Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 829
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Аз лично бих се преместила за следващия опит при Стаменов. Той никога не би обрекъл опит на неуспех предварително. Надежда винаги има! Инозитол и Метфогама приемани поне 3 месеца преди опит подобряват качеството на яйцеклетките. При тежък мъжки фактор според мен задължително трябва да се направят MAX и IMSI.

Момичета, имам нужда от вашето мнение. От шест години съм в борбата със стерилитета, като последните две съм пациентка на доктор Персенска. Имам три опита икси в Надежда, първите две бяха биохимични бременности, третата кухо яйце, а тази година дори успях да забременея спонтанно, чухме и сърчице, но отново всичко приключи една седмица по-късно. Според доктор Персенска проблемът е категорично в мен, макар че имаме доста тежък мъжки фактор. Всички хормони са ми в норма, може би не са перфектни, но са в норма. Аз след всеки опит се усещам със стъпка напред и това което ме притеснява е, че след втория опит док всеки път ми казва, че няма смисъл да опитвам повече, че няма да стане и т.н. С мъжа ми започнахме да спортуваме активно, да приемаме добавки и витамини с цел подобряване на качеството, дори напуснах работа, за да си осигуря спокойствие. При последното ми забременяване преживях много силен стрес и предположих, че може това да е причината за неуспеха, но док отново каза няма такова нещо, некачествени са Я. При последния ми преглед на въпроса дали е по-добре да опитам отново спонтанно или икси (предвид мъжкия фактор) ми отговори, че според нея няма да стане по нито един начин, но за да знам, че съм направила всичко, да опитам още едно иски. Не искам да сменям клиниката, харесва ми и док Персенска, но съм много объркана, имам ли изобщо шанс при лекар, който предварително обрича опита ми на неуспех. Вие как бихте постъпили?

# 481
под генетични имах предвид кариотип.

Сега погледнах в дебелата папка Simple Smile пускали сме и кариотип. Аз вярвам, че проблема е в качеството на материала, както написах имаме и мъжки фактор, но правим всичко възможно за подобряване, и имаме известно такова при спермограмата. Затова не искам да се отказвам.

# 482
Nandin, но на всякъде пишат че са го почвали от 3-ти ден 😐 Или пък да се обадя да попитам?!

# 483
  • София
То и за клостилбегита така пише, ама аз съм го почвала и на първи ден.
Винаги като започвам стимулация е започвала от деня на прегледа.

# 484
  • София
при мен пък от следващия ден, трети или четвърти.

# 485
Аз не бих се доверила на доктор, който предварително ми казва, че няма да успеем.
 Премести се при доктор Стаменов.

# 486
Nandin, права си. Обадих се и казаха от днес да го почвам.

# 487
Смятам, че трябва да говориш лично с него. Тогава преместването ще стане веднага. Той по принцип поема най-тежките случаи. He казвам, че вашият е тежък, но е такъв поне по мнение на д-р Персенска щом тя не вярва в успеха. Във форума има жени, които са се прехвърлили при него и са успели. А и той може да приложи различен подход при следваща стимулация.

Аз лично бих се преместила за следващия опит при Стаменов. Той никога не би обрекъл опит на неуспех предварително. Надежда винаги има! Инозитол и Метфогама приемани поне 3 месеца преди опит подобряват качеството на яйцеклетките. При тежък мъжки фактор според мен задължително трябва да се направят MAX и IMSI.

Инозитол пия, както и други добавки. Не съм питала, но преместване при Стаменов ми се струва невъзможно, с неговата натовареност.

# 488
  • София
Nandin, права си. Обадих се и казаха от днес да го почвам.
Аз винаги съм права, дори и когато съм седнала Wink
Хихихи
Успех със стимулацията и с цялата процедура. Понеже съм през телефона, няма как да намря емотикончето с прашеца, ама
Ръс-ръс-ръс

# 489

Благодаря ви за отговорите, момичета. Venera_iv, IMSI и MAX правим, аз съм го написала грешно в поста си. Предполагам че за преместване при Стаменов трябва да се обадя на регистратура и да поискам консултация с него Thinking Ще помисля още малко преди да взема решение. Страхувам се да не влоша нещата, те май си споделят лекарите. А не ми се иска да сменям клиниката и да започвам всичко отначало. Успех на всички в тази борба!

# 490
И аз не бих останала при лекар, който ми казва, че няма да успея.
Аз не бих се доверила на доктор, който предварително ми казва, че няма да успеем.
 Премести се при доктор Стаменов.
+1

# 491
Здравейте Момичета,
Включвам се при вас. Аз имам час за 1-ви преглед при д-р Персенска за 7-ми Ноември. Като прочетох последните коментари малко се притесних, надявах се да отида при доктор който след 18 месеца бебеправене без резултат да ми даде НАДЕЖДА.
Исках да ви питам как протича първия преглед и каква е първата стъпка след него. Имам цветна снимка, изследвани репродуктивни хормони и в края на тази седмица ще имаме спермограма.
Благодаря ви предварително.

# 492
Здравейте и от мен! И на мен ми предстои скоро първа консултация в Надежда Simple Smile И аз като Mucunka85 се интересувам как протича първия преглед, трябва ли партнъорът ми да е с мен и дали се признава цветна снимка от друга болница, която още не съм направила но не ми се губи време сякаш докато си чакам времето първия преглед ?

# 493

Mucunka85 , док Персенска е добър професионалист. Успех и да ви се случи бързо очакваното щастие!

# 494
Аз съм пациент на д-р Персенска, и смело твърдя, че винаги ми е вдъхвала надежда и увереност. НО тя е реалист, което още повече ме кара да я уважавам. Винаги ми е споделяла нейната реална оценка над дадената процедуда/опит, имам й пълно доверие. Предпочитам да знам истината, отколкото като предния ми доктор всичко да е цветя и рози, да ми говори нежничко и напудрено да ме уверява, че всичко е прекрасно. Тогава разочарованието е 1000000 пъти по-голямо.  Dizzy Face

В крайна сметка, всеки си мисли и преценява. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт