Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Скъпи са раниците от определени марки, най-предпочитаните и (уж) най-качествените. Онлайн се намират качествени комплекти раници +чанти за спорт+несесери за половината от цената на новите колекции, дори и за 30%.  Инвестицията в качествена раница си струва, като се има предвид, че се ползва 4 години.

# 16
  • Немция
Скъпичък е един комплект, да, но е качествен и издържа 4 години основно у-ще. Масово чантата плюс другите неща се купуват месеци по-рано, дебнат се намаления. Ние осигурихме нужното половин година по-рано, на едно тукашно изложение в Шпаркасе-то, имаше намаления, избор и отделно участвахме в лотарията за гутшайн за учебни материали в градска книжарница. Изкарахме късмет с 40 евро гутшайн и с това покрихме почти всички материали за първи клас, които са по списък от у-щето.

# 17
Опитът ми е съвсем малък, но в нашето училище никой не е изкарал 4 години  с една раница - 2-3 г., най-късно в четвърти клас май всички ги сменят.

# 18
Хич не ми е до Hurra, hurra, защото отпуската ми свърши  Laughing Laughing Laughing
Благодаря за новата тема!

# 19
Бибит,благодаря за информацията! Flowers Hibiscus

Честит празник! 6 септември – ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 11:47 от sunny:*kiss

# 20
  • Berlin
Аз взех раница на Herlitz, дано се окаже здрава, поне изглежда такава. И добре, че чета темата, поръчах я от Амазон на много по-ниска цена. Преди това купих разни чантички и несесери, та сега имам по 2бр. от тях понеже и към раницата има, но нищо.

# 21
Честит празник и от мен!

Голямата носи раницата си 4 години и беше изключителни запазена. След това я занесохме в Бг и тази година, едно първолаче ще я носи. Синът ми ще бъде за четвърта година с неговата и също не е мръднала. Така, че разхвърлена по години, цената не е много висока.

На добър час на всички ученици!

Вчера свекървата получи картичка, която децата ѝ изпратиха от Швейцария, лятото на 2014 година!:joy: Картичката е съвсем непокътната, без следи от изминалите години. Sweat SmileSmileВърна ми се надеждата, че колетът с мартениците, който не пристигна миналата година, може някога и да ни зарадва.

# 22
ДжейДжей,това с картичката ме развесели! Simple Smile Пратката на една приятелка от България се бави 2 месеца,но това с 2014-та си е рекорд!!!

# 23
ДжейДжей, Joy.
До България пращам само и единствено препоръчани пратки, всичко друго изчезва безследно. Sad

И на мен много ми досвидяха пратите за ученическа раница. Толкова пари за пластмаса... ужас. Tired И всичките от грозни, по-грозни. Насочихме ученика към едни по-малко грозни, но пък цветът не ми харесва. Мен обаче никой не ме пита, а и няма аз да я нося.

Има и много мургави българи, но предполагам, че никой от нас няма да ги вземе за цигани. Има и руси и синеоки цигани, но на тях също им личи циганската кръв. Това обаче човек, който не е живял сред такива, няма как да разбере. За съжаление в разните предавания често пропускат да уточнят етноса... мдам.
Аз доскоро не си давах сметка колко много български турци има. В България съм от край, в който изобщо няма такива и съответно не съм общувала с такива хора.
А немците като не искат сульо и пульо да им точат социалната система, да вземат да си затегнат правилата. Crossing Arms Но като гледам как щедро се ръсят народни пари последните години... Пак се сетих за онзи сириец с 4-те жени и 20+ деца, който касира 20 000+ евро месечно и не работи, 'щото нямал да има време за семейството. ooooh!

# 24
  • Germany
Запис и от мен Simple Smile Ваканцията свърши, лятото и то и настроението е минорно... Малкият 20 дни в Италия нито веднъж не си издуха носа, тук от 1вият ден е със сополи. Вчера ни пратиха програмата на 7мо класника. В понеделник имат 2 часа кунст, 2 часа спорт, 1 час музика и един час биология. В четвъртък 2 часа дойч, 2 часа латински и 2 часа английски. По малоумна програма не знам дали можеха да измислят... На малкият ще я видим другата седмица и много се надявам да не е всеки ден от 7,45. Ще бъде и с нова учителка и тръпна каква ще ни се падне.

# 25
Мони, ако имате мухъл в жилището, много вероятно детето да реагира на него.
Постоянно дудна тук за тоя мухъл и съм досадна, знам. Но няма да спра, защото мухъла е проблем с последици за здравето, а масово много се подценява.

# 26
  • Немция
Моите деца се простудиха с малко закъснение, след прибирането от Бг. Разликата в температурите беше голяма, първата седмица се аклимитизираха и после почнаха упорито пак с късите ръкави на 21-22 градуса, резултатът не закъсня- сополи, малко кашлица.
Мони, странна ви е програмата-явно един ден ще се разпуска, друг ден ще се дава газ.

ДжейДжей, голям куриоз! Grinning

Синьо, не е лесно да имаш 4 жени. Mr. Green Не бях чула за този случай, къде се развива действието, ако случайно знаеш?

# 27
Дзак и от мен в новата тема.
Ние сме отдавна на училище, тръгнаха още в края на август в Заарланд. Едвам държат да дойде края на септември и да излязат в есенна ваканция, че ще ходим след 3 годишно прекъсване на гости на баба си.
Голямата е вече абитуриентка - 11 и 12 клас в гимназията им се водят в едно, завършва чак 2019.
Малкия реве за нова раница - на старата и се скъсаха презрамките. Засега кара със старата от брат си, която взе, че издържа 4 г начално училище.

# 28
Вечке, виж във ФБ/ Продавалник Германия 😉 . Точно в момента се подаряват раници.

Още една идея- в Бг погледни раниците Габол. Леки и качествени, цените им са разумни.

# 29
.Бибит., информация има много за тоз герой, даже и снимка с 4-те мумии виждах някъде. Ето тук и тук пише.

Moni, страшна програма. Rolling Eyes Явно гледат постепенно да увеличават натоварването – в понеделник по-лекичко така и после като наберат скорост... Crazy

Погледнах колко гаранция имат раниците за най-малките ученици – масово само 2 години. Гадини.

На мен границата за къси ръкави ми е 18 градуса. Хлапето и на 13 сутрин е ходило по къс ръкав, 'щото нали било лято... ooooh!
Есента ми е любим сезон, но ако да е може топла, слънчева и цветна. А дано!
Болните да оздравяват!

Общи условия

Активация на акаунт