Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 531
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Детска не трябва, тъй като авторът май няма гадже, пък камо ли деца.
Като се избие стената на кухнята, може да се направи плот за хранене към проекта на кухнята /ако имат пари/. Или просто да се купи малка масичка с два стола /по-евтин вариант/.
Пак показвам нашия /за 100тен път/:
http://media.snimka.bg/s1/5483/037210550.jpg?r=0
По ъгъла на зелените плочки бяха стените на коридора и кухнята.
Ето тази сива маса беше с идеята да стои като плот със столове, но после я залепих до стената и така си остана.
http://media.snimka.bg/s1/5183/036610223.jpg?r=0

Последна редакция: нд, 24 сеп 2017, 20:45 от Free Agent

# 31
Холът не е достатъчно голям, за да се прегражда. Моят е с приблизително същата квадратура - 4,8 м / 3.45 м. ако се прегради ще се получат две малки помещения, горе-долу с размера на сегашната му кухня, т.е не печели нищо. А и на този етап е излишно. Достатъчно е да изпълни проекта си и да обедини функциите Хол/кухня в най-голямата стая. Според тръбите има два варианта:
1. Г-образна кухня в ъгъла между вратата и прозореца и в съседство със сегашната кухня. В този случай холната част се организира  по дългата стена, стената срещу вратата и прозореца / в дъното на стаята/
2. В ъгъла между врата и прозореца има място за диван, може и г-образен и холна маса. Срещу тях по част от стената секция и тв. В дъното Г-образна кухня  и трапезарна маса /разтегателна/ с четири стола близо до прозореца. визуално за разделяне може да сложи от стелажите /между дивана и прозореца/ за цветя, сувенири, книги... В този случай водата и мръсния канал се свързват с банята, проблемен е участъкът в коридора, но той е къс. вътре в стаята наклонът лесно се спазва, за предпочитане е пътят да е по-дълъг за по-добро отичане /поне така ми обясниха на мен/ и тръбите могат да се скрият от тв-секция. За визуалното отделяне на кухнята от хола може да се използва и малък бар-плот с един-два стола.
В този случай спалнята си остава спалня. По-малката стая може да е кабинет, библиотека, стая за гости, килер до момента, в който възникне необходимост от самостоятелна детска стая. ако родителите не са твърде едри и жертват комфорта на двойното легло малката стая може да се преустрои на спалня /легло тип "Приста"/ или , ако има възможност да се избие прозорец, за да стане стаята светла и да приюти едно дете.
Никой не оспорва факта, че е най-добре по-голям апартамент и дано към него момент бъдещото семейство  да разполага с възможност и за по-голямо жилище.

Във форума има потребител, който е онагледявал идеите с безплатни проекти. Дано да се включи и той.

# 32
  • Далече, далече
Холът не е достатъчно голям, за да се прегражда.

Виждала съм го този вариант при гарсониера - холът е преграден на две, в едната част спят родителите, в другата - детето. На практика не е невъзможно, но може да има и по-добри варианти.

Мой познат има подобно жилище - холът е 15 кв. м, детската -12 кв. м., а кухнята е толкова малка, че не могат да ядат повече от двама човека едновременно. Той и жена му отгледаха две деца в този апартамент.
Детската е обзаведена като за две деца, има достатъчно пространство и мебели. Холът изпълнява функцията на спалня, трапезария и гостна. Имат голямо легло, голяма маса с 5-6 стола, шкафове/части от секция с телевизор, гардероб. Когато канят гости, ги настаняват на масата в хола. В кухнята никога не ядат всички заедно. Всеки яде, когато се прибере или огладнее.

# 33
Здравейте,
апартаментът Ви е чудесен. Малката стая бих направила спалня-засега за родители, а по-нататък-може би деца/дете. Бих направила врата към голямата стая , кухнята ще оставя за готвене и миризми, а голямата стая-трапезария и дневна. Един ден- ще се преустрои според потребностите на семейството. Килера бих оставила -много полезно помещение! Задължително да се  предвиди място за миялна и сушилня.

# 34
  • София
Здравейте,
апартаментът Ви е чудесен. Малката стая бих направила спалня-засега за родители, а по-нататък-може би деца/дете. Бих направила врата към голямата стая , кухнята ще оставя за готвене и миризми, а голямата стая-трапезария и дневна. Един ден- ще се преустрои според потребностите на семейството. Килера бих оставила -много полезно помещение! Задължително да се  предвиди място за миялна и сушилня.

Килер няма. Това е баня и тоалетна.

# 35
Здравейте,

Килер няма. Това е баня и тоалетна.

да, така е наистина.

# 36
Здравейте на всички и благодаря за всички идеи, вече има план по който може би ще се работи, а той е:

1 Стаята която е 12.3 кв.м ще стане кухня, Г-е образна ще има място за около 6-7 човека да седнат.Подобна стая има  сестра ми в нейния апартамент и  го видях, че може да се реализира.
Всички комуникации ще се вземат от банята, като отдушника ще е на стената в дясно, изхвърлящ дирекно на вън.
2 Стаята която е 16.61 кв.м става спалня, един ден като има бебе то спи в стаята на родителите не малък период, за да е под окото на родителите.Има място за детско креватче, спалня и всичко необходимо.
3 Стаята което е 7.8 кв.м ще е в статус - изчакване - първоначално кабинет с опция за детска стая един ден.

Това са  възможностите ми към момента, ако един ден мога да си купя втори ще го направя.
Всички дадоте хубави идеи, уважавам ги тъй като всеки има своето виждане, както пръстите на едната ръка не са еднакви така и мненията на хората.

Какво мислите за плана който имам за стаите.

# 37
И смяташ, че нямаш нужда от хол, където да се опънеш вечер, да погледаш тв?
Съседите сигурно няма да са очаровани да им тропаш с тенджерите над спалнята.

# 38

На мен 12 квадрата за кухня и всекидневна ми идва миниатюра и не успявам да си представя, как е кухня и вътре се събират 7-8 човека, но... Гугъл казва, че може.
http://builddailys.com/bg/pages/1638882

# 39
  • София
Може и така. На нашия ред 80% от живущите са направили по-малката стая като хол /май/ с кухня на балкона. Което пък мен много ме дразни, защото ние си запазихме балкона, сложихме си столчета, масичка, саксийски. И изведнъж като ми замирише на манджа!

# 40
Различни хора, различни приоритети. Аз едвам издържах периода, в който имахме само маса със столове, докато си вземем диван. Варианта е някакво канапе в тази кухня, но пак не е същото.
Аз разбирам, че това с двете спални явно ти е приоритет, но не се знае жената до теб какви приоритети ще има Wink За мен най-нормално семейно забавление/отмора е на дивана пред ТВ. Освен това в хола ще ви минава целия ден, детето ще има нужда да щъка напред-назад, а вие да сте до него. Просто не виждам как това ще става в тази стая, но щом ти виждаш, значи действай.

# 41
И смяташ, че нямаш нужда от хол, където да се опънеш вечер, да погледаш тв?

Нали се сещаш, че никой с никой съсед няма да се съобразява, когато прави преустройство на собствения си апартамент.Нима  някой ще ме пита мен дали може да направи кухня над спалнята Simple Smile

# 42
  • София

Съвсем правилна забележка. Функционалното разместване на помещенията не винаги е удачно.
Сега живеем в жилище, в което вместо трапезария имаме спалня и тя се пада над трапезарията на съседите отдолу. Много пъти сме били будени от детето им, защото при тях трапезарията и хола са свързани и сутрин като стане от сън то често тича по цялата дължина на помещението. Също така доста плаче и вика.
Ако пък съседите отгоре или отдолу на спалнята ти имат хол, тогава е твърде възможно да забравиш за почивка. Същото се отнася и за тях, ако ти си набуташ кухнята между две спални.
В нашата кухня например аз чувам абсорбатора на съседите, както и пералнята им, но не ми пречи, защото аз върша същите дейности като тях.

# 43
Жилището си е твое и ти решаваш, но един съвет - послушай патилите и не променяй предназначението на двете стаи чак толкова. Че съседите ти няма да са очаровани да имат кухня/ дневна над спалнята си е факт, но и ти няма да си очарован да имаш дневна/ хол под и над спалнята си, особено с дете. Гости, купони, а детето ти ще иска да спи. Достатъчно е, че най-малката стая ще е разположена между кухни и шумовете идващи от там, не си го причинявай и за другите стаи, че с коомшиите ще се гледате на кръв - ти ще пречиш на тях, а те на теб.

# 44
Здравейте

истината е, че съседите над мен са направили кухнята в най голямото помещение, вече тези под мен нямам идея кое къде тъперва ще гледам.

Общи условия

Активация на акаунт