.

И 2-та хубави,и 2-та МНОГО нетрайни както всичко,или поне всичко на марката.Дори черната уж Intense линия ми е нетрайна и няма НИКОЙ на кожата ми след 3-4 часа.С тази EDC парфюмна концентрация,и то мижава трябва да се пръскам по ПОНЕ 3 пъти за 8 часов ден , за да усещам...нещо.
Колкото и да са хубави и естествено миришещи Jo Malone са за някаква разходка,кафе,кино и до там.
Pomegranate Noir го харесвам МНОГО , но след ОСЕМ пръскания .... час и половина след това трябва някой да е на педя от теб,за да те усети.
Wild Fig & Cassis е още по-голяма трагедия .
В сравнение с Jo Malone ароматите на Atelier Cologne и John Varvatos са атомни бомби.
Единствено Velvet Rose & Oud ми е изкарвал ~3.5 часа на кожата.

WaltherP99, безкрайно уважавам познанията ти и парфюмния опит, които имаш, както и позициите, които заемаш, но в случая не съм съгласна с твоето мнение. От известно време ми прави впечатление, не само тук, а и в повечето парфюмни форуми, че при споменаването на Jo Malone, Atelier Cologne или Варватос, и задължително се започва дискусия относно трайността на парфюмите им и проекцията, а се неглижира всичко останало, което предлага парфюма. Какво значи парфюм за разходка, кафе, кино? Ако сложиш и работа, а съм на мнение, че този тип аромати са съвсем носими в работна среда, и ето го 90% от времето ми. Отдавна съм минала етапа, когато носех парфюм, за да ме забележи някой с него или да впечатля някого. Нося парфюм само и единствено за себе си и евентуално мога да се съобразя с мнението на мъжа си. Достатъчно дълго съм парфюмно заразена, за да знам какво точно значи одеколон и да знам, че да, не е уау, но пък имам моменти, когато имам нужда точно от такъв тип аромати. Аромати, които не трябва да засичам с хронометър колко траят, как прожектират и как се развиват, а просто да ми бъде хубаво с тях, аз самата да се усмихвам и да се чувствам добре. Имам 5 парфюма на Джо Малоун и 3 на Ателие колон, и за всеки един от тях мога да кажа, че АЗ си го усещам и чувствам добре и поне пет шест часа, и то без праймъри, усилватели и излъчватели. Просто на моята гола кожа си ги усещам цял ден. Факт. Трябва ли да казвам, че вчера една баба ме пита с огромно възмущение в метрото, аз ли съм с толкова силен парфюм, като бях с въпросните на Джо Малоун, нанесени преди час? Или че приятел е получавал нееднократно комплименти в края на работния ден за Dark Rebel на Варватос, и то без да го носи в джоба си за подновяване? Не мисля. Това има значение единствено за човека, носещ парфюма. Естествено че знам, че въпросните марки не са атомни бомби, и много добре знам какво предлагат. Джо Малоун, ателие колон, аква алегория на Герлен за мен са аромати точно тип одеколон, направени с качествени суровини, показващи модерна интерпретация на даден природен аромат, и имащи претенции за приятност, и за лесно възприемане от околните. Когато търся нещо подобно, търся в техния асортимент. Ако търся силно изразен дървесен или тамянен аромат, отивам в CDG. Но трябва ли да спра да се интересувам от нещата им, само защото не са ядрени чудовища, тип Монтал или Мюглер?  И трябва ли един парфюм да бъде определян за добър само ако издържа n брой часове сияж и проекция и получиш x броя комплименти? Има и друг момент. При парфюмните ми наличности, които имам в момента, и ако приемем, че ползвам средно по 1 мл. парфюм на нанасяне, а аз не ползвам толкова, приемам, че имам парфюм за следващите 80-100 години, а не мисля да спирам с покупките Sunglasses. Какъв проблем е тогава за един парфюман подновяването или смяната на парфюм на 4-5 часа? Ако имах пет парфюма, може би наистина щях да държа всички да са ми много специални, изразителни и трайни, но при моите наличности мога да преживея парфюм с по-тихо излъчване и трайност. Изписах всичко това, не, за да се заяждам, или да твърдя, че въпросните марки са супер трайни и излъчващи, а за да кажа, че един парфюм има и други качества, които са също толкова важни, колкото трайността, и че понякога тези качества компенсират нетрайността на парфюма Simple Smile Или поне това е моето мнение.

А иначе... Кой каза че беше потентния ... парфюм Stuck Out Tongue Winking Eye Kissing Heart Smiling Imp

# 443
Не, мисля, че нямаха масла. Peace
....
WaltherP99, при мен Myrrh & Tonka Jo Malone има много серизона трайност в студено време. Не мисля, че и другите аромати са с много ниска трайност. При мен са си доволно трайни. Така или иначе аз обичам да подновявам или направо да сменям след 6-7 часа, та това ми е екстра време.

Нищо от марката не изтрайва повече от 3.5 часа на мен  след сериозно оливане, и то говорим за черната Intense линия.В Pomegranate Noir такъв чудесен нар излиза при мен  Heart Eyes , но колкото и да го харесвам в крайна сметка не е парфюм за 30-50 лева , че да си позволя 20 пръскания на ден...поне , за да има някой.Отначало си мислех,че е olfactory fatigue , но съм питал хора и НИКОЙ не го усети на метър от мен.Трябваше да се доближат на педя от врата ми, за да чуя "Ааа да-сега го усещам" ... час и половина след 8 пръскания.Проблем със самите аромати на марката нямам-доста от тях ми харесаха при пробване,но за трайност , а да не говорим за сиаж...това определено НЕ Е моята марка.
Явно си личи , че парфюмите са важна част от живота ми като хоби,емоция ... Контактувам по темата всеки ден с познати и приятели колекционери,някои от тях с колекции от над 1000 бройки и до този момент НИТО веднъж не съм срещал човек,който да твърди,че който и да е Jo Malone  EDC  е издържал на него повече от 4 часа.
Сигурно има причина почти всеки да ги харесва доста като аромат и цялостна композиция,но в същия момент да се оплаква от трайност и сиаж.Ако питаш някой парфюмно запознат "Кажи ми марка с хубави естествено миришещи аромати,но много малка трайност" 9/10 човека без да се замислят ще кажат на секундата Jo Malone . Не съм си го измисли аз това.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 14:13 от WaltherP99

# 444
  • Виена
Отчетлив аромат на слива има в Манила Грейс - Manilla Grace Fleur Narcotique. Тове  е гурме аромат, много есенен, много интоксикиращ,  тайнствен, женствен, недостижим и от едновременно близък, топъл и вкусен. С голяма трайност и сиаж. Намира се в Дъгласите в Италия, в Унгария го срещнах също, но не се продава в Австрия и Германия.

# 445
  • Виена
Само аз ли не разбирам тези хора, които искат парфюмът им да се усеща на 1 метър от тях ? И дори на повече от метър?

# 446
bombolino, благодаря Hug намирам го и в Амазон на прилична цена, но така като не го познавам... искаше ми се да има начин да го пробвам. Иначе интересни неща пише за него, но малко ме смущава приликата с Тобако Ванил и Долчелизир посочена във Фрагрантика, защото те за мен са ликьор от череши, и не точно каквото си представям.

# 447
Явно си личи , че парфюмите са важна част от живота ми като хоби,емоция ... Контактувам по темата всеки ден с познати и приятели колекционери,някои от тях с колекции от над 1000 бройки и до този момент НИТО веднъж не съм срещал човек,който да твърди,че който и да е Jo Malone  EDC  е издържал на него повече от 4 часа.
Ето днес срещна. Grinning Винаги има първи път. Колекционер не с хиляда, а само с двеста без малко. Wink

# 448
  • Виена
X Ray, ароматът напомня само ликьор, без д аима алкохолна нотка ,по-скоро създава усещане за опиянение. Но трябва да се пробва, да. От друга страна цената е повече от прилична, рискът не е голям

# 449
bombolino, много интригуващ е този парфюм. Hug Аз обичам много сливови аромати. Някои ликьорени също.

Общи условия

Активация на акаунт