Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
 не съм си взимала творог. един път взех рикотта и дълбоко съжалих.
иначе немската quark ям и ми е вкусно, както и Körnige Frischkäse, но тази пуста извара като в Бг направо предизвиква гадене, рикоттата е същата... Confused

# 706
Благодаря ви дами!
Руски магазин нямаме в близост, но за Körnige Frischkäse се сетих какво е и утре при седмичното пазаруване непременно ще си взема да пробвам. Ще потърся да пробвам и Harzerkäse/Handkäse в Едека, че едва ли го има в Норма, Лидл и Алди, а друг по-голям магазин нямаме наблизо. Щом е с много протеини и почти без мазнини, значи пасва идеално на Зоната.
Аз баницата я правя с Hirtenkäse от Лидл. На омлети също го слагам и не съм забелязала да се стапя. Фетата е с овче сирене и за мен е грехота да се похабява за готвене  Embarassed -  ядем си я на закуска или като мезе към червено вино.

# 707
Harzerkäse/Handkäse има навсякъде.

в дискаунтърите са 4 парчета, бледожълтеникави. има и с edelschimmel, тогава са бели.
около 0,80Е e в дискаунтърите 200гр., но има и по-скъпи марки и с различен размер: мини талери, големи. ама винаги е кръгло.

предупреждавам те, че е смръдливо.

ако натур не ви е вкусно, го направи на handkäs mit musik, така става по-ядливо или го използвай за запичане върху зеленчуци или в омлет (разтича се обаче бързо и става с вид и консистенция на сопол....)

# 708
обичам много рикота. немски камамбер или бри не мога да погледна даже. такава гума са способни да направят от едно ми ти мляко ...

# 709
  • Германия
И аз вчера ги слушах по радиото за постите...Аз не постя изобщо - не се отказвам нито от храна, нито от нещо друго. Странно ми е. Разбирам да постиш и да не ядеш месо 40 дни. Но всичко останало ми е измислено.

# 710
обичам много рикота. немски камамбер или бри не мога да погледна даже. такава гума са способни да направят от едно ми ти мляко ...

френските са по-добри. особено като е изтекла MHD  hahaha

# 711
Ася, ще пробвам, благодаря!
Аз както стана ясно съм фен на продуктите с овче мляко - много обичам от френските специалитети кашкавалът смес - овче и краве - Delice Basque е марката в Алди. По-рано имаше и в Лидл, но отдавна не съм срещала там.

# 712
...
и ни дойде някой на гости. не смея да отворя хладилника за да извадя по една бира.

# 713
Моят мъж пости през всичките пости - всяка сряда и петък +коледни, великденски, петрови, богородични - всякакви. Чувства се прекрасно по време на постите - бързо се наспива и му е леко на тялото и стомаха. През другото време обаче яко се тъпче с месо - все се заканва, че ще се ограничава, но лакомията му е огромна и не може да се контролира.
Аз постя само лятото през богородичните пости - чувала съм, че всяка жена, която е имала щастието да стане майка трябва да благодари на Богородица чрез този пост, идеята ми харесва и го правя. А и лятото е такова изобилие на вкусни плодове и зеленчуци, че за 2 седмици не е никакъв проблем да се ограничи човек.

# 714
...
и ни дойде някой на гости. не смея да отворя хладилника за да извадя по една бира.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 715
Рикота и аз много обичам (българска извара никога не съм яла и не мога да ги сравня). Меки сирена не обичам по принцип, обаче има един немски овчи камембер... ммммм. Аз тук се  научих да ям овчи и кози сирена и като се замисля май предимно такива ям. Поне в момента любимите ми са едно козе зряло сирене и едно дърто пекорино. И двете от сурово мляко. Установих, че сирена от сурово мляко са ми много по-вкусни. Rolling Eyes

И аз не постя. Немски тип пости също не практикувам. Целогодишно се "лишавам". По принцип не купуваме излишни неща само защото са ни харесали, гледаме да използваме възможно най-малко пластмаса/опаковки и такива подобни.
В тази връзка днес много се ядосах... получихме си поръчаната риба и уж ползвали минимално опаковки, а се сдобихме с две огромни стиропорени кутии. Sick

# 716
Установих, че сирена от сурово мляко са ми много по-вкусни. Rolling Eyes

....а се сдобихме с две огромни стиропорени кутии. Sick

да, от сурово мляко са по-ароматни. имаше обяснение защо, но не го помня.  newsm78
не можеш ли да ги върнеш и да се ползват многократно?

аз ги слагам в специална кутия за сирена и се ядва...
но в хладилника имам и кимчи, така че все нещо смърди  Joy

# 717
  • The QC to be!!!
ами да, но като го купиш и си е баш Körnige Frischkäse вътре
творог ям и ми харесва, точно като Бг. изварата е. Обезмаслената ми е по приятна, и я слагам в хлябове, и в баници, на салата. Но немския вариант ми идва една идея по не по моя вкус.

# 718
Момичета,дъщеря ми от 3 дена е със задна хрема (тази,която е без много секрет от носа,но нощно време не може да спи и и е много запушено нослето) ,изписаха ни спрей с ксилометазолин,който грам не помага и сироп за кашлица (а тя за сега не кашля)... Как се справяте при подобни проблеми,на 3 годинки е малката? Rolling Eyes

# 719
sunny:*kiss aз какво правя не ми е предписано от лекари, та си прецени сама ... но има едно масло в ДМ, много е силно Ölbas . Слагам вода в каната да заври, сипвам в една голяма купа и  капвам няколко капки от маслото в нея . Оставям на масата в стаята на детето. Диша по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт