Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 550
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
 И аз имам усещането, че се оставя вратичка за  субективно оценяване на 13-та задача на СМТ. Досега не съм намерила точно и ясно указание или поне пример, какво се очаква. Единствено шепа съставители/ проверяващи и децата, ходещи на уроци при тях сигурно знаят.  Но гледам да не се ядосвам за такива глупости. А като се замисля в едно състезание по рисуване субективизма при оценяване е в пъти по-голям и неизбежен.
 Все пак това, че има състезания по какво ли не намирам по-скоро за плюс отколкото за минус. За всички има място под слънцето. А да, всъщност минуса е най-вече за джоба на родителя, но така е при пазарната икономика... Впрочем и на мен ми се иска да има поне на половина толкова състезания по български език колкото по математика.

Скрит текст:
В неделя участвах в маратона на София и както и всички завършили получих красив медал с изображение на Народния театър, само дето дизайнера е написал "театАр" вместо "театър" на надписа на самата сграда.

# 331
Моля да ми препоръчате кой учебен правописен речник да купя на сина ми!
Миналата година купих един на "Просвета". Доста приличен.
Дрехите основно са от Okaidi. Има и слим, има и супер слим, но имат и нормални, които са нашите.
Запис!  Simple Smile  
Откакто се оказа, че след 4-ти клас нормалността на образованието рязко изчезва и може би само математическите гимназии дават нещо полезно като знания, състезанията - най-вече математическите - станаха рязко атрактивни.
Поздравления за ентусиазма и медала, Мирамар! На следващите могат да изпуснат гласните, за да звучи по-добре при съседите.  Wink

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 11:39 от Ами сега

# 332
Някой беше писал за книжки за краснопис по английски. Може ли линкове?

# 333
Може ли да ви помоля да ми кажете по какви учебници работят децата ви? Учебникът на сина ми ми се стори много елементарен. Чудех се дали програмата е променена или нашата учителка е направила такъв избор?

# 334
Може ли да ви помоля да ми кажете по какви учебници работят децата ви? Учебникът на сина ми ми се стори много елементарен. Чудех се дали програмата е променена или нашата учителка е направила такъв избор?

Нашите са на Просвета.

Относно правописен речник, ползваме този https://hermesbooks.com/ucheben-pravopisen-rechnik-na-b-lgarskij … halnija-kurs.html

# 335
Здравейте, мами Flowers Hibiscus
Ние оздравяхме от по-миналата седмица (вирусът с температура, повръщане или болки в корема). Бая зор видяхме вкъщи да наваксаме с материала и домашните. То не са учебници, учебни тетрадки и 100 помагала. Просто препускат бързо по материала и децата на следващата седмица вече не помнят (поне моето). Трябваше наново да обяснявам за см, дм и м и как да ги преобразува от едно в друго и да внимава много, защото бърза и греши понякога.

mama Barba - нашите учебници са на Булвест 2000 и Анубис. Според някои на Просвета били по-лесни, но аз лично не  съм сравнявала. Английският е на Лонгман, а Домашен бит (творчество и предприемачество) на някакво неизвестно варненско издателство.

miramar - и мен така ме учиха навремето с кокалчетата на ръката за месеците . Помня като дете много бърках ноември и октомври. Преди 2 години направих много груба грешка на важен документ като обърках месеците, шефката ме направи на нищо Flushed

Bliss - напълно съгласна съм с теб за тези математически "състезания" за деца. Ама и ти добре си им отговорила за линийката.
Нашите в училище за краснопис по английски, използват това помагало:
https://ikkronos.com/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D1%83%D1%87 … D0%BB%D0%B0%D1%81

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 13:38 от Mishe333

# 336
mama Barba - нашите учебници са на Булвест 2000 и Анубис. Според някои на Просвета били по-лесни, но аз лично не  съм сравнявала. Английският е на Лонгман, а Домашен бит (творчество и предприемачество) на някакво неизвестно варненско издателство.
Нашите са на Просвета +, но имам наблюдения и от Булвест/Анубис  още няколко издателства покрай ММ. Според мен математиката на Анубис е по-добра от на Просвета+ (особено ми харесват тетрадките към учебника. Има цяла една, която е отделена за дидактически материали и може да се използват за игри за упражняване на материала), както и литературата (имат много добра тетрадка към учебника), но пък Българския на Просвета + е по-систематизиран. По английски тетрадката към Блу скай също ми се вижда  добра.

# 337
  • София
Бях писала, че много харесах учебника и помагалата по математика, по който работят в училище - на Издателство Питагор. Ако обаче се търсят помагала за подготовка за състезания, трябва да се търсят други, защото тези на Питагор са за училищна подготовка.

# 338
Благодаря за отговорите. Погледнах съдържанието в демоверсията на учебника по английски на Просвета. Или аз не си спомням добре, или наистина има промяна в програмата и сега се изучават по-малко неща.

# 339
Влизам да се наоплача. Моята второкласничка е тотално демотивирана. За 1 седмица се прибира с трета забележка "Без домашна работа!" Госпожата все казва да ги оставим сами да се оправят...Еми, ето го резултатът.
Имам и първокласник и тотално се скапвам. И той иска внимание, сестра му дърпа назад, ама стремглаво назад. Вчера има задача 68-3= 66, брат и я реши, хем, че са до цифрата 4.  Иде ми да викам от безсилие. Уморена съм, изтощена, отчаяна.
Е, оплаках се. Благодаря за разбирането. Grinning

# 340
Кристал всичко ще се оправи. /Къде е емотикончето за гуш/
Най-вероятно и липсва първокласническо внимание и се прави на бебе.  Дай и  време.

# 341
  • София
Я виж ти. И вкъщи сме така. И аз математичка, а детето има разбиране, лесно му е... но дотам. Иска да рисува човека. Да се явява на състезания по рисуване. Не съм намерила само школа по рисуване. Може ли да помоля за препоръка и отзиви.
Както се казва - не може всички боксьори, трябва и балетисти.

Състезанието е в училището. За школа не е ставало дума у дома, нито особено много се рисува, де.

Ние имахме сандвичова драма тия дни. Така и не разбрах какво точно е станало и е трябвало да стане, но в понеделник някои деца са носели продукти за сандвичи и са правили сандвичи в училище. И отделно е трябвало да се направи сандвич в къщи (интересен) и пак да се занесе в училище. Еми няма го моя човек в детайлите и това си е. Така и не можа да ми обясни защо и какво и как другите са запомнили (очевидно). Не случихме и особено на комуникациите с класа явно, в което се уверих по изключително драматичен начин миналата седмица. В крайна сметка аз пък не мога да живея само за едното си дете и освен това всички трябва да ядем. Така че с каквото се справи сам - това ще е. Малко като шамар ми идва цялата работа, но това е положението.

# 342
  • Бургас
Ние имаме Фейсбук група на класа и госпожата пише там ако трябва нещо да се носи. Не може да се разчита изцяло на децата. Те са толкова изтормозени от многото помагала, тетрадки и т.н. че ако трябва и това да помнят.

# 343
И ние сме с група във фейсбук.

# 344
И при нас има фейсбук група, госпожата ни предупреждава какво да носят - миналата година ни написа 2 дни предварително за деня със сандвичи - кога е, какво да носят децата.

Кристал - и на мен ми се струва, че каката се дразни. При нас малката е в подготвителна група, в неделя реши по нейно желание да учи ( за разлика от сестра си). Каката много се ядоса, през цялото време нарочно пречеше.
Даже като ги изпитвам по английски за думи, малката отговаря по-бързо и кака й побеснява (И аз го знаех, ама тя все бърза да е първа и т.н.).

Общи условия

Активация на акаунт