Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 382
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • The QC to be!!!
може и да е възпаление на дебелото черво, което минава точно в горната част над пъпа, това му е хоризонталния участък. Защо не си направиш един експеримент - махни млечните, пикантните, местните продукти. Виж има ли разлика. Може да се нетърпимост към храни, може да са едни джобове които ги има в дебелото черво, и като се напълнят с храна и почнат да се възпаляват става така, може да е колит, много неща могат да са свързани с дебелото черво, а не с жлъчката и камъните в нея.

# 691
  • Германия
През последните 2,5 години имах директен контакт с немската здравна система. Наложи ми се спешна операция след претърпяна злополука. Мога само да кажа че съм очарована. Имах невероятен късмет, бях с много сложно счупване, направо смазване, 4-5 парчета отчупени от костта. Хирурга беше магьосник и всичко намести 😂. Доволна съм, бях оперирана същия ден на злополуката в 22:30 вечерта.
Направи ми впечатление че доктори, сестри бяха почти само чужденци. Моят беше руснак 👍😂

# 692
  • в сърцето на един мъж...
Така де, немската система Simple Smile Ама доктора руснак Wink

# 693
  • Немция
Да, има много лекари чужденци. На по-високите етажи , тоест Оберарцт или Шефарцт надделяват немците, но има и чужденци. Много от немските лекари търсят работа в Швейцария, Австрия, САЩ, заради по-доброто заплащане/условия на работа или предпочитат да отворят собствен кабинет. Но тези, които познавам работят в Германия, не са емигрирали.
Подговаря се да се увеличи бройката за прием на нови студенти по медицина, тъй като има недостиг, но засега нищо не се променя.

# 694
  • Германия
Така де, немската система Simple Smile Ама доктора руснак Wink
Така е, руснак е и там е завършил. Както казах имах голям късмет че попаднах на него, не всеки би се справил със смачканите кости. Немската система се прояви в това, че не се шушкаха, всичко стана много бързо и на доста професионално ниво. Много неща куцат в Германия, но този мой опит беше много положителен. Което естествено не изключва и много от нас да имат лош опит със здравната система в Германия.

# 695
Ani Ivanova , има интеграционни курсове по немски, за тях не ти е нужен джоб център(всъщност джоб център за теб не е правилното място, там се изплащат обещетения за безработица, а Agentur für Arbeit). Moят мъж беше записан, след като дойдохме... за нищо не ни бяха полезни освен, че го изпратиха във фирма да му преправи автобиографията, което се оказа много полезно. Но вече почти нищо друго не дават на новодошлите, не се надявайте. Особено без или с лош немски....Повече помага регистрация в сайтове като монстер и степстоун, тогава рекруитъри те намират и ти предлагат подходящи и неподходящи обяви само и само да спечелят евентуално от теб Simple Smile

# 696
  • И аз не знам къде
Гледам,че доста се разпъва темата за здравната система в Германия - аз  съм от  недоволните от услугите на спешна помощ и от някои методи на лечение(не казвам , че пък в България са много хубави), но определено има върху какво да се работи.
Имам питане относно изследванията на децата.Какви изследвания се правят и на каква възраст? Досега само един път са вземали урина на големия и то от лекарка, която всъщност е заместваща на нашата педиатърка, когато  отсъства. В България знам , че се правят по-чести изследвания за кръв и  урина. Дали нашата  педиатърка е незаинтересована или тук не се правят въобще изследвания.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 01:47 от Neat_W

# 697
  • Англия
На колко години е детето, ние миналата седмица бяхме на У8, само урина изследваха, кръв никога до сега.

# 698
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Neat_W , изследвания правят, само ако има причина за тях, т.е. трябва да има оплаквания или лекарят да прецени, че е нужно.
няма ги тези изследвания като в Бг: взимане на кръв и прочие.

ходиш на У-тата, там понякога тестват урина, иначе зрителен и слухов тест правят, мерят, теглят и следят развитието на детето.

при едно от У-тата, казах на лекаря, че детето яде много малко храни и почти никакво месо и се притеснявам да не би да има недостигна желязо, защото и от ДГ ми казват, че се уморява бързо.
лекарят започна леко да го натиска по ръцете и краката да види как реагира кожата, гледа му очите и езика и каза, че няма недостиг... Crazy
Кръв не му взе, т.е. не е видял причина за това.

# 699
Никога ни=о не са им изследвали извън У тата. Да са живи и здрави.

# 700
Аз моето дете го водя на лекар-хомеопат. Поглежда гърлото, преслушва и толкоз. Не са му изследвали нито кръв нито урина. И повече от 3 дни не е боледувало.

Дами, има ли сирене "Котидж" в немско и как се казва тук? Напоследък се храня по хран.режим "Зоната" и дамите там много го ядат, та ми се иска и аз да опитам.

# 701

Дами, има ли сирене "Котидж" в немско и как се казва тук? Напоследък се храня по хран.режим "Зоната" и дамите там много го ядат, та ми се иска и аз да опитам.

навсякъде го има, по всички дискаунтъри и супермаркети, даже и безмаслено.
казва се körnige Frischkäse.
всичките са в такава кутийка...
аз го слагам в баницата, заедно с фета, така остава зрънцата, че фетата се стопява и не се вижда сиренето.

Зоната незнам какъв тип хранене е, но ако ядеш протеини, то погледни и Harzerkäse/Handkäse (има го в различни ценови категории), то има доста протеини и почти никаква мазнина.
има доста остър мирис и не е всекиму по вкуса, но ние го ядем на handkäs mit musik (регионален специалитет, не го ядем с хляб, а го слагам към зелена салата, маринатата я ползвам за дресинг).
също разтопено върви много или на сос. мисля, че пак като регионален специалитет има шницел със сос от това сирене.
ако те интересува, ще ти пусна рецепти или идеи какво правя с него.

# 702
мисля в руския магазим е творог , Hüttenkäse.
Днес много говорят по радиото за пости. Имат в предвид отказване от разни неща, не е само храна. Вие участвате ли в такива мероприятия>

# 703
мисля в руския магазим е творог , Hüttenkäse.

творог не е ли извара?  newsm78
вярно, че още Hüttenkäse му казват.

# 704
ами да, но като го купиш и си е баш Körnige Frischkäse вътре

Общи условия

Активация на акаунт