Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 13

• 108 036
  • 823
  •   1
Отговори
# 555
  • What are you laughing at?
Здравйте момичета, назначени са ни генетични изследвания: Кариотип, някой правил ли е такова изследване в Щерев и в лабораторията на 2-ри етаж ли се прави? Също така ми препоръчаха ко-култивиране, какви са ви мненията за тази допълнителна техника, ако някой има впечетления ще съм му много благодарна да сподели как протича процедурата, колко струва, и дали си заслужава?

# 556
Аз правих и мъжа ми. Прави се в лабораторията на 2ет., НЕ на гладно. Трябва да сте хапнали 1-2 часа преди това. Така ми беше казано от лаборантките. Резултата излезе след 3 седмици, като аз трябваше да се обадя на регистратурата да проверя дали са готови. Взимат се лично.

# 557
Аз правих и мъжа ми. Прави се в лабораторията на 2ет., НЕ на гладно. Трябва да сте хапнали 1-2 часа преди това. Така ми беше казано от лаборантките. Резултата излезе след 3 седмици, като аз трябваше да се обадя на регистратурата да проверя дали са готови. Взимат се лично.

Слънчице благодаря ти, а след като се вземат резултатите, трябва да се направи консултация с генетиците или нося изследването на лекаря ни?

# 558
Казаха, ако има установен проблем, че може да се направи консултация с генетиците. При нас за щастие не се установи такъв. Успех ти желая! Направете го, за да сте спокойни Wink

# 559
  • София
Здравйте момичета, назначени са ни генетични изследвания: Кариотип, някой правил ли е такова изследване в Щерев и в лабораторията на 2-ри етаж ли се прави? Също така ми препоръчаха ко-култивиране, какви са ви мненията за тази допълнителна техника, ако някой има впечетления ще съм му много благодарна да сподели как протича процедурата, колко струва, и дали си заслужава?

Кариотипа е генетичен анализ т.е. на хромозомно ниво и се чака около 1 месец резултата. Кръвта се взима на 2ят етаж и после отива във генетиката.

Всяка допълнителна техника, която може да увеличи шансовете за бременност стига да може да си я позволи човек е добре дошла. Реално при кокултивирането ще вземат клетки от теб, ще ги обработят и след това ще поставят ембриона още докато е в инкубатора заедно с твоите клетки. Така преди да се върне ембриона в матката той ще познава клетките за които трябва да се захване.

# 560
  • София
А акоискате да си спестите едни 300 лв може да си ги напрявите в МА София -катедра по генетика. Лошото е, че ако нямате време да чакате няма да ви свйрши работа. Аз си записах час от средата на декември за 01 февруари, но не съм платила нищо. Наложи се да ми го повторят, защото излезе неспецифична хромозомна чупливост и отново не платих нищо.

# 561
  • София
Е, да значи ако е безплатно, 2-3 месеца се чака за вземането на кръв и после 1 месец за резултата, след това докато си запише човек час за преглед още 1 месец се чака, така ще си мине половин година. Възрастта на жената също ще се увеличи а яйчниковия резерв ще се намали. Безплатната схема работи против семейството явно.

P.S. Не знаех, че го има безплатно това изследване. С какъв документ трябва да се отиде за да се поиска безплатно - направление или ....?

# 562
  • София
Аз лично отидох с копия от всичките си документи. Държаха да им занеса протоколите от инсеминациите и аз по свое осмотрение си измуфтих от клиниката документ в който да пише, че имам 4 инсеминции и 3 бременности. До калкото помня искаха документи за повтарящи се аборти.

# 563
Здравейте и от мен, имам въпрос при стартирала стимулация, деня от цикъла в който трябва да съм на преглед е в ден когато докторката ми не преглежда. Какво мога да направя, аз искам тя да ме следи. Питах на регистратурата и ми каза, че друг ще ме прегледа. Имали ли сте такава ситуация?
P.S.  При доц. Андреева съм.

# 564
Др. Кой, kene, Slunceto Flowers Hibiscus благодаря Ви мили момичета за изчерпателната информация. Успех на всички!

# 565
Gloriq7, при мен се получи сходна ситуация. Моята лекарка беше болничен. Почти цялата стимулация беше при д-р Юнакова, само последната инжекция ми я назначи друга лекарка от по-новите. Пункцията беше при д-р Арабаджи, защото д-р Юнакова беше отпуска, но на трансфера се беше върнала Grinning

# 566
Здравейте и от мен, имам въпрос при стартирала стимулация, деня от цикъла в който трябва да съм на преглед е в ден когато докторката ми не преглежда. Какво мога да направя, аз искам тя да ме следи. Питах на регистратурата и ми каза, че друг ще ме прегледа. Имали ли сте такава ситуация?
P.S.  При доц. Андреева съм.

Здравей, ами аз съм при Проф.Тимева, тя често отсъства, но при нея има специализантка Док.Георгиева, която поема пациентите в такива дни. Със сигурност Доц. Андреева ще я замества някой от лекарите там, който след прегледа най-вероятно ще се чуе с твоя лекар за да уточнят как да процедира. Не се притеснявай, успех!:)

# 567
Благодаря ви момичета успех на всички! Simple Smile

# 568
Глория, аз имам няколко процедури при доц. Андреева. Когато отсъства, д-р Опрова, която работи с нея в кабинета, ме е преглеждала и определяла стимулацията в ход. Предполагам, че си обсъждат всичко, така че не се притеснявай. Успех!

# 569
Да, д-р Опрова е в течение на моя случай. Така, че ще съм спокойна при нея. Благодаря за информацията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт