Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 813
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Значи при опит в Надежда не е задължително да го взимам от манипулационна? Това е добре. Цената му тук предполагам че е доста по-висока. В Турция Гонал от 450 единици е 230 лири. Засега само се информирам, за да знам какви са ми вариантите, а дали ще се стимулирам с него не се знае. Все пак доки ще каже.

# 91
Ина, много се натъжих и огорчих да прочета как са се развили нещата за сетен път при теб.Поискай докторката да ти обясни защо се е получило така.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 00:15 от Анонимен

# 92
  • София
В петък ми се обадиха от болницата. Имах час за др. Стаменов за 31 октомври и ми  го смениха за 5 декември с обяснение, че доктора нямало да е в болницата тогава. Честа практика ли е това? Тъкмо се бях настроила, че почти е дошло и тотално се сринах отново.

# 93
Болницата се пръска по шевовете, затова. Освен цялата претовареност, Стаменов взима учатие в разни събития, конференции и прочие. Пътува насам, натам. Ако искаш да си остане този по-скорошен час, можеш да помолиш да е при друг лекар, защото като цяло Стаменов е най-зает.

# 94
В петък ми се обадиха от болницата. Имах час за др. Стаменов за 31 октомври и ми  го смениха за 5 декември с обяснение, че доктора нямало да е в болницата тогава. Честа практика ли е това? Тъкмо се бях настроила, че почти е дошло и тотално се сринах отново.
И на мен също ми отмениха часа за 5 декември. И като се има в предвид, че това е първичен преглед при д-р Стаменов, се чудя колко време ще отнеме при него една процедура? Моля момичета които правят при него опитите си да споделят.

# 95
Започнете ли да ходите ще се нормализират нещата. В голяма степен зависи и от вас. Да  не отлагате и да настоявате за час

# 96
А когато дълго време отсъства доктор Стаменов какво става с неговите пациентки. Ако някои са вече в стимулация кой го замества или не започва стимулации когато няма да го има за пункция и  евентуален трансфер след това?

# 97
  • София
той рядко отсъства дълго, обикновенно са 3-5 дни.
ако го няма я има д-р тихомирова  Crazy

# 98
  • Варна
А когато дълго време отсъства доктор Стаменов какво става с неговите пациентки. Ако някои са вече в стимулация кой го замества или не започва стимулации когато няма да го има за пункция и  евентуален трансфер след това?

Преди да започна стимулацията, го попитах дали ще отсътства. Оказа се че да - точно посредата на очакваната стимулация. Този вариант не ме устройваше. Отложих процедурата за следващия месец, като преди да започнем, отново коментирах въпроса с графика му. Имах късмет. През цялото време бях само при него.
Часовете при Тихомирова изрично ги отказвах още преди да започна стимулацията и не са ми предлагали. Дори и за проследяване.
За мен беше важно той да ми направи стимулацията. Той да гледа фоликулите.
Такъв коктейл от лекарства ми изписваше, че биех по 5-6 инжекции на ден. Но имаше ефект.
Пункцията е на втори план. Всеки може да я направи.

# 99
Разбрах. Благодаря ви момичета.

# 100
  • София
Ами при мен и пункцията за съжаление е специфична заради ендометриозата. Последният път вървеше много добре стимулацията и на финала - нищо. Падна ми се пункция в неделя, д-р Тихомирова беше дежурна, а покрай моята ендометриоза - от едната страна ги е страх да бодат лекарите, защото доколкото разбрах от д-р Стаменов има опасност да стане някое възпаление, ако повече се ръчкат ендометриозните кисти. Тя е една де, но май била двукамерна. Та като си е той, си боде и там, но по-внимателно, а при д-р Цветков и д-р Тихомирова като бях, явно са съвсем предпазливи и общо взето ги отписваме половината фоликули (тези от страната на кистата).
И при мен сега се получи много тъпо. Цял месец пих противозачатъчни, дойде ми, обаждам се за час и се оказва, че точно на 2-3-4 ден ще отсъства докторът. И греда. Чудих се какво да правя и реших да продължа противозачатъчните и да опитам следващия месец. Стори ми се най-разумно. Но сега като чета, че ви отменят часове, защото пак ще отсъства докторът... направо не знам какво да правя. Имам вече толкова неуспехи, че дори не искам да си помислям да ходя при някой, който го замества. Ако е в средата на стимулацията и вече имаме някакъв начертан план, как да е - за един междинен преглед, но за стартиране и за определяне на момента на пункцията, предпочитам да си чакам доктора.

# 101
За първичен преглед няма проблем да е декември, за да се начертае бъдещия план за действие. Но лично аз бях готова да започнем стимулация мин декември и ме посъветваха да отложа за след нова година, тъй като около празниците имат отпуски и се редуват май дежурни лекари, и не съжалявам че така направих. Веднъж като влезнах в графика на доктора след това нямах проблем с часовете, само с чакането пред кабинета, което е гарантирано, но и си заслужава.Успех на всички

# 102
  • Варна
Ами при мен и пункцията за съжаление е специфична заради ендометриозата. Последният път вървеше много добре стимулацията и на финала - нищо. Падна ми се пункция в неделя, д-р Тихомирова беше дежурна, а покрай моята ендометриоза - от едната страна ги е страх да бодат лекарите, защото доколкото разбрах от д-р Стаменов има опасност да стане някое възпаление, ако повече се ръчкат ендометриозните кисти.

Това не го знаех за ендометриозните кисти. И аз ги имам и на двата яичника. И преди процедурата бяха станали големи - близо 3 см на двата яичника. Но не ми се е случвало друг да ми прави пункция или трансфер, освен Стаменов. А имам 3 пункции на ЕЦ, една със стимулация и 3 трансфера. И всичките бяха при него. Явно съм била късметлийка. Но и дните в които няма да го има се знаят предварително.
Но най-спокойно в клиниката беше в началото на януари. Никакво чакане. И за пункциите бяхме само няколко момичета. Горещо го препоръчвам този период за процедури.

# 103
  • София
Това не го знаех за ендометриозните кисти.
Ами аз го разбрах на н-тата поред пункция. Той ми обясни защо се е въздържал да пунктира повече от страната на кистата.

# 104
Знаете ли, кой маха полипи в клиниката? Колко струва?
Ако са много? Защо се появяват отново?

Общи условия

Активация на акаунт