По-млад мъж до теб!

• 25 743
  • 239
  •   1
Отговори
# 165
Има ли лъжа, няма връзка и отива по дяволите! Това е! Истина, искреност, любов, обич, уважение до гроб! Няма ли ги- не ми го хвали!👫

Докато не знае другия, лошо няма.
Всеки обича да чува това, което харесва и всъщност никой не харесва цялата истина. Любов, обич и уважение до гроб може да има само с ум, а не с неконтролируема искреност. Те затова и едни древни хора са измислили дипломацията. Много жертви и други ресурси са се губили по метода "С гърдите напред!".

Аз предпочитам шамара на истината-боли, но за кратко, а не меда на лъжата- сладко, лепне, докато не те захароса и после няма спасение...😕
Мразя лъжата и ненавиждам лъжци и предатели. А съответно и не правя това, което не искам и на мен да ми сторят, така, че няма да лъжа човека до мен, за нещо което е важно за него. Това е подло и долно, неприсъщо за мен!

# 166

Аз няма да имам втори брак, за да имам втори развод. Но как реши, че ще се стигне до там че не разбрах логиката?
А честността никога няма да е "безмозъчна" за мен. Това е едно от качествата, които уважавам най-много у хората..

Изразът " или- или", употребен от теб, какво означава?
Попитах те- означава да се разведеш ли, ако не искаш дете?
Ти ми отговаряш, че нямаш брак и питаш по каква логика питам.

Никакво значение няма, че нямаш брак- означава да се разделите ли, ако ти не искаш дете?

Ако не означава това, защо драматизираш и говориш за " или- или"?
Извинявай, не съм се изразила добре. "Или-или" значи или да държа на своето до край(каквито и да са последствията), или да се съглася с неговото желание, което би било и мое, защото го обичам, ако не бяха някои големи пречки, които ме спират...

# 167
Има ли лъжа, няма връзка и отива по дяволите! Това е! Истина, искреност, любов, обич, уважение до гроб! Няма ли ги- не ми го хвали!👫

Всеки обича да чува това, което харесва и всъщност никой не харесва цялата истина. Любов, обич и уважение до гроб може да има само с ум, а не с неконтролируема искреност. Те затова и едни древни хора са измислили дипломацията. Много жертви и други ресурси са се губили по метода "С гърдите напред!".

Аз предпочитам шамара на истината-боли, но за кратко, а не меда на лъжата- сладко, лепне, докато не те захароса и после няма спасение...😕
Мразя лъжата и ненавиждам лъжци и предатели. А съответно и не правя това, което не искам и на мен да ми сторят, така, че няма да лъжа човека до мен, за нещо което е важно за него. Това е подло и долно, неприсъщо за мен!

И аз никога, абсолютно никога не ровя неща, които не искам да правя, но не бих се посветила да излъжа ако се налага за да е щастлив някой с моето решение. Иначе към 50 развода и брака мога да завъртя с истината само напред.

Що се лигавите? И прабабите ви са били по-умни.

# 168
  • София
Скрит текст:

Аз няма да имам втори брак, за да имам втори развод. Но как реши, че ще се стигне до там че не разбрах логиката?
А честността никога няма да е "безмозъчна" за мен. Това е едно от качествата, които уважавам най-много у хората..

Изразът " или- или", употребен от теб, какво означава?
Попитах те- означава да се разведеш ли, ако не искаш дете?
Ти ми отговаряш, че нямаш брак и питаш по каква логика питам.

Никакво значение няма, че нямаш брак- означава да се разделите ли, ако ти не искаш дете?

Ако не означава това, защо драматизираш и говориш за " или- или"?
Извинявай, не съм се изразила добре. "Или-или", значи или да държа, на своето до край(каквито и да са последствията), или да се съглася с неговото желание, което би било и мое, защото го обичам, ако не бяха някои големи пречки, които ме спират...

Ами, това уж е пояснение, но нищо не казва- " каквито и да са последствията" .
Ако няма да са раздяла, не виждам драма, нито виждам нужда от дипломация.

Но пък, по твоите критерии, виждам лъжа- ако изпитваш към него " Истина, искреност, любов, обич, уважение до гроб!"- хобитата и кариерата ти ще са на второ, трето и пет място, и вече да си му родила дете.

Но, ти сама писа по- нагоре, от какво си изпатила, как си вярвала и 3 деца си родила, а си била измамена.
За мен е ясно, че сега, колкото и добре да се развиват нещата, няма как да вярваш, че всичко ще е чудесно до гроб.
И всъщност, това е което те спира да родиш, независимо че вярваш, че той ще си гледа детето.

Защото, утре може пак да ти се случи това, което вече си преживяла и да останеш пак сама с + 1 дете още.

И разбира се, през ум не ти минава да му кажеш за страховете си.
Та, толкова за заблудата "честността никога няма да е безмозъчна за мен". Peace

# 169
Няма как човек да е напълно честен и открит във връзките си, ако иска те да просъществуват повече от няколко дена. Наистина си трябва разум, спокойна преценка и дипломация, иначе отношенията се разпадат.

Аз също не се свеня да премълча или прикрия дребни неща, ако това ще донесе спокойствие на мен и на човека до мен. Попадала съм на индивиди, които претендират, че винаги и само истината говорят, ами за мен това са невъзпитани и нетактични хора и аз лично прекъсвам контакт, защото са ми и много натоварващи.

А вие обсъждали ли сте въпроса с общото дете още в началото като се събрахте и тогава бяхте ли на едно мнение или впоследствие някой си промени позицията?

# 170
Напротив, казвам му всичките си страхове! Казвам му, че ако родя дете с проблеми и той се уплаши и си хване чукалата, аз пак ще съм сама, а сега мога да  избегна този риск като не родя. Той, разбира се отрича да се случи, но аз не мога да искам някой да ми даде гаранция, че ще ме обича до гроб. Това е невъзможно! 😊

# 171
  • Paris, France
Хеппи2016, а коя зодия е хубавеца? И в каква култура е израстнал, защото и това има голямо значение? Да не е рак или дева? Друга водна зодия?

Не знам. Ако аз имах три деца, или даже две, или едно и се разделях със поливинката, мисля нямаше да посмея да имам други. Защото ако се разделиш и с него, оставаш вързана с малко дете за идните 10-15 години и после? Чувствувам се толкова освободена откакто децата порастнаха. Хубавото е, че мъжът е млад, осигурен и гледа деца. Сигурна съм, че ще гледа и следващото. Проблем би имало само ако се разделите според мене.

Моят мъж много искаше дете от самото начало. чинно си направи всякакви изследвания за инфекции и болести. Аз не исках дете веднага. Ползувах предпазни средства, но там няма 100% сигурност. И двете ми деца са заченати докато съм ползувала противозачатъчни. Много си ги обичам, те са най-ценното на този свят за мене, обаче ако имах още три ....... и мъжо имаше други две и живееха при нас......... не знам.

Седнете и говорете. Той има предостатъчно деца. Прилича ми на Род Стюарт, който държи партньорките си непрекъснато бременни. Защо се е развел с първата? И от нея ли е искал деца?

# 172
  • София
Но, не му казваш, че не можеш да бъдеш сигурна, че дори и да не е с проблеми детето, се притесняваш, че утре и той може да срещне " голямата любов" и да си бие камшика, нали?

А, в същото време, пишеш, че и сега си влюбена " с разума си" в него, както и в първия- не с чувствата.............и това ли му разясни? Hug

Не се заяждам, опитвам се да ти помогна да видиш нещата и от друга страна. Simple Smile

# 173
Ами затова според мен е добре да се поопознаят, понапаснат, да е наясно със страховете си и да знае защо го е напуснала първата му съпруга.
Но това с лъжата е много гадно.

# 174
Какво има да говорят? Жените би трябвало да раждат деца само ако искат, без да дават обяснения.

Хепи, звучиш страшно наивно, чак глуповато като за жена с богат опит. Как ще му кажеш "Не искам дете, защото ако ме оставиш, какво ще правя?".

# 175
  • Paris, France
Ех, Натака, целия форум ти чете историите и всички сме запознати с драмите ти. Ясно е, че за тебе децата са самоцел и нищо друго не е важно.

Приеми сега, че хората сме различни и за някои децата не са толкова важни, а други пък предпочитат да нямат такива, а трети не могат да имат собствени. Досадно е да четем едни и същи поучения от един и същи човек  различни теми.

Бри,  bouquet Аз не съм чела драмите и историите. Тя просто изказва мнение без да го налага никому. Ако за нея децата наистина са важни и даже самоцел е нормално да го напише в темата. След прочетеното в тази тема - първо раждане след ранна менопауза, по-малка сестра на 32-33г итн, силно се съмнявам, че дацата са и били самоцел, но нека тя да поясни! Жени-квачки обикновено не чакат до 30-35г за да зараждат. Поне пише разбрано и пояснява. За тебе и много други може да е досадно, защото си го чела другаде. Но много от пишещите не сме. Тя може и да има много други интереси и хобита, но да не желае да пише за тях тук. Или да пише в теми по хобита, но ти, аз и много други да не влизаме там да четем.  Hug

Гадно е това с лъжата, но ако забременее и се получат усложнения? Ако нещо се случи с нея нейните три деца остават без майка а той ще си намери друга.

# 176
Невена, аз имам усещането, че Натака се опитва да си налага мнението, защото на няколко места вече се включва със една и съща мантра - без собствени деца животът е безсмислен. Че и си позволява да се изказва от името на мъжа на съфорумка. Тя, ако била на негово място нямало да стои с нея, защото не искала да му роди дете.

Считам това изказване за не на място. А темите й са интересни да се прочетат, особено от млади жени за да знаят какво да НЕ правят на всяка цена за да имат дете.

А и не всеки може да има собствени деца - е, тези жени да отидат да се гръмнат ли според Натака?

# 177

И аз никога, абсолютно никога не ровя неща, които не искам да правя, но не бих се посветила да излъжа ако се налага за да е щастлив някой с моето решение. Иначе към 50 развода и брака мога да завъртя с истината само напред.

Що се лигавите? И прабабите ви са били по-умни.
Така си е, хора разни. За едни лъжите са навик и ежедневие, а други не ги практикуват. В случая говоря за това да мамя човека до себе си, за да съм спокойна, че е заблуден, а не просто да спестявам дреболии от ежедневието, за да не го дразня...
Какво има да говорят? Жените би трябвало да раждат деца само ако искат, без да дават обяснения.

Хепи, звучиш страшно наивно, чак глуповато като за жена с богат опит. Как ще му кажеш "Не искам дете, защото ако ме оставиш, какво ще правя?".
Не мисля точно така. Обясних, че страха ми е най-вече за риска, който съществува при раждане на 40. Другите ми страхове са малки и преодолими. А и след като пиша тук, значи че имам някакви колебания и се надявам да успея да изясня позицията си, защото този човек е важен за мен и го обичам..
Наивна съм била в много други ситуации, но не и сега, когато искам да премислям взичко по сто пъти...

# 178
Хеппи2016, а коя зодия е хубавеца? И в каква култура е израстнал, защото и това има голямо значение? Да не е рак или дева? Друга водна зодия?

Не знам. Ако аз имах три деца, или даже две, или едно и се разделях със поливинката, мисля нямаше да посмея да имам други. Защото ако се разделиш и с него, оставаш вързана с малко дете за идните 10-15 години и после? Чувствувам се толкова освободена откакто децата порастнаха. Хубавото е, че мъжът е млад, осигурен и гледа деца. Сигурна съм, че ще гледа и следващото. Проблем би имало само ако се разделите според мене.

Моят мъж много искаше дете от самото начало. чинно си направи всякакви изследвания за инфекции и болести. Аз не исках дете веднага. Ползувах предпазни средства, но там няма 100% сигурност. И двете ми деца са заченати докато съм ползувала противозачатъчни. Много си ги обичам, те са най-ценното на този свят за мене, обаче ако имах още три ....... и мъжо имаше други две и живееха при нас......... не знам.

Седнете и говорете. Той има предостатъчно деца. Прилича ми на Род Стюарт, който държи партньорките си непрекъснато бременни. Защо се е развел с първата? И от нея ли е искал деца?
Зодия Овен е! 😊

# 179
Няма как човек да е напълно честен и открит във връзките си, ако иска те да просъществуват повече от няколко дена. Наистина си трябва разум, спокойна преценка и дипломация, иначе отношенията се разпадат.

Аз също не се свеня да премълча или прикрия дребни неща, ако това ще донесе спокойствие на мен и на човека до мен. Попадала съм на индивиди, които претендират, че винаги и само истината говорят, ами за мен това са невъзпитани и нетактични хора и аз лично прекъсвам контакт, защото са ми и много натоварващи.

А вие обсъждали ли сте въпроса с общото дете още в началото като се събрахте и тогава бяхте ли на едно мнение или впоследствие някой си промени позицията?

Обсъждали сме и не сме...Той винаги е говорел за дете, от както сме заедно. Не съм мислела, че му е чак толкова важно. Хората са различни. Била съм с мъж, с когото имаме деца, но нещата са се случвали естествено, а не е било фикс идея....можеби защото сме били на едно мнение..знам ли

А за истината-така погледнато излиза, че се изкарвам на светица. Не е така! Казвам, че не толерирам маменето на партньора, двойните игри и предателството. Това имах предвид, като казах че съм за" истината! 👍

Общи условия

Активация на акаунт