Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 212
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
0886 461070 - Бистра. Консултант по кърменето, помогна страшно много на Пънчето. С нас не се справи, но по независещи от нея причини.

# 556
  • София
keitihope, за запушени канали се пие лецитин. Гърдите не трябва да са твърди, и пробвай не с помпа да цедиш, а на ръка.
Във форума има и доста консултантки по кърменето, можеш да се допиташ до тях, а и да се уговориш да дойде у вас да ти покаже.

Лецитин течен ли? Аз се мажа само с някакво кремче с ланолин (май ланолин). Simple Smile
А на ръка пробвах, но като не знам какво правя, то нищо не става, само гърдите ми станаха на чевени точки и пъпки, явно от зор.
Кристи, благодаря ти. А от коя организация е Бистра? И колко струва по принцип една консултация?

# 557
  • гр.София
Keitihope, ето линк към темата, която търсиш
http://www.bg-mamma.com/?topic=997721

Аз не мога да помогна с кърменето. Алекс изобщо не искаше да суче и използвах помпа. Всичко приключи за 1 месец

# 558
Мисля, че беше трийсетина лева, за организации и прочие, идея нямам. Но определено си разбира от работата.

# 559
  • София
Мисля, че беше трийсетина лева, за организации и прочие, идея нямам. Но определено си разбира от работата.

Кристи, отдавна си мисля да ти го кажа, но си бях яко спечена през по-голямата част от бременността.
Много ме кефи този котарак, който си пили ноктите. Всеки път на твой пост се сещам за вица за зайо във влака, който си пилел ноктите и си говорел глупости.....и ме усмихваше каквото и да пишеш!  GrinGrinGrin
Благодаря за телефона на консултантката!

# 560
Радвам се, че така ти действа! Ако искаш, мога да ти пратя оригинала на живо Grinning

# 561
  • София
Радвам се, че така ти действа! Ако искаш, мога да ти пратя оригинала на живо Grinning
да нямаш в къщи котарак с пила  hahaha hahaha

# 562
  • София
Опасявам се, че пилата са мебелите
  hahaha

# 563
  • Бг
keitihope, за запушени канали се пие лецитин. Гърдите не трябва да са твърди, и пробвай не с помпа да цедиш, а на ръка.
Във форума има и доста консултантки по кърменето, можеш да се допиташ до тях, а и да се уговориш да дойде у вас да ти покаже.

Лецитин течен ли? Аз се мажа само с някакво кремче с ланолин (май ланолин). Simple Smile
А на ръка пробвах, но като не знам какво правя, то нищо не става, само гърдите ми станаха на чевени точки и пъпки, явно от зор.
Кристи, благодаря ти. А от коя организация е Бистра? И колко струва по принцип една консултация?

Кейтихоуп, лецитинът е на капсули. Ланолинът, кремчето е точно за разранени зърна.
На мен за увеличаване на кърмата много ми помогнаха капсулите сминдух и едно чайче за кърмачки на Бекли.
Ако гърдите са ти твърди няма как да стане цеденето нито на ръка, нито с помпа, защото боли. Правиш първо затоплящ компрес, за да се отпуснат и след това пробваш на ръка или с помпата. На мен в началото ми беше трудно на ръка, но се свиква. А най-добрата стимулация е честото слагане на гърда на детето.

# 564
да нямаш в къщи котарак с пила  hahaha hahaha
Мъхъ. Същия Mr. Green

# 565
  • Стара Загора
Кейти, ако напишеш в Гугъл консултанти по кърмене излиза - национална асоциация подкрепа на кърменето. Там има телефони на консултанти по градове. Консултациите са безплатни. На мен ми помогнаха и с двете деца. Идваха вкъщи.
И за цеденето с помпа - не гледай колко мл изцеждаш, това не означава че детето суче само толкова. Аз и с двете деца изцеждах по 20-тина мл но и двете първите 6 месеца бяха само на кърма и наддаваха добре. Просто кърми на поискване и даже по-често Simple Smile. Ако е нужно в началото на час и половина-два и постепенно нещатъсе регулират. Успех!

# 566
Кейти,
Мен една акушерка ме отпуши "на ръка", буквално ме стисна в коридора на болницата, умрях от срам, ама преди това с помпа нищо не изкарвах, а така тръгна. После с помпа. Помагаше ми ако си взема топъл душ преди цедене. Наистина с помпа се изкарва по-малко отколкото бебето изсуква. Освен това в началото кърмата е много концентрирана и е наистина малко, то това си е безценната коластра малко, ама за милиони Simple Smile
Най точно се разбираа колко суче бебето с кантар преди и след насукване.
Добра идея е консултант по кърмене. Аз звънях веднъж на национален телефон на Ла Лече Лига, момичето 1 час ми отдели по телефона, напълно безплатно и наистина ми помогна.

# 567
Кейти, моят опит с кърменето беше скромен, но това, което проработи при мен беше
Скрит текст:
Зверски масаж на гърдите и топли компреси. Лецитинът мисля също помогна много. Трябваше по-рано да го взема.
В тази връзка имам останала може би над половин опаковка. Някой, ако желае може да му я пратя, защото така ще си остане.
Грешката при мен може би беше, че не почнах с помпата много рано. Чаках да ми слезне кърмата до 4 ден след секциото. Много ме болеше и нямах сили и желание за помпене, а явно трябваше да ръчкам може би от втория ден. В следствие, на което гърдите ми се станаха като камък и може би бях на ръба да направя мастит. Почнаха се едни компреси и цедене по един час на интервали от 2-3 часа. Едната ми гърда беше много зле, нищо не течеше. Пробах с ръце нищо. Преди това уж се бях подготвила и приложих какви ли не техники. Чак като посмях да масажирам по-силно нещата се подобриха. Трябваше да пия АБ и това допълнително прецака нещата, защото малката получи разстройство. После се цедих и хвърлях. Признавам, че нямах силна воля и желание за кърмене, но просто дадох максимума от себе си,
за да съм на чисто със себе си. Трябваше да я храня на поискване, за да се подобрят нещата, но се чувствах много зле психически и физически. Познавайки се прецених, че щях да си нанеса още по-голяма вреда и съвсем да ми спре кърмата затова оставих нещата на естествения им ход. И изкарах някъде около 40 дни.

# 568
Вие й го ворите за отпушване на канали, но аз не мисля, че има такива. Просто кърмата още е малко, а и за някои помпата не работи.

# 569
Момичета дайте съвет .Цяла нощ повръщам и имам разстройство.Температура меря нямам.Място не мога да си намеря от притеснение.Вирус ли е знам ли?На какъв лекар да ходя днес е събота

Общи условия

Активация на акаунт