Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Пак съм аз искам да питам като отидем имам ли право да се запиша в този джобс център за да ми търсят работа?Някой знае ли как стоят нещата?Трябва ли да съм работила в Германия за да се запиша там и какво точно представлява този център?

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 11:08 от Ani Ivanova_392803

# 676
  • Германия
Пак съм аз искам да питам като отидем имам ли право да се запиша в този джобс център за да ми търсят работа?Някой знае ли как стоят нещата?

Здравей!
Предполагам, че ще можеш да се запишеш, но без немски няма да ти намерят нищо най-вероятно. Как стои при вас въпроса с курсове по немски от сега още в БГ?

# 677
Тук има курсове по 3 месеца,но се чака да се сформира група.Брата на мъжа ми е няколко години там и каза,че от тоя център ще ме пратят на училище.Но аз малко не му вярвам и за това искам да питам някой който знае.За малкия разбрах,че трябва да отидем в регионалната служба за новодошлите в Кьолн.

# 678
Здравейте момичета.Имате ли представа след шест седмици болничен какви документи се представят пред здравната каса.

# 679
Само болничните. Но работодателят поема болнични 4 седмици. При мен се получи така, че вече ми бяха изплатили заплатата, та се наложи да връщам парите за последните 2 седмици болничен на работодателя. Които пък после здравната каса ми преведе обратно по сметката.

# 680
Тук работодателя поеме 6 седмици.От седмата здравната каса плаща.Казаха ми,че ще ми изпратят писмо какви документи трябва да взема от лекаря и работодателя и да ги изпратя обратно.Бюрокращината тук е велика.

# 681
Ani Ivanova записвай се на всякъде , където има възможност. Може да ти предложат интересни курсове за език, за квалификации и ако си на курс може да ти поемат суми за занималя за детето и пр.
В смисъл давам пример какво би могло. може пък други интересни неща да са, а може и нищо, но да се участва и да се опита не е лош подход.

Teri Petrova пом оя информация и дококото аз знам > 6 седмици с една и съща диагноза. за всяка различна диагноза се брои наново... ако има прекъсване от 6м. без болнични мисл ясъщо се анулира.
Питай перс. отдел.

wenn eine durchgehende Arbeitsunfähigkeit (=AU) vorliegt (auch mit wechselnden Diagnosen), braucht der Arbeitgeber nur insgesamt einmal 6 Wochen Engeltfortzahlung leisten.
Wenn eine Unterbrechung der AU vorliegt, darf der Arbeitgeber die Zeiten addieren, wenn dieselbe Krankheitsursache vorliegt.
Ein Jahreswechsel spielt keine Rolle.
Nach 6 Monaten Arbeitsfähigkeit sind alle früheren AU ohne Bedeutung.
http://www.gesetze-im-internet.de/entgfg/__3.html
Das Krankengeld der Krankenkasse beträgt 70% vom Brutto, aber nicht mehr als 90% vom Netto. Vom Ergebnis werden noch Beiträge abgezogen:
§ 47 SGB V

# 682
Да ви питам, на някой премахвали ли са  жлъчката тук в Германия? Гастроентерологът (за който чаках 3 месеца) ми каза, че имам много камъни, един от които е 2 см. Препоръча да се премахне жлъчката. Аз до сега никога не съм имала кризи. Чудя се какво да правя. Те тук нали много ''обичат'' да премахват органи. Имам сума примери как с лека ръка и най-хладнокръвно се пращат жени  да им махнат я матка, я яйчници.

# 683
  • Germany
Evana, а с какви оплаквания отиде при гастроентеролога? Аз съм с махната в БГ жлъчка. Имах една криза само, но толкова болезнена, че реших да не си го причинявам пак. Освен това моите камъни бяха малки и ми казха, че при следваща криза може да тръгнат назад към панкреаса, което било много опасно. Ако не си сигурна, че си за операция, потръси още едно мнение, но без да казваш какво ти е казал предният.

# 684
  • The QC to be!!!
хора могат да откарат и 10 години с камъни в жлъчката, без да има каквито и да било симптоми. Но стане ли криза, кофти е, опасно е, ужасно болезнено е! Да рисково е ако заседне камък по каналите.

# 685
Във Франция на леля ми правиха оп с лазер или нещо такова, но тя имаше доста проблеми.
Мога да питам ако има интерес.

# 686
  • София
Момичета ,помагайте.Трябва да разбера дали в Нюрнберг има магазини Дъглас и как да ги открия.Поръчах на ММ спирала и трябва да го упътя(не разбираме грам немски).

# 687
  • München, Deutschland
Момичета ,помагайте.Трябва да разбера дали в Нюрнберг има магазини Дъглас и как да ги открия.Поръчах на ММ спирала и трябва да го упътя(не разбираме грам немски).
Има, разбира се, даже няколко. Най-удобният може би ще му е на централна гара, един от магазините там мисля, че беше Дъглас. Просто вижте на сайта къде са им магазините в Ню и да си въведе адреса в гугъл. Simple Smile

# 688
  • София
Благодаря Flowers Bouquet.Успях.Сега остана и ММ да отиде и ми купи спирала.

# 689
Moni, имам подуване в горната част на стомаха. Като в 6 ти месец постоянен. Кг са ми в норма, но този корем ме побърква.Чернодр. ензими също бяха леко повишени. И личната ми даде напрвление за гастро. Мисля да ходя на второ мнение, но като знам,че пак ще е 3 месеца чакане, ме притеснява, че няма да го дочакам. Ти как се чувстваш без жлъчка? Имам някои притеснения за последствията след премахването и,, може ли на лични да попитам?
Bandiera rossa, имам интерес.Flowers Hibiscus Как с лазер? Само камъните ли са премахнати, без жлъчката?

Общи условия

Активация на акаунт