Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 934
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Наследствени спорове. И по кварталите има такива имоти, но по-малко се забелязват.

# 466
ЕВКУАЦИЯ, пардон ЕМИГРАЦИЯ........това показва кой точно емигрира....не са Пена и Пенчо.....щом семейните им апартаменти са в Центъра....не в Зона ХХХХ или разни Ливади. Извинете ако съм до арогантност откровена, но това е реалната картинка, без много много нюанси...все си е сиво

# 467
Ние единият ни на центъра го купихме от две жени, живеещи в чужбина-леля и племенница. И двете бяха в нецветущо положение - племенницата беше чистачка, лелята в хранителен магазин касиер. Та, не всички са някой на някого.

# 468
И в центъра, и извън центъра има много празни жилища. Доста хора се изнесоха в чужбина...

# 469
то в цяла България тъмните прозорци се увеличават. В статията са си го написали, хората са в чужбина, не продават защото си мислят, че ако нещо не им провърви там, ще имат къде да се върнат след това тук, или пък по сантиментални причини. Най-вероятно наследниците им ще го продадат. Другата причина е да визират участъка от центъра, който е около Мария Луиза, където са бежанците, и хората бягат от там.

С тази обява за домашното спа доста се поразмислих, винаги съм искал нещо такова да си имам и аз в апартамента Simple Smile

# 470
Това с празните апартаменти е доста интересно и емиграцията е едно добро обяснение. Възможно е и да има спор между наследници особено за апетитни сгради в централните части. Покрай моите обиколки за имот във Варна попадам 2 пъти на имоти които са завършени по БДС през 2004 и 2007(може да не съм запомнил но нещо подобно) и си стоят заключени. Отделно мои приятели също ме питат, ако успея да купя под наем ли ще давам или ще го държа заключен. Та има и такива случаи - млади хора купуват ама са на принципа "не съм за няколко стотин лева, ще си го държа заключен".

# 471
Бавно, но славно нещата се променят. Преди 4 години в нашата кооперация от 9 апартамента, хора живеехме в 2. Сега има само 1 празен, който май ще се отдава под наем. В съседните кооперации нещата са подобни.

# 472
  • София
Като гледам движението в София и си спомня преди 15 години какво беше, изобщо не мисля, че много жилища седят празни. София ще е последния бастион на България преди да се самозакрием  Laughing

# 473
Ама то, ако имаш намерение някога да живееш в едно жилище, да го даваш под наем няма никакъв смисъл. Особено ако нямаш възможност да следиш изкъсо какво става с него. Общо взето каквито нетни приходи изкараш от наема, после трябва да ги вложиш обратно за да стане за живеене. И за какво? Точно затова хора, които не са решили какво точно ще правят, си го държат без да го пипат.

# 474
Като гледам движението в София и си спомня преди 15 години какво беше, изобщо не мисля, че много жилища седят празни. София ще е последния бастион на България преди да се самозакрием  Laughing

Това с движението е малко относително. Вече всеки младши програмист първата му работа е да си купи кола, че да не е по-назад от колегите. От друга страна и жената и мъжа задължително с поне по една кола, че от ливадите, долините и вадите трудно с градския Grinning  А пък и доста народ от селата и градовете около София ходи до работа с кола.

# 475
  • София
Което е доказателство, че младите програмисти и хората от селата пълнят София  Wink
И точно те след като поработят малко искат да си купят жилище в София да им е по-удобно.

# 476
Което е доказателство, че младите програмисти и хората от селата пълнят София  Wink
И точно те след като поработят малко искат да си купят жилище в София да им е по-удобно.

Добре че пълнят само ливадите и долините Grinning

# 477
  • София
Като гледам в темата май любими са Младостите, Дървеница Изток.  Laughing
Представям си сега с новите мастодонти на мястото на Деница какво ще стане в Младост и по единствения булевард там  Joy

# 478
  • In transit
За Варна тенценцията, която забелязах напоследък е, че масово хората инвестират спестяванията си в имоти. Още на зелено, червено, даже не гледат много и етажи. Голяма част от тези хора изкарват парите си навън и вместо да ги сложат в банка, хоп в апартаментче. След няколко години може да решат нещо да ги правят, я да ги дадат под наем, я да ги продадат, според нуждите и състояние на сградата. На пазара в момента има празни жилища по БДС, които никога не са били обитавани, но са строени в периода 2000 - 2014 г. Други пък купуват съвсем на червено и още около Акт14 пускат да продават...те не са ми много ясни защо го правят. Да купиш жилище на Акт 14 си има доста негативи, както споменаха и по-горе съфорумки. Трета масова група са тези, които си продават жилищата от времето на сивото строителство за да ги сменят с чисто нови. Те са ясни защо го правят...но не е ясно защо се опитват да ги продадат на цени като чисто нови.
Голяма целева група купувачи основно на нови жилища също са млади хора от съседните до Варна области - Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Бургас, Провадия, Добрич които учат или работят тук.

# 479
Нищо не казвате за младите програмистки, те къде живеят? Blush

Общи условия

Активация на акаунт