Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 20

• 38 883
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Люсимира

# 661
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Перко - възрастен мъж.  Rolling Eyes

# 662
Наумов? Grinning

# 663
  • София
Филдана

# 664
  • Countryside
Една бивша колежка имах със звучното презиме Перчова. Та освен Перко, явно има и Перчо.

# 665
  • София
Гани Куршумов - млад мъж Joy

# 666
  • Countryside
Гани Куршумов - млад мъж Joy
Важното е дядо Ганчо да се уважи, но освен това и съвременно име на детето да се даде. С един куршум, два заека.

# 667
  • Пловдив
Може и дядото да е Гани. Срещали са се и такива имена - Гани, Яни, Дони (не онзи на Момчил),... или същите с Е накрая, в Западна България. Дядо Къни се е казвал например братът на бабата на майка ми.

# 668
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не знам каква му е фамилията.  Laughing

По темата - Гергин - млад мъж. Не е кой знае колко странно и особено, но е от тези имена, които не звучат особено добре в мъжки вариант.

# 669
Тила
Драгни
Кири, цяло име
Неси, цяло име
Сена, цяло име

# 670
Да вметна, че при Пашкунова ударението е на Е. А иначе аз съм срещала ЦветИн.
А, и Цветяна също.
В Пашкунова няма буква Е Simple Smile

Сестрички - Мила Вела Желева и Анна Луна Вела Желева  Rolling Eyes

А днес се разминах с една майка, която подвикваше превзето на дъщеричката си - Билея, Билея, не ходи натам, ела тук!

Ха и на Желю Желев внучките са цитирани тук.  За второто знам, че майката искала Анна, пък бащата, който е колумбиец искал да е Луна, не стигнали до консенсус и останало Анна - Луна..Само ми е странно защо са взели презимето на таткото /Адриан Вела Усме/  и фамилията на майката..?. Странно си е. И за да не е спам..Кристена /дете на около 10-на години/.

# 671
В испаноезичните държави се дава първо фамилията на бащата, а след това фамилията на майката. Вела е фамилията на дядото по бащина линия и тя се предава на потомството, а Усме е фамилията на бабата. Всъщност децата имат две фамилни имена - Вела (бащината фамилия) и Желеви (майчината).

# 672
  • София
Интересно, благодаря за разяснението, не знаех. Аз реших, че Вела е някакъв опит за второ/трето лично име или майчино-бащино.

# 673
Първият път и аз така реших, но като написаха, че бащата е колумбиец и имената му ми просветна.

# 674
Росая - из фейсбук, не е лошо, но е доста измислено.
Сена се казва една моя приятелка, затова ми се струва доста нормално, макар и необичайно.
Андреа се казва синът на едни приятели, името е страшно мъжествено и красиво, но за нашите ширини е малко риск да си го кръстиш така.
Индже
Бери
Нася
И скоро на площадката бях чула звучното "Гео, Гео, не си лапай пръстите!" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт