Родителят - "касичка"

• 29 069
  • 319
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Госпожите са по-инфантилни и от децата.

# 106
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Явно сме изтеглили късата клечка с нашата...За жалост няма да можем да сменим класа- всичко е препълнено до максимална степен. А училището е единственото, което е непосредствено до дома ни.

# 107
  • Варна
Vrabcho_, ако не сте разбрала бяса ми е насочен към учителката, която явно никак не справя с положението, а е едва първи клас, първи дни и тн...Настръхвам като се замисля какво ли ще бъде до 4ти клас.......

Госпожата просто е сгрешила ,че може да се справи с 50 родителя и да налага такива правила.  Wink А вие сте сгрешила ,като сте повярвали,че това може да се случи.  Simple Smile

# 108
Как точно учителката следва да се справи с давнето на пари? Да им ги взима, няма право. Да ги следи да не ходят до лаВката - пак трудно, ще каже някое дете, че отива до WC и ще си купи нещо. А нашата лавка например е в стола. И ние така се бяхме разбрали още в предучилищната без пари, някои родители даваха. В първи, пак се разбрахме - е, след неспазването и аз започнах. За телефоните обаче се спазва. От тази година и майкитата също са забранени. Малко дразни обаче, защото сега в трети клас някои деца започват да се прибират сами, щерката имах идея да ходи на плуване след часовете сама и не ми се иска да е без телефон.

# 109

Госпожата просто е сгрешила ,че може да се справи с 50 родителя и да налага такива правила.  Wink А вие сте сгрешила ,като сте повярвали,че това може да се случи.  Simple Smile
Госпожата не може да налага правила на родителите. Но училището, като институция, трябва да може.

# 110
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
 202uu
Деска !
wild poppy, много добре знам как се изписва " лавка". Но всички знаем за болкуците, които се продават в училищата. Та съвсем резонно си я пиша с "ф"...
Да, когато вече са достатъчно свикнали в учебният процес и започнат да се прибират сами- естествено, че е редно да имат мобилни устройства.
За пари- ще им даваме. Но просто това, което се случва тези 2-3 дена за жалост ми показва колко не може да се справи класната.

# 111
А защо има лавки в училището?
При нас такива капанчета има извън сградата на училището. До четвърти клас класната не ги пускаше извън двора и пари моят син не е харчил за боклуци. Телефоните се събираха първия час и се даваха в края на часовете.

# 112
До сега при нас подаръци /обикновено гифт карта за около 50 лв/ са се купували за Коледа, 8 март и завършване на учебната година. Излиза по 2,50 лв на дете за учителка/две учителки имаме/. Като се има в предвид колко добре се грижат за децата, с радост съм отделила тези пари, като гледам настроенията на останалите, и те също.
Много лошо ги свиквате учителките с тези подаръци.После се чудят някои, защо се искат пари за щяло и не щяло.Това им е професията , това работят и за това взимат  не малка заплата.Толкоз.
Откакъв зор са тези подаръци по 10 пъти в година?Така учим и лекарите / още от соца си беше традиция / , да се черпят с бонбони , агнета , прасета и квото поискат.Сега се чудим защо все подкупи се дават / но вече под формата на подаръци , екскурзии , карти , пари и каквото се сетиш/.

# 113
  • в очите на дъщеря ми
Ние нямаме машина за вода. Пият от чешмата, както и в къщи. Не съм фен на бутилираната вода. Обаче в градината имаше такава машина. Бях забранила да им дават вода от нея, защото 4 год не можах да убедя директорката, че за малки деца трябва да зарежда изворна вода, а не минерална. Не станаха аутсайдери за това че пият от чешмата.
Официалните учебни тетрадки са безплатни. Но купуваме още 100 допълнителни помагала по математика и български, по човек и общество... Тази година за 90 лв.  ooooh! Мен ме дразни това, защото е страшен бизнес. Класната си поръчва комплектите в близката книжарница, ние ги купуваме, познайте дали не взима после комисионна от книжарницата. Т.е. тя имя интерес помагалата да са колкото се може повече. А после децата влачат по 8 кг чанти и се побъркват от безмислено писане. Миналата година не можаха да изпишат всичкото чудо.
И какви са тези глупости с този театър? В градината разбирам, ама в училище... 9-10 годишни деца на глупав бебешки куклен театър...  ooooh! И пак не може да не платиш, защото не може целия клас да ходи на театър, а 2-3 деца да стоят сами в класната стая през това време.
На зелено училище никога не са ходили моите, няма и да отидат. За двамата трябва да дам 700-800 лв за 3-4 дни, което е безумие. За тези пари ще отидем четиримата на AI за повече дни.
Ей това извиване на ръцете най-много ме дразни.  #2gunfire

Стана ми интересно, понеже с авторката се засякохме в една тема за  и разбрах, че децата ни са в едно училище, в различни (трети ) класове, нашите помагала струват 25 лв. откъде Вашите се събраха на такава крупна сума? А дарението за болното детенце, просто учителите предложиха вместо за цветя  да дарим парите за една по - смислена кауза. А иначе за зелени, бели и други подобни училища съм абсолютно съгласна. Подарък на нашата учителка правя и съм правила от сърце, защото тя наистина се раздава 100% на децата и заслужава всеки жест.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 16:29 от Мамзел Нитуш

# 114
Markrit, три пъти годишно по 2,50 за учителка аз го приемам като съвсем нормално. Оценявам техният труд, още повече, че и двете много добре и с желание работят с децата

# 115
  • София
Относно подаръците - всеки труд е ценен и затова получаваме възнаграждение, нали?

# 116
Аз пък подкрепям жестовете към учителите. Не го приемам като подкуп, нито като подмазване.
Началните учителки до 4 клас, ако са свестни и грижовни, заслужават поне това. А нашата беше чудесна, сега плачем за нея, ама я няма.... Cry
Само си представете как тези хора обгрижват децата, надзирават ги, грижат се да се нахранени (водене на стол), възпитават ги по 8-9 часа дневно (като включим и занималнята), че и ги учат на куп неща. За безхаберни учители тук не говоря, но добрите такива са герои и заслужават уважение и малък жест.

Който не е съгласен с това, разбира се, че не дава пари. Затова и съм си решила въпроса: винаги правя индивидуален подарък, който е си е от нас и който избираме ние.

# 117
Аз винаги съм го смятала като подмазване.
И по соца имах съученички с майки с подобни маниери.Та и тогава се водеше за подлизване, подмазване , сега за мен пак е същото.
Нищо чак толкова изключително не правят учителите , просто си вършат работата.Едни по добре , други зле.Но и двете им се плащат заплати .Както всички останали срещу дадена работа взимат заплати , така и те.Професията учител , лекар / също / е призвание .Тоест ако ти е призвание , не би приел нито един подарък , да не говорим за всеки повод.
На теб какво ти подаряват клиентите на работа ?

# 118
  • Варна
Подмазване ли ?! Тоз наш манталитет да си го помисляме дори , нЕма да умре. Затуй като купя " жестовете" хлапето ми е инструктирано да ги даде на други две деца , те да поднасят ,които изявят желание. Wink

# 119
Подмазване ли ?! Тоз наш манталитет да си го помисляме дори , нЕма да умре. Затуй като купя " жестовете" хлапето ми е инструктирано да ги даде на други две деца , те да поднасят ,които изявят желание. Wink
Натягане , подмазване .. както искаш го кажи.

Общи условия

Активация на акаунт