Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 444
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Много ти благодаря  bouquet сега остава да разберем дали е добре да се отрегистрира или не предвид, че после пак ще търси работа на територията на Германия  Thinking

A как стои въпросът с таксата телевизия?

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 00:48 от Mirella_

# 571
  • BG-DE
Ами точно заради нея се чуди дали да се отрегистрира или да я плати, но сигурно ще я плати нали така и така след месец-два пак ще се върне  Thinking

# 572
Преди време писахте за разни сайтове за ученици (за упражняване на учебния материал), но тогава не им обърнах внимание и нещо май не намирам правилните. Някой би ли бил така добър да ми ги напише пак? Благодаря предварително!

# 573
  • Англия
Таксата за телевизия се плаща само един път за жилището, тоест който живее там я плаща. Ако остане регистриран ще си запази ли жилището или ще се регистрира при приятел?

# 574
  • Wetteraukreis
Момичета, решила съм да правя един сладкиш, но рецептата е с крема сирене. Имате ли идея кой немски продукт /имам предвид от тукашните магазини/ се доближава най-много до бг крема сирене???

# 575
  • Англия

За мен лично фришкезето от лидл е точно като крема сиренето,  ето това
http://www.discounter-preisvergleich.de/Frischkaese-Der-Sahnige-LIDL-21125.html
Или Филаделфия, но е по-скъпо.

# 576
Момичета, решила съм да правя един сладкиш, но рецептата е с крема сирене. Имате ли идея кой немски продукт /имам предвид от тукашните магазини/ се доближава най-много до бг крема сирене???

Frischkäse се казва.
И аз се каня да правя един такъв сладкиш, ама да видим кога ще стане.

ana.ana, писали сме заедно.
Мерси за инфото.
Бях намерила чрез гугъл  в Алди фришкезе, но още не съм го пробвала.

# 577
  • BG-DE
ММ се е взел Лебара карта но пък сега нещо не е сигурен, че ще може да я ползва от Бг, някой знае ли дали има включен роуминг?

# 578
  • The QC to be!!!
ММ се е взел Лебара карта но пък сега нещо не е сигурен, че ще може да я ползва от Бг, някой знае ли дали има включен роуминг?
от миналата година лятото вече няма роуминг в ЕС! Няма какво да търсите какви са цените за роуминг за страните от ЕС, Исландия, Норвегия и Литенщайн.

# 579
  • BG-DE
Да, да интересува ме дали е автоматично активиран роуминга т.е. когато ходих до Германия за да мога да ползвам там телефона си се обадих във Виваком да ми го пуснат., а иначе не се тарифира. 

# 580
Синьо, моите деца ползват основно www.schlaukopf.de. Особено до 4 клас има много добри въпроси. Голямата щерка, гледа разни ютуб канали с клипове по математика, физика и т.н. Мога да я попитам кои са, ако те интересува.

# 581
  • The QC to be!!!
Да, да интересува ме дали е автоматично активиран роуминга т.е. когато ходих до Германия за да мога да ползвам там телефона си се обадих във Виваком да ми го пуснат., а иначе не се тарифира. 
За нас винаги е работил роуминга с Либара, не е трябвало да се обаждаме да го вкл.

# 582
  • BG-DE
Благодаря, а след изтичане на 30 дневния срок на валидност ако не се плати отново спират ли я или има само входящи обаждания, че нещо не ми стана ясно newsm78

# 583
  • The QC to be!!!
Какви са тези 30 дни? Ние не сме на план. Плащаме, говорим или не, няма много значение. Мисля ако изобщо не се ползва известно време (месеци наред), я спират. Вие на някакъв план ли сте взели карта?

# 584
  • Germany
Синьо, моите деца ползват основно www.schlaukopf.de. Особено до 4 клас има много добри въпроси. Голямата щерка, гледа разни ютуб канали с клипове по математика, физика и т.н. Мога да я попитам кои са, ако те интересува.

ДжейДжей, на мен би ми била полезна информацията с ютуб каналите и ще съм благодарна, ако питаш дъщеря ти.

Общи условия

Активация на акаунт