Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 807
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • В сърцето на любимия човек
Знаете ли, кой маха полипи в клиниката? Колко струва?
Ако са много? Защо се появяват отново?
Всички репродуктивни лекари + д-р Христов и д-р Еленчев
Махат се с оперативна хистероскопия, попитай за нейната цена
Няма значение броят, манипулацията е една.
Никой не може да ти отговори еднозначно, дори и лекарите. Възможните причини са хормонални, генетична предразположеност и др.

# 106
И д-р Георгиев прави.

# 107
  • София
При мен полипите никнат при проблем с лигавицата на матката. В моя случай два три месеца клостил. Сега пък имах кисти, изчезнаха сами за два месеца, но лигавицата беше много особена в този период. И реьултата пак е полип.

# 108
А пък аз имам "лактационна атрофия" вследствие кърменето и заради това съм IIC. Ходих да ме гледат и с колпоскоп и няма злокачествени изменения, но всичко там е "атрофично" и много ме боля дори слагането на както там се казваше онова, което поставят, за да гледат, забравих Crazy Казаха, че ще се оправя със спиране на кърменето, което, надявам се, ще е поне още половин година. Та ще си ходя такава...

# 109
Аз хистероскопията я правих при доктор Георгиев. Репродуктивните излизаха в отпуск, а аз не исках да губя месеца и попитах доки може ли той да я направи. Каза че няма проблем. Внимателен и разбран е. Аз съм му стара пациентка и съм доволна от него. Платих 880 лв, но бях без направление. С направление мисля че е около 600, но може и да греша.

# 110
А пък аз имам "лактационна атрофия" вследствие кърменето и заради това съм IIC.
Електра а тази атрофия е заради висок пролактин примерно или конкретно заради липсата на цикъл? Че аз още кърмя (почти година), пък се точех уж да забременявам скоро след раждането и за първи път чувам за такова състояние.

# 111
Чачева се връща на работа, за който го интересува Simple Smile

# 112
Лактационната атрофия е нормално състояние за кърмачки, аз също бях така. Просто лигавицата на влагалището и шийката е силно изтънена заради аменореята. Даже на колпоскопа изглежда сякаш е на пъпчици. Ситуацията се оправя след първия цикъл. Wink
Иначе на мен д-р Христов ми беше изписал едни глобули с минимално количество естриол, казват се Гинофлор и правих два месеца курс с тях, имаше ефект.
Скрит текст:
при мен лигавиците бяха толкова изтънени след раждането, че ми пареше като пишках. Мислех,
че имам цистит, а се оказа, че дори лабиите ми са с атрофирала лигавица

# 113
  • Sofia
мили момичета здравейте. При мен проблема се оказа...не лек така да го кажа. Накратко - след фемостон 2 мес почнахме стимулация с Мерионал, на 2-та инжекция видяха, че резултат няма и спряха стимулацията. Казаха ми да почна противозачатачни по ударна схема - 21 дена и трябва да ми дойде и после ще видим какво ще правим - идеята е да ми дойде, тъй като вече 6 мес нямам цикъл! ЦС - перфектна.

Реших да отида за 2-ро мнение просто да чуя в св Лазар и там ми каза, че едва ли не съм "загубена кауза" и остава лапароскопия да се направи, но нищо не ми гарантират - т.е. че ще се постигне нещо - идеята е била да ми надупчат яйчника.

Не мисля да бързам, тъй като в Надежда не споменаха нищо за това, просто исках 2-ро мнение!

Въпросът ми е - нужна ли е лапароскопия според вас при положение, че нямам сраствания, запушени тръби итн? не знам и не съм сигурна какво да правя, дали да рискувам с тази операция при положение, че ми прозвучаха малко като "дай ми парите, ама нищо не гарантирам, ама ти така или иначе нямаш шансове..." ...

Объркана съм и съм уплашена наистина!

Моля ви за мнение и ако има неясно нещо питайте и ще отговарям - може и Лични!

Благодаря!

# 114
Фенестрацията на яйчниците отдавна се отрича, защото намалява ЯР. Не бих си го причинила. Да не говорим, че не бих отишла в Св. Лазар. Ако искаш друго мнение от лекар търси доказани специалисти и клиники, а при възможност и в чужбина.

# 115
  • Sofia
Фенестрацията на яйчниците отдавна се отрича, защото намалява ЯР. Не бих си го причинила. Да не говорим, че не бих отишла в Св. Лазар. Ако искаш друго мнение от лекар търси доказани специалисти и клиники, а при възможност и в чужбина.

Благодаря за мнението! Наистина не съм наясно изобщо с тези неща. Потърсих просто 2-ро мнение поради причината, че преди 3 год бях техен пациент. Стана ми много интересно, тъй като до момента НИКОЙ не ми беше споменавал за тази манипулация и изведнъж ми го казват без дори преглед на ехографа... бях потресена малко...

# 116
Фиффи, заради висок пролактин. Което всъчност е и причина за липсата на цикъл.
Пънче, да - и влагалището, и шийката са много изтънени. Само че Личева ми каза като спра да кърмя да й се обадя, за да ми каже какви глобули да слагам и как ще предизвикваме мц, защото при мен може и да не дойде изобщо...
Аз се точчех за порочно забременяване, но явно няма да стане. Каквото - такова...

# 117
Ура, д-р Чачева се връща! Страхотен лекар и човек!

# 118
никол_88, подкрепям изцяло Пънчето.

# 119
И аз преди 2.5г. съм ходила в св.Лазар за второ мнение - потвърждение за мисед. Нямаше пациенти. Обадих се, отидох и веднага ме прегледаха. Това не съм го виждала в Щерев, а в Надежда абсурд.
Може би в началото на лятото чух акушерката да пита Стаменов дали ще ми правят инжекция в яйчника. Така, че може и да има такава манипулация.

Общи условия

Активация на акаунт