Любители на кучета - тема 75

• 34 675
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Много неприятна случка, може би трябва да се консултирате с някой кучешки треньор.

# 46
  • София
предполагам груба игра
искал е да го заапе за дрехата
овчарката ми много пъти ми е правила синки, докато сме си играли, захапвайки уж само ръкав

а за вбъдеще - детето не отваря без да затвори кучето някъде
и не давате да излиза, когато се звънне на врата

# 47
  • София
Лоша ситуация... според мен трябва да разбереш точно какво се е случило непосредствено преди ухапването. Върни лентата назад и виж дали децата не са дразнили Макс по време на някоя игра, по-специално това дете дали не е било по-грубичко. Дали не са си играли на гоненица и Макс да е решил, че това е игра?
Преди няколко дни една баба с дете се спря при мен и Лили, докато бяхме навън. Лили не реагира на бабата, а на детето, което хем го беше страх, хем искаше да я погали. Държеше си ръката много високо над главата й, тя възприема това като заплаха (повечето кучета го възприемат така) и започна да настръхва и да се зъби. Разбира се, прекратих веднага тези нейни реакции, хванах я и накарах детето да я погали. Тя не харесва деца, но сега реагира особено силно, заради "надвисналата" опасност над главата й.

# 48
Съгласна съм с Малко Сладко Коте. Онзи ден брат ми и племенника ми бяха на гости и Спайки (НОК-а)не харесва деца. Но когато излизахме на разходка с тях той се заигра с малкия(с племенника ми), защото видя, че него го е страх и не прави нищо глупаво. Брат ми, обаче, имаше неблагоразумието да реши и той да го заиграе, но не съобрази, че е с бели дрехи и когато Спайки скочи по него от игра, брат ми, в стремежа си да не го оцапа го отблъсна по-грубичко по рамото. Спайки веднага се наежи и все да го ръмжи (все пак беше в неговия си двор, териториален е и ги вижда за пръв път тези хора). Аз го хванах и ги накарах да излезнат от двора без мен. Като собственик на две кучета, едното от които НОК, и то териториални...брат ми не каза нищо, знаеше си, че е виновен сам. Та...с децата е винаги още по-съмнително.

# 49
Ох тоя рожденик беееее Heart Eyes

Това с детенце и Макс дето му хапнало на детенце дупенце мисля, че детенце го е провокирал. Няма как при положение, че до сега не е имало такива изцепки кучо да ухапе някое дете и изведнъж станала белята. Както казаха и по-горе. Провери нещата преди ухапването, как се е държало детето, какво точно е направило, за да знаеш и ти и за следващият път да се предотврати това. И не мисля, че кучо е виновен в случаят Heart Eyes Важното е, че детенце се е разминало с уплаха и инжекция само.

# 50
Ели и аз мисля, че кучето е било провокирано по някакъв начин, но едва ли детето ще каже какво точно се е случило. Особено щом това дете е идвало у вас и кучето го познава, според мен няма как да го нападне и да прояви агресия. Рязпитай твоя малчуган да ти разкаже най-подробно от позвъняването на вратата до ухапването по дупето.

# 51
Възможно е и да не го е. Аз съм хапана от животни, с които не съм имала никакъв предишен контакт. Но контекста е, че те не бяха гледани както трябва, нито възпитавани. А Макс е, за това по-скоро споделям мнението, че е провокиран сега или наскоро. Стискам палци всичко да се разбере скоро и да се успокоите всички афектирани от ситуацията.

# 52
  • Русе
Има нещо гнило в ситуацията но това не отменя чувството ни за вина. Ще се срещнем днес с треньорката и ако тя не може да се справи с този проблем, ще търсим училище където да преценят дали той е опасен и какво да направим. И ние имаме деца.
Много, много неприятна ситуация Sad
Станало е още вчера сутринта но децата са си замълчали от страх да не им се караме и затова чак снощи се разбра. След разпита се разбра следното: Детето позвънява, Макс започва да лае, малкото отваря врата малко но Макс го избутва и излиза с лай. Съседчето се стряска, хуква по стълбището с Макс по петите и някъде по етажите Макс го настига и гризва. Моето прибира кучето и се разбират да си траят че да не ядат бой. Макс е спял до вратата както обикновено преди позваняването. Моите деца не му обръщат внимание по принцип и той си спи на определени места цял ден. Въпросното детенце има страх от Макс по принцип, отделно и алергия към животните. Затова когато идва задържаме Макс за да може то да влезе безпроблемно у нас, и досега е нямало проблеми.
А ние гледаме постоянно да има контакт с хора, деца и кучета за да е социален и да не се стига до такива ситуации. Досега грам индикация за подобно нещо не е давал. Та сега ще търсим причината за това и как да парираме тези му намерение (ако въобще има такива). Няма как да разберем вчера дали е било на игра или зла умисъл.

# 53
  • София
когато си играе ръмжи ли и лае ли

не мисля, че е агресивен, просто се е увлякъл в гоненето и ръфането, надали е имал намарение да хапе сериозно
трябва да работите и с децата обаче, да не го пускат да излиза, когато са сами и отварят врата
а и когато сте там да го научите да не излиза
не е задължително да е провокиран, те тичат след всички, които бягат, инстинкт им е

# 54
  • Euskal Herria
Ох, Ели, напълно те разбирам. Дано повече няма такива стресови ситуации. Но така, както го описваш, Макс просто го е възприел като навлязъл в неговата територия, още повече, че детето е хукнало да бяга. При нас с ротвайлера ни имах подобно изживяване. Съсед, който многократно е идвал у дома, не е срещал проблеми, когато сме го посрещали. Влизал е спокойно вкъщи, по двора. Обаче една вечер, докато се разхождахме с кучето, го срещнахме и съседът  протегна ръка към мен. И ротвайлерката скочи с ръмжене към него. Просто го възприе като заплаха за мен.
Дано всичко мине безболезнено - и за вас, и за детето. А родителите на това  дете как се отнасят към случилото се?

# 55
Ели, казваш ,че детето се е изплашило и е хукнало да бяга, ако се е и разпищяло си е напълно в реда на нещата Макс да реагира . Имахме подобна случка с на сестра ми дакела - всички деца от блока им го знаеха и си играеха с него и го разхождаха даже, но един ден сестра ми , прибирайки се от разходка го пуснала както обикновено с влизането във входа да върви свободен . Едно детенце в този момент излиза от апартамента си тичайки (не заради кучето, просто си тича детето) и кучето го захапа за крака .

# 56
  • Русе
когато си играе ръмжи ли и лае ли

не мисля, че е агресивен, просто се е увлякъл в гоненето и ръфането, надали е имал намарение да хапе сериозно
трябва да работите и с децата обаче, да не го пускат да излиза, когато са сами и отварят врата
а и когато сте там да го научите да не излиза
не е задължително да е провокиран, те тичат след всички, които бягат, инстинкт им е

Не ръмжи и не лае по децата когато си играят.
и ние така смятаме но трябва да се вземат мерки.
Инструктирани са вече.
Слава Богу, разбрано реагират в тази ситуация. Иначе са доста остри по принцип и хич не си поплюват ако трябва да се разправят или подават жалби.

# 57
  • София
Опитайте да съберете кучето и детето в контролирана среда. Макс да е хванат от някого от възрастните, а детето, както обикновено, да влезе и да си играят с другите деца. Виж реакцията на Макс. Тя ще ти подскаже дали трябва да се вземат мерки и какви.

# 58
Ох, докато видя, че има нова тема  ooooh!
Страхотна снимка на корицата.

# 59
  • Бургас
Нашият също обожава децата и изобщо всеки готов да го гали, но реагира на един определен лигав тон, по височък фалцет и почва да ръмжи, явно го дразни като вземат да му се лигавят на висок тон. Така че ако детето е пищяло, нормално да реагира кучето. Но все пак тези инциденти са много неприятни и трябва в зародиш да се пресекат.
В очакване да падне миризливката

Общи условия

Активация на акаунт