Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 515
  • 317
  •   1
Отговори
# 90
Ако смениш спалнята и хола, то тогава холът ще остане в по-тъмната част и няма да е толкова комфортно. Все пак като е дневен тракт е хубаво да е по-светъл. Отделно за да стигнеш до спалнята ще трябва да минаваш през кухнята, освен ако не сложиш врата в хола, но така ще загубиш пространство, където ще е вратата. Тоест такава малка стаичка с 2 врати си е направо непрактично.
При всички положения ще ти е по-удобно ако имаш по бърз достъп от кухня/трапезария към хол от колкото да заобикаляш.
Сега ми хрумна и един вариант при който най-малко би размествал предназначение.
Ако има възможност да се направи врата при сегашната кухня и там да се изгради коридорче със стъклена стена, може да се прегради част от хола и да се обособи нещо като миниатюрна детска стая, но така ще е наистина малка. Колкото за едно легло от този тип: https://www.olx.bg/ad/detski-komplekt-leglo-s-byuro-i-garderob-ID70gPT.html или  http://zajenata.bg/root/f/uploads/images/bunk%20bed.jpg или  http://zajenata.bg/root/f/uploads/images/loft%20bed.jpg

При този вариант си запазваш кухнята, където е и единствено изграждаш една масивна и една стъклена стена или 2 стъклени. На първо време дори докато нямаш дете може да сложиш обикновено легло и едно столче в тази стая. колкото да има къде да спи ако ти дойде някой на гости. Може да направиш стаичката и малко по-голяма в зависимост какви размери искаш да оставиш на коридора и холчето.

При всички положения съвсем най-лесно ще ти е да преградиш хола със стъклена стена, да сложиш една плъзгаща врата и първата стая да е холче, а от него да се минава към спалня/детска стая.

Сега като се замислих няма да е чак толкова непрактично, но наистина не знам колко ще е тъкмо в хола.

Ако позволява да се махне част от стената може да свържеш хола и кухнята така, че даже и с коридора. Така ще има светлина хем от стъклената стена, хем от балкона.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 00:36 от Syringa

# 91
  • София
Ааа, пак стигнахте на моята първа идея - свързване на хола и кухнята, кухнята си е кухня, спалня откъм прозореца, другата стая детска. А така! Grinning

# 92
  • София
Ааа, пак стигнахте на моята първа идея - свързване на хола и кухнята, кухнята си е кухня, спалня откъм прозореца, другата стая детска. А така! Grinning

Плюс от мен същото!
Остава да узрее за идеята да бутне тая стена в коридора в случай, че не е носеща, разбира се! Simple Smile

# 93
Визуализирах едно смело решение, което не съм сигурна дали е технически постижимо - банята да се премести до входната врата (там е мивката,така че тръби трябва да има. Така отзад се обособява кухненски бокс. Имаш възможност да включиш пространството от бившата баня към хола или към най-дясната стая. не съм технически грамотна и по принцип не смятам,че местенето на тръби е добра идея, но все пак:

# 94
  • София
В кухнята няма дебел канал за тоалетната.
По принцип тръбите са най-тегавото нещо за местене, а особено отходните канали.
Ние затова нищо не сме пипали.
Само сложихме пералня и миялна в коридора, като ги вързахме направо в тръбите на банята през шахтата.
Обаче имаме съседи, които са направили обратната простотия - кухнята е почти в банята и ми смърди на лук като се къпя.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 14:40 от Free Agent

# 95
Следващ идеен проект:Лично на мен този вариант най ми допада, дори и  ако се вкара целият коридор в кухнята и хола и се направи преходен. Но да караме по снимката: не се местят тръби, само стени (aко е възможно,разбира се)Grinning Диванът и ТВ-то са отделени от кухненската част, същевременно са в едно помещение,както е модерно сега. За да се пести място, бих оставила хола-кухня без врата (както май е сега). При този проект плюсовете са,че коридорът си ти е коридор, терасата си остава и двете спални ще са ти нормални,както и холът.  Единственият минус е едната преходна спалня. Най-хубавото е,че малката спалня не е задължително да се отделя сега - може да си го ползваш дълго време с широкият хол (25-26 кв.м.) и чак когато се наложи, просто да сложиш стена и да отделиш стаята Simple Smile

# 96
Не може да мести баня и тоалетна! Забранено е мокро над сухо помещение! Под мокро помещение се разбира: баня, тоалетна, мокро помещение (там, където е предвидено такова). Кухнята не е мокро помещение. Стане ли беля над кухнята на хората отдолу ще текат фекалии за бога!
Ренто, все още нямаш ни жена, ни дете. Не ти трябва още неизвестен брой години да се вреш в кутийки, а това ще стане тръгнеш ли да вдигаш стени и да преграждаш стая от 16кв.м. Нали всички го убеждавахте, че стая от 16,6 квадрата е малка за хол и кухня, а спалня под 8 кв.м няма как да стане, а сега изведнъж три стаи от по 8 квадрата. Щом искаш трапезарна маса за компания от 6-8 души направи си холокухня в най-голямата стая. Ако гледаш и дете в този апартамент там ще прекарвате най-много време целокупно, та пространството ти е важно. Спалнята е достатъчна за комфортна почивка, а малката стая спокойно ще побере едно дете, което не се надявай да стои много-много в нея първите 7 години.

# 97
  • София
Освен това, в хола няма да има светлина и топлина!
Пак гледах видеото - тръбите от кухнята много лесно ще отидат в хола. Холът става на холо-кухня, с големия прозорец. Другите стаи са с малки прозорци - за спални.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 15:45 от Free Agent

# 98
Абе хора, това живот ли е да живееш в няколко кутийки по 8 кв.м.?? Не, не е живот. Защо ще губите единственото що-годе нормално като пр-во помещние, да има 4-5 кибритени кутийки. Просто не го разбирам това. 8 кв.м. е наистина много мъничко и клаустобично.

Определено ми допада едно по-просторно холо-кухня с преход към спалня(10 кв.м.). Дори и да се влиза от входната врата към холо-кухнята. Имай предид, че малката стая в дъното ще се ползва поне след 5-6 години, ама най-малко. Едно дете е повечето случаи не спи само в стая първите години.

# 99
  • Бургас, София
Местенето на баня и тоалетна трябва да го забравите. Вашата баня над нечия кухня и банята на съседите над вашата спалня. В никакъв случай, не си набивайте този автогол.
Според мен е важно да проучите първо кои са носещите стени. Без да се знае тази информация е трудно да се предвиди къде какво може да се кърти. Но като цяло не ми се струва удачно да хвърляте толкова време и пари в ремонт със сериозни промени, който към момента не ви е нужен. Не знаете бъдещата жена дали няма да има имот, който е по-голям или по-функционалeн. Ами ако ви се родят близнаци или се преместите в друг град или държава?

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 08:42 от stasy-bs

# 100
Днес ме информираха, че до края на седмицата ще имам Да от банката и ще насрочим дата за изповядване.
Мислих върху всичко написано до тук, има добри идеи, когато вляза в апартамента ще дивим какво преустройство позволява.Тази вечер се опитах и аз да направя някакъв план.

# 101
Защо толкова държиш да преградиш голямата стая? Там ще е и най-шумно за спалня. Хол на 7кв.м. и без прозорец - как ще проветряваш? И кухня между спалните на съседите. Живей си сега в двустаен, а после с жена ти ще го мислите. Може пък и тя да има жилище или някакви средства и да се разширите. Това, което показа, че ти харесва - п-образна, с барплот можеш да си го позволиш само в голямата стая и ще имаш място за диван и тв секция. Ще ти дойдат приятели или роднини на гости и ще се съберете всички заедно. А когато имаш и дете навсякъде тясно, няма на къде да се обърнеш (децата тичат и скачат, пилеят играчки, бебето пълзи, залита и пада), жена ти ще предпочете детето да е край нея, а не да търчи от стая в стая да го наглежда. Или пък права или г-образна кухня и трапезарна маса + диван и тв секция. Без бутане на стени и преграждане. 53кв.м. няма как да станат 73 или 103. Избрал си хубав апртамент. Единственото, което на мен не би ми харесало е малкото балконче. Но това да ти е проблемът. Другият ти вариант е да се остане всичко както е сега. В кухнята ще имаш място за малка маса до стената за  2-3 души, повече не ти трябва. Спалнята си е достатъчно голяма. Холът в светлата част - с мека мебел, а до вратата трапезарна маса, която се разтяга и побира 4/6 души. При необходимост събираш двете маси, а и лесно ще сервираш.
Дадоха ти много идеи, обмисли ги добре. На хартия изглежда едно, но като го направиш на практика, вече виждаш недостатъците. Ако си бутал или вдигал стени вече е малко късно като се осъзнаеш. Повикай родителите си и сестра си и чуй техните съвети, особено ако са правили преустройство.
Разходи се по мебелните магазини и фирми. Огледай. Виж как стои в магазина, вземи размер, а след това се върни и се опитай с тебешир на пода или с кашони да "подредиш" и ще си го представиш по-добре.  

# 102
  • София
Днес ме информираха, че до края на седмицата ще имам Да от банката и ще насрочим дата за изповядване.
Мислих върху всичко написано до тук, има добри идеи, когато вляза в апартамента ще дивим какво преустройство позволява.Тази вечер се опитах и аз да направя някакъв план.

Помещението, което си предвидил за хол, е с ширина два метра. Като се изправиш и разпериш ръцете, почти ще пипаш срещуположните стени.
Такова помещение ли искаш?

Аз лично изключително много съжалявам, че кухнята ми не е отделно помещение от трапезарията/хола.
Невероятно удобство е, ако си се развихрил в готвенето, да си оставиш кочинката в отделната кухня до края на вечерта или направо до следващата сутрин.

# 103

Помещението, което си предвидил за хол, е с ширина два метра. Като се изправиш и разпериш ръцете, почти ще пипаш срещуположните стени.
Такова помещение ли искаш?

Аз лично изключително много съжалявам, че кухнята ми не е отделно помещение от трапезарията/хола.
Невероятно удобство е, ако си се развихрил в готвенето, да си оставиш кочинката в отделната кухня до края на вечерта или направо до следващата сутрин.

Здравей истината е че съм объркан, но едно нещо не ми дава мира, ако направя кухнята в стаята до тоалетната, някак си ми е грехота 16 кв.м да ги потъпча за спалня, за мен е много.Не знам до колко ще позволи да се направи кухня в най голямата стая, може и с трапезария.Вярно над мен е направено, но много зависи каква ще е хамалогията за да стане това.Пускам си клипчето което съм дал, гледам в сегашната кухня има мивка, ама нещо канал не виждам, вероятно има ще се намери.
Това, че нямам приятелка, камули дете е факт, но искам като ще се прави основен ремонт да бъде предвидено, за  дете.Направя ли ремонта аз имам една цел да изплатя кредита възможно най скоро до 10 г.Да ще кажете 10 години са много и не може да се мисли, но се опитвам да мисля ход по на пред, ако ми се получи ок ако ли не ще се мисли.Варианти много , именно за това е тази тема да ми помогне, вече какво решение ще взема с удоволствие ще го съобщя.

# 104
  • Далече, далече
Ако се избие стената между хола и кухнята, може да се сложат две люлеещи се врати или една тип "хармоника". Така лесно ще се преминава от едната в стая в другата, а "циганията" в кухнята няма да се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт