Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Germany
Сбъдваща, няма за момента мухъл. Имаше в стаята за гости, но хазяина ремонтира и сложи изолация и сега няма. Освен това той понеже си има разни алергии и вече два пъти правим тестове за мухъл и няма реакция. Много е влажно при нас и понеже не сме до реката няма и много движение на въздуха и хич не му е ок, ама за момента нямаме много избор. Оглеждам се за апартамент в Хайделберг до реката, но почти нищо не излиза там и е доста скъпо...

# 31
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
ДжейДжей, Joy.
До България пращам само и единствено препоръчани пратки, всичко друго изчезва безследно. Sad

И на мен много ми досвидяха пратите за ученическа раница. Толкова пари за пластмаса... ужас. Tired И всичките от грозни, по-грозни. Насочихме ученика към едни по-малко грозни, но пък цветът не ми харесва. Мен обаче никой не ме пита, а и няма аз да я нося.

Има и много мургави българи, но предполагам, че никой от нас няма да ги вземе за цигани. Има и руси и синеоки цигани, но на тях също им личи циганската кръв.
Това обаче човек, който не е живял сред такива, няма как да разбере.
Скрит текст:
За съжаление в разните предавания често пропускат да уточнят етноса... мдам.
Аз доскоро не си давах сметка колко много български турци има. В България съм от край, в който изобщо няма такива и съответно не съм общувала с такива хора.
А немците като не искат сульо и пульо да им точат социалната система, да вземат да си затегнат правилата. Crossing Arms Но като гледам как щедро се ръсят народни пари последните години... Пак се сетих за онзи сириец с 4-те жени и 20+ деца, който касира 20 000+ евро месечно и не работи, 'щото нямал да има време за семейството. ooooh!
При нас (вкл. мм и аз) се получи така, че след като живяхме в щатите, и си идвахме само за малко в Бг., в един момент, почна да ни става трудно да разпознаваме ромите в Бг. само на външен вид, а единствено ако чуем акцент. Но след като се върнахме на стария континент, тази възможност да ги разпознаваме визуално се върна. Чудили сме се на самите нас...  newsm78

Абс. съм съгласна със Сбъдваща - мухъла е ужасно нещо!

# 32
  • в сърцето на един мъж...
Мерси за темата! При нас почваме във вторник, нито ми се почва, нито ми се слуша за училище. Раницата на баткото издържа до 4ти клас, тогава я сменихме, на малката още не е мръднала, та предполагам и нейната ще е така Simple Smile Списъка на малката е готов, на големия още не е ясен, и програмата не знаем. Да видим във вторник как ще е

# 33
Здравейте!В нашия град всички магазини Tengelmann се превърнаха в Edeka-при вас така ли е? Аз имам разни електроуреди,които са ми купени и са още в гаранция и се чудя сега Едеката ли я поема?!? Simple Smile

# 34
  • Hamburg
Здравейте!В нашия град всички магазини Tengelmann се превърнаха в Edeka-при вас така ли е? Аз имам разни електроуреди,които са ми купени и са още в гаранция и се чудя сега Едеката ли я поема?!? Simple Smile

Кaiser's Tengelmann фалираха и магазините им бяха разделени между Едека и Реве. Гаранцията се поема от производителя.

# 35
Здравейте ! Трябва ми препарат за почистване на петна от мазут/от морето/. Нямам опит в тази насока.Ще съм много благодарна за кратък съвет /име, магазин/.

# 36
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не съм чистила петна от мазут, но предполагам, че с бензин за почистване ще се махнат.
в ДМ незнам дали има (там има спирт за почистване), но може да попиташ, както и за петната да ти препоръчат нещо.
иначе в Баумаркт трябва да има бензин за почистване.

# 37
Има бензин в ДМ. Много ефективен, ще свърши работа.

# 38
...скоро при лекаря ми, трябваше да им обяснявам, че българите не сме мургави Whistling
почвам да се дразня.
...

колко пъти съм обяснявала ... а взрха беше един турчîн пратен от една фирма, който ни пита какви сме и направо ни обвини че го лъжем че сме българи. Знаел ги той бзлгарите

# 39
  На добър час,на децата,които от днес стартират новата учебна година!Да е спокойна и успешна.Бързо мина ваканцията...Вчера се прибрахме от България и ми е много тъжно.

# 40
И на мен така. И ние скоро се прибрахме. В България слънце, жега, приятели, кафенца, гостита... Тук студ, дъжд, сивота, ежедневие... Да ни се чуди човек защо си го причиняваме

# 41
  • DE
Май само аз се върнах с негативи от България.
Ако не бяха роднините, нямаше и да помисля догодина да си ходя. Още със стъпването на нашата граница започнахме да се ядосваме  Tired Кофти храна, често и бързо ми се разваляха или направо си имаха дъх купени неща  ooooh! размножените и нагли цигани(живеем близо до цигански квартал и вече имаме няколко семейства в блока Crossing Arms ) тарикатите на дребно на морето и още и още....

Винаги съм се вълнувала когато се прибираме от чужбина с минаването на границата, тази година бях доволна, че си тръгвам  Cry

# 42
  • Wetteraukreis
Здравейте, мами! Отдавна не съм писала! Последно ви питах за района на Щутгарт, но както поняко изненадващо се случва в живота, в крайна сметка се установихме в района на Франкфурт. За моя приятна изненада и двете деца бяха приети - на ясла и на градина, та вече имам ученички Smiley Днес ходих да ги регистрирам при педиатър. Госпожата на регистратурата погледна сертификата ни за ваксинации и категорично заяви, че другата седмица трябва да се ваксинират. Голямата (4 год.) - за варицела, а малката (1,7 г.) - ..честно казано не разбрах дали също за варицела, понеже в БГ не успяхме да направим последния прием на петвалентната ваксина. Тук сте коментирали, че ваксините не са задължителни в ДЕ, а дамата на регистратурата звучеше доста категорично. Та въпросът ми е, правили ли сте ваксина против варицела и как се понася? Някой слагал ли е част от ваксините /приемите/ в БГ, а другите приеми в ДЕ? Чудя се дали са идентични и дали се припокриват ваксините. Да не би пък да е опасно и дали не е по-добре да се приберем до БГ, за да я сложим таз петвалентна ваксина.... Извинете ме за дългия пост! Приятна вечер ви желая!

# 43
И на нас ни е мъ4но, но тук работим и това е. Няма кой да ни издържа.
Какви са тези смени на у. 4анти пред 2 години? Не мога да повяржам про тези цени.

# 44
  • Англия
Nace, може да отмениш часа за ваксини, не са задължителни. Може би е звучала категорично, понеже е видяла, че ваксинираш по принцип, а преди тръгването на градина е добре всички да бъдат поставени. За варицелата не знам, дъщеря ми я преболедува преди да ваксинацията. Понеже и аз наскоро се занимавах с разминавания в имунизационните планове( но ние се преместихме от Англия) и лекарката ми обясни, че петвалентната(която на нас ни липсваше) не се произвежда-имало или три, или шествалентна. Поставихме тривалентната в крайна сметка. Питайте и за менингит, доколкото си спомням в Бг не се предлага.

Общи условия

Активация на акаунт